reklama
Hejka dziewczyny [emoji4][emoji177]
Słuchajcie ja dziś poczułam normalnie solidny dancing w moim brzusiu. [emoji85][emoji28] Nie wiem czy to możliwe, ale to na pewno nie były żadne jelita, ani nic innego haha
Prawie się popłakałam oczywiście, łzy w oczach i niesamowite emocje.
Mój prezent Mikołajkowy [emoji1766][emoji179]
Słuchajcie ja dziś poczułam normalnie solidny dancing w moim brzusiu. [emoji85][emoji28] Nie wiem czy to możliwe, ale to na pewno nie były żadne jelita, ani nic innego haha
Gratulacje a który masz tc? Też bym już chciała poczuć kopniaczki na razie parę razy "coś mi się zadawało"Hejka dziewczyny [emoji4][emoji177]
Tydzień 16, wvzesniej coś mi się też tam wydawało, że się jakby przelewalo, ale dzisiaj już nie miałam wątpliwości. [emoji4][emoji177] Tylko że póki co, to tylko raz, koło południa [emoji85]
Gratulacje a który masz tc? Też bym już chciała poczuć kopniaczki na razie parę razy "coś mi się zadawało"
Pewnie kwestia kilku dni [emoji16] później będziemy miały dosyć [emoji28][emoji85]
Daj znać, jak dzidzia będzie tańczyć. [emoji38]
Daj znać, jak dzidzia będzie tańczyć. [emoji38]
To może i ja nie będę długo czekać
Wiatraki
Fanka BB :)
tak, prenatalne tzn genetyczne 11-14tc, polowkowe jak napisałam.Pierwsze prenatalne jest między 11-14 wraz z PAPPA potem połówkowe. I czasem po 30 tc robią. Zależy od lekarza.
No tosz to zupełnie inne badania [emoji849]
Przede wszystkim połówkowe jest obowiązkowe i jak sama nazwa wskazuje, wykonuje się je w połowie ciąży i jest ono jakby połączone z usg prenatalnym. Natomiast badania prenatalne nie są obowiązkowe (chyba że są wskazania) i wykonuje się je w każdym trymestrze.
Przede wszystkim połówkowe jest obowiązkowe i jak sama nazwa wskazuje, wykonuje się je w połowie ciąży i jest ono jakby połączone z usg prenatalnym. Natomiast badania prenatalne nie są obowiązkowe (chyba że są wskazania) i wykonuje się je w każdym trymestrze.
tak, prenatalne tzn genetyczne 11-14tc, polowkowe jak napisałam.
reklama
Wiatraki
Fanka BB :)
Ale napisałam, we wcześniejszym wpisie, że polowkowe (oczywiście w terminie około połowy ciąży) w 18-22tc jest konieczne i b. ważne.No tosz to zupełnie inne badania [emoji849]
Kolejnym tego typu badaniem jest badanie w 30tc.
Ktoś odpisał o badaniu prenatalnym i tak, jest wykonane 11-14tc, czasami z testem PAPPA (test PAPPA nie jest konieczny). Troszkę nie rozumiem tego przewracania oczami.
Podziel się: