reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2020

reklama
A jeśli chodzi o samopuczucie to mdłości owszem ustąpiły ale za to głowa ciągle boli... także ciągle coś. Czekam na to cudowne samopoczucie w drugim trymestrze i czekam. I doczekać sie nie mogę.

Dziewczyny mam pytanie. Może komuś się wyda głupie, ale zapytam :) Czy usg połówkowe to jest to samo badanie co robią podczas badania prenatalnego w II trymestrze? Czy usg połówkowe wykonuje lekarz prowadzący? Mój ma słaby sprzęt, sam o tym mi powiedział. Więc jak na takim sprzęcie zrobić dokładne usg? I czy w każdym trymestrze powinno się robić prenatalne? Czy jest to konieczne?

Dziewczyny mam pytanie. Może komuś się wyda głupie, ale zapytam :) Czy usg połówkowe to jest to samo badanie co robią podczas badania prenatalnego w II trymestrze?
Tak to samo :)
Ja właśnie po polówkowych! Dzidzia zdrowa wszytko ok!
Tak się cieszę. Na 100% dziewczynka
Maz zachwycony badaniem.
Ja prenatalne robię u innego lekarza który się w tym specjalizuje.
Po dzisiejszym badaniu ciąża starsza o tydzień.. Więc termin juz na połowę kwietnia 😲

Dziewczyny mam pytanie. Może komuś się wyda głupie, ale zapytam :) Czy usg połówkowe to jest to samo badanie co robią podczas badania prenatalnego w II trymestrze? Czy usg połówkowe wykonuje lekarz prowadzący? Mój ma słaby sprzęt, sam o tym mi powiedział. Więc jak na takim sprzęcie zrobić dokładne usg? I czy w każdym trymestrze powinno się robić prenatalne? Czy jest to konieczne?
Może wykonywać prowadzący, a może specjalista. Spec ma na pewno dużo lepszy sprzęt i wiedzę, poświęca na badanie więcej czasu. Przynajmniej tak było w mojej pierwszej ciąży. Moja ówczesna ginekolog pomierzyła co miała zmierzyć, zajęło jej to jakieś 10-15 min, ale ze względu na sprzęt dostałam skierowanie do speca i u niego badanie trwało godzine i on sprawdzał absolutnie wszystko. I na pewno badanie w 2 trymestrze jest chyba jednym z najważniejszych, jak nie najważniejszym.

Byłam na ostatnich zakupach mikołajkowych i tak mi się słabo zrobiło że myślałam że padnę. a zaraz potem osłabienie, że ledwo do domu doczłapałam. W ogóle miałam jakieś dwa tygodnie spokoju od mdłości a od tego poniedziałku codziennie i jeszcze dzisiaj ta akcja. A u Was spokój , bo niby w II trymestrze miało przejść ??
Ja mam podobnie... Czasami robi mi się słabo... no i dziś po 3 tygodniach spokoju znów wymioty...
Dodatkowo od południa jakaś taka jakby przygnębiona byłam... Na nic nie miałam ochoty i nic mnie nie cieszyło... Nie wiem... czy to te hormony, czy o co kaman... ale meczące to jest...

reklama
Ja mam podobnie... Czasami robi mi się słabo... no i dziś po 3 tygodniach spokoju znów wymioty...
Dodatkowo od południa jakaś taka jakby przygnębiona byłam... Na nic nie miałam ochoty i nic mnie nie cieszyło... Nie wiem... czy to te hormony, czy o co kaman... ale meczące to jest...
Mi jest niedobrze tylko tylko jak przesadze z jedzeniem :) i to nawet nie tak konkretnie, tylko jak np zjem cala bułkę, zamiast pol to juz mnie mdli.
A te zjazdy nastroju to na bank hormony. Ja np mam tak że w momencie potrafię się rozpoznać i myśleć na co mi to wszytsko bylo, a za sekundę juz siedzę na necie i przebieram wozki :D albo chcialm oglądać wiadomości i trafiłam na ta tragedię w Szczyrku jeszcze wtedy były 4 ofiary i nie dałam rady oglądać po minucie walczyłam bo zaraz czarne myśli...

Do góry