reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

reklama
szczęśliwego nowego roku! Po świętach mam trochę więcej czasu żeby zaglądać na forum, jeszcze do końca tygodnia jestem na urlopie

Ja też mam 3 wizytę i tez czekam na potwierdzenie płci najpierw była dziewczynka, później chłopczyk i czekam na potwierdzenie czy rzeczywiście chlopak :)
mi lekarka 3 razy mówiła inną płeć(chłopak, dziewczyna, chłopak), w końcu inny lekarz na prenatalnych potwierdził synka :)

Waga u mnie już +7 kg
uff cieszę się że nie jestem jedyna co ma +7. co ja poradzę na to że bardziej mi jedzonko smakuje i nie miałam mdłości... im bardziej mówię sobie "nie jedz tyle" tym bardziej obsesyjnie myślę o pysznościach. wczoraj była dyspensa na sylwestra a dzisiaj dyspensa bo nowy rok. ciekawe co jutro :p

Witajcie w Nowym Roku. Oby wszystko było dobrze i niech szczęśliwie przyjdzie maj ♥

U nas spokojnie było, planszówka, domowa pizza i o 1 spać.
Dziś niestety gorsze wieści, karetka zabrala moja babcie w bardzo złym stanie. Wylew albo udar podejrzewają :( jakby człowiek malo miał zmartwień :(
Kciuki za babcie!

Wszystkiego najlepszego w nowym roku 😁
Zastanawiam się nad wyprawką dla maleństwa, fakt jest to dopiero 20+3 tydzień ale wole psychicznie się przygotować. Skąd wiecie co kupić? Im więcej czytam tym bardziej robię się głupia. Czy macie jakieś listy rzeczy sprawdzonych? Jakie ciuszki kupić do szpitala? Czy rozmiar 56 czy większe? Wypadałoby zapisać się do szkoły rodzenia bo dlaczego by nie. To moja pierwsza ciąża i wolę posłuchać rad doświadczonych kobiet niż teściowej 😂
Nie wyobrażam sobie spać na brzuchu hehe mój już całkiem ładnie odstaje i lepiej go nie gnieść. Maleństwo najbardziej tańcuje jak leżę, najczęściej przed snem robi mi taki ring w brzuchu że Ho Ho.
15 stycznia mam połówkowe i oby w końcu raz a ostatecznie określiła się płeć. Bo jestem głupim człowiekiem i jak się na coś nastawię a jednak to się zmieni to czuję się zawiedziona.

Dziewczyny, chyba zaczynam mieć ciążę jak w filmach Hollywood... 🙈
Masakra jakas... raz się śmieje, jestem zadowolona i w ogóle... za chwilę płaczę, nic mi się nie chce, wszystko mnie wkurza itd. Porażka... Tłumacze mężowi, że musi być dla mnie wyrozumiały i cierpliwy chociaż do maja :D bo nie panuje nad tym w ogóle... :(

Dziewczyny, chyba zaczynam mieć ciążę jak w filmach Hollywood... 🙈
Masakra jakas... raz się śmieje, jestem zadowolona i w ogóle... za chwilę płaczę, nic mi się nie chce, wszystko mnie wkurza itd. Porażka... Tłumacze mężowi, że musi być dla mnie wyrozumiały i cierpliwy chociaż do maja :D bo nie panuje nad tym w ogóle... :(
No musi, musi :D faceci mają z nami przesrane ;) ale kochają, więc dadzą radę :)

Zastanawiam się nad wyprawką dla maleństwa, fakt jest to dopiero 20+3 tydzień ale wole psychicznie się przygotować. Skąd wiecie co kupić? Im więcej czytam tym bardziej robię się głupia. Czy macie jakieś listy rzeczy sprawdzonych? Jakie ciuszki kupić do szpitala? Czy rozmiar 56 czy większe? Wypadałoby zapisać się do szkoły rodzenia bo dlaczego by nie. To moja pierwsza ciąża i wolę posłuchać rad doświadczonych kobiet niż teściowej 😂
Nie wyobrażam sobie spać na brzuchu hehe mój już całkiem ładnie odstaje i lepiej go nie gnieść. Maleństwo najbardziej tańcuje jak leżę, najczęściej przed snem robi mi taki ring w brzuchu że Ho Ho.
15 stycznia mam połówkowe i oby w końcu raz a ostatecznie określiła się płeć. Bo jestem głupim człowiekiem i jak się na coś nastawię a jednak to się zmieni to czuję się zawiedziona.
Ja na razie czytam dużo blogów, zamierzam powoli sobie spisywac co potrzeba, ubranka to bliżej porodu się kupi, bo za małe będzie źle, za duże też. Jeszcze jest czas na przemyślenia :)
Coś Ci już mówili odnośnie płci czy na razie wstydliwe maleństwo się nie chciało pokazać?

Jeśli chodzi o wyprawkę to czytałam książki przy pierwszym i nie szalalam kupilam niezbędne rzeczy, dużo pytałam położnej odnośnie leków jakie mam mieć w domu, pielegnacji dla dzodziusia.
Ubranka kupilam 56 do szpitala, ale mały się urodził mniejszy niż przewidywało usg woec się w nich topil maz biegał za mniejszymi po mieście ;) laktator, czy wagę dla małego wypożyczyłam juz takie profesjonalne ze szpitala za kaucja na 3 miesiace chyba . Reszte wychodziło w praniu . Np kupilam po 10 sztuk wszystkiego body , czy pajacykow ale szybko sie okazało, ze maly duzo ulewal i trzeba było dokupywac zeby nie musieć prac codziennie pieluch tetrowych tez tony szło... wszystko bedziesz widziala jak na dloni po powrocie ze szpitala. Bujak kupilam dopiero jak mlody mial 3 miesiace bo do tego czasu pieknie spal w wozku tylko, dopiero pozniej chcial sie bujać. Butelki kupilam dwie na wszelki wypadek na wodę i mleko. Pozniej jak odstawiłam od piersi kupilam więcej. Smoczek tez mialam jeden na sam początek. Także wszystko z umiarem. :)

Ja kupuje 0-3 czyli 56-62. Mam kilka mniejszych, bo jak odkupilam od kobietki ubranka to kilka takich bylo. Moj pierwszy syn byl dlugi (57cm), ale drugi i trzeci w 56 sie topili (50, 52). Ja juz praktycznie wszystko mam, bo duzo po synku, a przeciez nie bede np wanienki z niebieskiej na rozowa zamieniac, a tym bardziej, ze ja uzywam wanienki okolo miesiaca max poltorej. Pozniej juz normalnie w wannie kapie. Tak mi wygodniej.
Ja za tydzien mam polowkowe i juz sie nie moge doczekac kiedy znowu zobacze moja Sare 🥰

reklama
Ja też muszę pomyśleć nad wyprawką , tzn, wszystko mam po synku, łóżeczko, bujak, wózek tylko gondolę dokupię, nawet przewijak w dobrym stanie jeszcze. Nad ubrankami muszę pomyśleć bo syn z października a teraz końcówka maja to nie wiem czy więcej pajaców długich czy krótkich, pewnie kupię na równo a potem się dokupi ;)

Do góry