W De nie znaja nospy a na wszelkie skurcze zalecaja progesteron dopochwowy. Co do nospy to poczytajcie na internecie, sa rozne opinie. Wiadomo, czasem ból jest taki, ze lepiej wziac tabletke, ale ja bym regularnie nie brala, Na pewno tez nie na kazda szyjke i nie na kazde dziecko ma to wplyw. Jest jeszcze odpowienik nospy spasmolina, ponoc bezpieczniejsza w ciazy, ale tego nie znam.
reklama
Lilka455
Fanka BB :)
Nospa ogólnie ma zadanie zwiodczyc , dlatego skurcze mijaja bo rozluznia się wszystko wraz z dzieckiem. W Austrii tez się nie zaleca brania nospy. Ja w ogóle unikam brania czegokolwiek w ciąży, normalne jest , że jak lekarz zalecił to trzeba słuchać lekarza nie nas bo jakiś powód ku temu jest. Ale na własną rękę nie brać żadnych leków. Jak masz skurcze wez letnia kąpiel powonno przejsc, jezeli nie dopiero lek. Ciaza jest wspaniała, ale wcale nie jest napisane że ma nic nie boleć, nie ciągnąć czy kluc takie objawy są normalne i potrzebne juz jesteśmy na takim etapie , że macocha ćwiczy do porodu ba jeszcze lepiej jak zafundujesz sobie orgazm (jeżeli nie mąż zabronione) wtedy i ty masz hormon szczęścia i dzidzia tez się rozluźnia A macicy szyjka ćwiczy do porodu.Teraz to się przerazilam o tym co napisałaś ze nospa skraca szyjke . a jaKi wpływ może mieć na dziecko? czyli jednym słowem nie brać tego ????
Ostatnia edycja:
Pszczoła2020
Nie chcę jak zawsze psuć zabawy ale...muszę, przepraszam Jestem chemikiem z wykształcenia i pasji i zawsze czytam składy leków. Węglan wapnia i tlenek wapnia są baaardzo słabo przyswajalne. Fajnie opusał to pan tabletka Link do: Wybieramy dobry magnez - czy wiesz który najlepszy? - Pan TabletkaZobacz załącznik 1069805Zobacz załącznik 1069806
Nie wiem czy jest w Polsce bo ja mieszkam w Wiedniu , ale chodzi chyba o stężenie dlatego skład Ci tez podsylam.
Lilka455
Wiem, ale to chyba też zalezy od organizmu i sposobu przyjmowania, ja mam na zlecone naczczo, w pierwszej ciąży 2 razy wylądowałam z kolka na ziemi i w szpitalu odkad pije ten magnes wszystko jak ręką odjal , a wyróżniam się codziennie gdzie przed piciem tego robilam raz w tygodniu dlatego dla mnie to jest świetna rzecz.Nie chcę jak zawsze psuć zabawy ale...muszę, przepraszam Jestem chemikiem z wykształcenia i pasji i zawsze czytam składy leków. Węglan wapnia i tlenek wapnia są baaardzo słabo przyswajalne. Fajnie opusał to pan tabletka Link do: Wybieramy dobry magnez - czy wiesz który najlepszy? - Pan Tabletka
Pszczoła2020
Każdy organizm jest inny, najważniejsze że ci służyWiem, ale to chyba też zalezy od organizmu i sposobu przyjmowania, ja mam na zlecone naczczo, w pierwszej ciąży 2 razy wylądowałam z kolka na ziemi i w szpitalu odkad pije ten magnes wszystko jak ręką odjal , a wyróżniam się codziennie gdzie przed piciem tego robilam raz w tygodniu dlatego dla mnie to jest świetna rzecz.
julia2s
Ja bym z ta no spa tez tak nie panikowala. Jak sie wezmie doraznie to tez sie nic nie stanie. Uwazam, ze po prostu w Pl troche nagminnie ja przepisuja jak cukierki. Ja regularnie bym nie brala. Brzuch mi sie w kazdej ciazy napinal bardzo szybko i oprocz pierwszej prowadzonej w pl, gdzie oczywiscie na wszystko no spa, tak jak juz pozniej mi powiedzieli, zeby absolutnie nie brac to poczytalam i no spy u mnie w domu nawet nie ma i nie bedzie. Nigdy sie nic nie dzialo. W sensie mam jednego wczesniaka, ale to przez infekcje wod plodowych, wiec zupelnie nie zwiazane. Ba! Nawet w poprzedniej ciazy karmilam piersia do samego konca i od 33-34tc mialam takie mega skurcze juz bardzo bolesne, ze potrafily byc regularne, a szyjka twarda i zamknieta.
Otulka5
Kochane jak to u was bylo z objawami na początku ciazy?? Ja obecnie jestem w 10 tc. Od początku ciąży mialam bóle podbrzusza + pelne, obolale cycki. Od 1.5 tyg objawy ustały. Ginekolog dopiero za 1.5 tyg. Jak to u Was było, bo przyznam, ze sie troche niepokoje
missroszi
kochana co ciąża to inaczej...Kochane jak to u was bylo z objawami na początku ciazy?? Ja obecnie jestem w 10 tc. Od początku ciąży mialam bóle podbrzusza + pelne, obolale cycki. Od 1.5 tyg objawy ustały. Ginekolog dopiero za 1.5 tyg. Jak to u Was było, bo przyznam, ze sie troche niepokoje
są dziewczyny które w ogóle nie mają objawów, są takie którym objawy mijają i to nic złego a są takie jak np ja gdzie przy pierwszej ciąży objawy ustały i to niestety było poronienie w 9 tc
w tej ciąży miałam objawy od początku - ból piersi, ból brzucha, wymioty. jedyne co mi z tego zostało to ból piersi ale tylko przy dotykaniu.
u ciebie na pewno wszystko bedzie ok ale wiem jakie czekanie na wizytę jest trudne
kochana co ciąża to inaczej...
są dziewczyny które w ogóle nie mają objawów, są takie którym objawy mijają i to nic złego a są takie jak np ja gdzie przy pierwszej ciąży objawy ustały i to niestety było poronienie w 9 tc
w tej ciąży miałam objawy od początku - ból piersi, ból brzucha, wymioty. jedyne co mi z tego zostało to ból piersi ale tylko przy dotykaniu.
u ciebie na pewno wszystko bedzie ok ale wiem jakie czekanie na wizytę jest trudne
reklama
julia2s
Jak dla mnie to najbardziej normalne, typowe objawy ciazy.
Kochane jak to u was bylo z objawami na początku ciazy?? Ja obecnie jestem w 10 tc. Od początku ciąży mialam bóle podbrzusza + pelne, obolale cycki. Od 1.5 tyg objawy ustały. Ginekolog dopiero za 1.5 tyg. Jak to u Was było, bo przyznam, ze sie troche niepokoje
Podziel się: