reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

Ja znowu wywolywany porod wspominam najlepiej z wszystkich moich trzech, ale to jednak inne realia tutaj. Najpierw przebili wody, bo juz mialam 3cm rozwarcia, ale jakies tam skurcze sie zaczely, ale szybko minely to mialam podana oksytocyne. Tylko zanim dostalam oksytocyne to podali mi zzo, wiec porod totalnie bez bolu. Marze o tym zeby teraz znowu tak urodzic.
Ja już miałam z synem wywoływany poród więc podziękuję , może się samo ruszy teraz bo ten balonik i oksytocynę nie wspominam dobrze :crazy:

reklama
Dziewczyny, czy któraś z Was też ma niskie ciśnienie w ciazy? Ogółem jestem niskociśnieniowcem ale dziś mierze a tu 52/87 🙈

Takie niskie 80/60, 70/50 to ja czasami mam, głównie w domu, gdy leże dłużej. Więc wstaję i przejdę parę kroków lub herbaty się napiję. Na wizytach zawsze mi rośnie i mam 110/70, a ostatnio z nerwów 130/80 😂

Ale ja zawsze byłam niskociśnieniowcem i taka moja uroda, więc nie mam się czym martwić.

Pytałaś lekarza czy jest ok?

Takie niskie 80/60, 70/50 to ja czasami mam, głównie w domu, gdy leże dłużej. Więc wstaję i przejdę parę kroków lub herbaty się napiję. Na wizytach zawsze mi rośnie i mam 110/70, a ostatnio z nerwów 130/80 😂

Ale ja zawsze byłam niskociśnieniowcem i taka moja uroda, więc nie mam się czym martwić.

Pytałaś lekarza czy jest ok?
Tak... ostatnio na wizycie miałam 90/60... i mówił, że wszystko ok.
Ale pewnie przez to tez taka senna jestem.

Też mam stosunko niskie cisnienie. Zwykle 110/80. Czy coś takiego (zwykle nie pamiętam tej drugiej wartosci). Czasem po kawie podskoczy. ;)

Pytanie dziewczyny....zaczynam powoli myśleć o wózku. Jako o najdroższej części wyposażenia u mnie. Czy macie jakieś propozycje ? Chodzi mi bardziej o terenową wersję nie miejska. Po dwóch miesiącach od porodu na kilka miesięcy (niestety) musimy się przeprowadzić na czas budowy do rodziców. A to na wsi więc chodzi mi o wózek co by moja Malutka miała wygodnie jak po polnych drogach będę śmigać. ;)
Poradzicie coś? Ja kupuje używany. Nie zależy mi na nowym. ;)

reklama
A też masz tak, że często nie masz na nic siły przez to niskie ciśnienie? 🙈

Często nie mam siły, ale nie przez ciśnienie. Bo przed ciążą też takie miewałam i byłam w znakomitej formie.
Raczej swoje zmęczenie przypisywałabym bezsennym nocom i zmianom hormonalnym w ciąży😉

Pytanie dziewczyny....zaczynam powoli myśleć o wózku. Jako o najdroższej części wyposażenia u mnie. Czy macie jakieś propozycje ? Chodzi mi bardziej o terenową wersję [...]
Poradzicie coś? Ja kupuje używany. Nie zależy mi na nowym. ;)

Co do wózka, to nie mam pojęcia, zainteresuję się tym w... marcu 😂😂😂

Do góry