reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

Też nie wiem jak zabrać się za ubranka..
Mam już kilka ale takie wyjściowe jak mi coś w oko wpadnie, natomiast takie śpiochy itd to nie mam pojęcia ile i jak 🤔
Mam kupione 10 pieluch tetrowych - dokupić jeszcze 10?
5 takich małych pieluszek ulewajek
2 reczniczki kąpielowe
Z 10 par małych skarpetek 🤪
Mam 1 butelkę, 2 smoczki, lapmke nocna, pojemnik na chusteczki, zestaw do paznokci, proszek do prania,
W tym miesiącu chcemy kupić łóżeczko.

Wózek mam upatrzony ale ciągle czekam na promocję 😅

Dziś po wizycie mała waży 720g 🤰🏼💛

reklama
Mam już kilka ale takie wyjściowe jak mi coś w oko wpadnie, natomiast takie śpiochy itd to nie mam pojęcia ile i jak 🤔
2 reczniczki kąpielowe
Mam 1 butelkę, 2 smoczki, lapmke nocna, pojemnik na chusteczki, zestaw do paznokci, proszek do prania,

Na kiedy masz termin?
Całkiem ładnie już kupiłaś :)

Ja akurat smoczkow ani butelek nie kupuje. Pieluch tetrowych ja bym 10 zostawila. Jak dziecko nie bedzie mialo refluksu to zdecydowanie wystarczy. Dwoch moich mialo refluks i ulewalo na protege, wiec mialam kolo 20, a czasami to i tak bylo malo. Za to z trzecim pomimo, ze mam kilkanascie to prawie wcale nie uzywalam. Tez mial refluks, ale ukryty, wiec nie ulewal tak duzo.

2 reczniczki kąpielowe

O matko :) Ale masz już zestaw 🙈
chyba musze wkońcu coś kupić bo odbiegam od Was 🙈

O matko :) Ale masz już zestaw 🙈
chyba musze wkońcu coś kupić bo odbiegam od Was 🙈
Mi się ciągle wydaje że mało 🤪
To moje 1 dziecko więc pewnie przesadzam hehe.
Może jakaś doświadczona mama mi podpowie bo planuje kupić jeszcze :
Kokon, gniazdko- warto? Podoba mi się ze sleepie
Śpiworek do spania - też sleepie
2 kocyki jeden grubszy drugi cienki
Rożek? - wydaje mi się że jest wymagany u mnie w szpitalu
Szumiacy miś?
Laktator? - przed porodem czy jak będzie potrzeba

Kosmetyki jakie? Myślę nad derma

Szumiacy miś?

Kokon - wedle uznania. Ja teraz bede miala 4 dziecko i kupilam, bo byla okazja.
Kocykow - nigdy dosyc. Ja mam chyba z 5-6 albo i lepiej. Oczywiscie wiekszosc gdzies tam dostalam.
Rozek - zbedny totalnie jak dla mnie. Szczegolnie w maju.
Szumiace misie podobno wcale nie takie dobre. Gdzies poszukaj artykulu o bialym szumie i jego szkodliwosci. Ja akurat jakos nigdy nie uzywalam chyba intuicyjnie.
Z laktatorem roznie bywa. Ja po kazdym porodzie mialam tak zwana hiperlaktacje (nie mylic z nawalem) i musialam odciagac, bo bym sobie problemow narobila. Poza tym na poczatku robie zapasy w razie w. Chociaz tak naprawde to wiekszosc pozniej do kapieli uzylam, ale zaluje, ze pozniej nie robilam, bo jak zaszlam w ciaze to niestety przez hormony mleko mi zaniklo i musialam przejsc na butelke. Co prawda daje piers ile tylko moge, ale tam totalnie nic nie ma i ubolewam nad tym, bo jakos dla mnie mm to ostatecznosc. No i teraz nie dla kazdego kazdy laktator bedzie ok. Ja mam medeli elektryczny i jest super. Avent i TT reczne u mnie sie nie sprawdzily. TT slabo sciagal, a Avent za to robil mi siniaki az.

O jaka duża dzidzia [emoji57]
Moje dwie były ulewajace, miałam chyba z 30 pieluszek a i tak pralam nom stop.. Najwyżej dokupisz w czasie, jak nie będzie ulewac to powonno Ci 10 wystarczyć :)

Mam już kilka ale takie wyjściowe jak mi coś w oko wpadnie, natomiast takie śpiochy itd to nie mam pojęcia ile i jak [emoji848]
2 reczniczki kąpielowe
Z 10 par małych skarpetek [emoji2957]

Wózek mam upatrzony ale ciągle czekam na promocję [emoji28]

Dziś po wizycie mała waży 720g [emoji1766][emoji169]
Ja żadnych kokonow, otulaczy nie używałam i przy tym dziecku też nie będę. Rożek być może kupie, u mnie polozne straszny nacisk kładły że trzeba [emoji33] i babcie spokojniejsze jak mają na ręce wziąć :) laktatora też nigdy nie miałam, wątpię że teraz kupię. Chyba że będzie mus to mąż poleci jak już urodze :)
Mi się ciągle wydaje że mało [emoji2957]
Szumiacy miś?

reklama
Ja akurat smoczkow ani butelek nie kupuje. Pieluch tetrowych ja bym 10 zostawila. Jak dziecko nie bedzie mialo refluksu to zdecydowanie wystarczy. Dwoch moich mialo refluks i ulewalo na protege, wiec mialam kolo 20, a czasami to i tak bylo malo. Za to z trzecim pomimo, ze mam kilkanascie to prawie wcale nie uzywalam. Tez mial refluks, ale ukryty, wiec nie ulewal tak duzo.
Mam identyczne podejście jak Twoje odnośnie zakupów 😊
Szumiacy miś?

Dzięki kokonowi czułam się bardzo bezpiecznie. Moja córka szybko była bardzo ruchliwa i w kokonie mogłam ją bezpieczne zostawić. Uwielbiała być na brzuszku i szybko przekręcała się na boki. Kokon hamował te akrobacje jak się odsalałam. Teraz też kupię, bo tamten był pożyczony.
Spiworki mam po córce o bardzo polecam. Kocyki też super były przydatne. Teraz na lato dokupie jakieś bambusowe.
Rożek też mi został, ale nie wiem czy tym razem będę używać.
Z szumu białego rezygnuję, bo też poczytałam o szkodliwości.
Laktator mimo, że tylko kp. Przydał mi się wiele razy, bo miałam hiperlaktacje o nadmiary musiałam ściągać.
Od początku używaliśmy kosmetyków hipp o do kąpieli emolium

Do góry