reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2020

Po wczorajszej wizycie dostalam zezwolenie na paracetamol z kofeiną takie przeciwbolowe bo mi dają w kość bóle migrenowe glowy.
Mąż i 4,5 letni Synio byli ze mną na usg-bo strasznie chcial młody zobaczyc i uslyszeć "rodzeństwo"...bardzo zadowolony a jak uslyszal serduszko to pytal czy to naprawdę dzidka...
Bobo ok...ulozone jakoś kaskadersko, ale poraz kolejny lekarz nic dyndającego miedzy nogami nie zauwazyl.
20.12.mam usg polówkowe także czekam z utęsknieniem czy tam wszystkie parametry ok.

reklama
Mi jest niedobrze tylko tylko jak przesadze z jedzeniem :) i to nawet nie tak konkretnie, tylko jak np zjem cala bułkę, zamiast pol to juz mnie mdli.
A te zjazdy nastroju to na bank hormony. Ja np mam tak że w momencie potrafię się rozpoznać i myśleć na co mi to wszytsko bylo, a za sekundę juz siedzę na necie i przebieram wozki :D albo chcialm oglądać wiadomości i trafiłam na ta tragedię w Szczyrku jeszcze wtedy były 4 ofiary i nie dałam rady oglądać po minucie walczyłam bo zaraz czarne myśli...
O matko... dobrze, że też ktoś tak ma ☺ bo juz myślałam, że jakaś deprecha ciążowa mnie łapie...

Na pocieszenie kupilam sobie kiece wigilijno/sylwestrową i odrazu lepszy humor Zobacz załącznik 1053464
Ale piękna [emoji2956]
Jak odczuwasz te napadowe zaburzenia rytmu serca? Też mi się coś dzieje z sercem i cała drżę. W pn mam wizytę u kardiologa..
Wiesz co, najgorzej było jak chodziłam do pracy, bo to w biegu, w stresie... W trakcie rozmowy łapaly mnie Zaduszki, czułam jak serce mocno przyspiesza a po chwili jakby przestawalo bić i wracali do normalnego rytmu. Przejście 200 m mnie wykanczalo.
Teraz zostały mi takie odczucia nieregularne bicia serca co jakiś czas i potwierdza się to na holterze i jakieś skurcze komorowe ale niegroźne i dopóki nie robi się to uciążliwe to zostawiamy to tak jak jest, bo każdy lek ma wpływ na dziecko. :)
Byłam na ostatnich zakupach mikołajkowych i tak mi się słabo zrobiło że myślałam że padnę. a zaraz potem osłabienie, że ledwo do domu doczłapałam. W ogóle miałam jakieś dwa tygodnie spokoju od mdłości a od tego poniedziałku codziennie i jeszcze dzisiaj ta akcja. A u Was spokój , bo niby w II trymestrze miało przejść ??
Ja mam wieczorami takie.... Tak jak przy refluksie. Czuję jak podnosi mi się kwas z żołądka do gardła, ale zmienię pozycje, posiedzę chwilę i jest ok. I mdłości czasami się zdarzają.
Też w ciąży pięknieję [emoji12] A to już druga dziewczyna więc raczej że córka zabiera matce urodę się nie sprawdza

U nas też wczystko kilka dni "starsze" a kość udowa "młodsza". W pierwszej ciąży też to pamiętam. Z mężem do gigantów nie należymy(160 i 176) więc córka też niewyrośnięta. Z kości udowej podobno można wywnioskować późniejszy wzrodt dziecka. Podobno [emoji2368]
Boże, a ja przy córce wyglądam jak straszydlo [emoji23] tak się sobie nie podobam, chodzę z cera jak nastolatka po pierwszej miesiączce, gęba opuchnięta, no łeeeee.....

W którym tc będziecie na USG połówkowym? Tak czytam o płci u Was w 16-17 tyg już wiecie, a nam dziecię nie pokazało się wczoraj każe tyle jeszcze czekać w niepewności. Do końca grudnia.
Ja 20.12 czyli w 18t+6d

Dziewczyny mam pytanie. Może komuś się wyda głupie, ale zapytam :) Czy usg połówkowe to jest to samo badanie co robią podczas badania prenatalnego w II trymestrze? Czy usg połówkowe wykonuje lekarz prowadzący? Mój ma słaby sprzęt, sam o tym mi powiedział. Więc jak na takim sprzęcie zrobić dokładne usg? I czy w każdym trymestrze powinno się robić prenatalne? Czy jest to konieczne?
Powinno być po 1 na trymestr ale NFZ finansuje 2 chyba że coś sie dzieję to i 3 badanie.

Dziewczyny mam pytanie. Może komuś się wyda głupie, ale zapytam :) Czy usg połówkowe to jest to samo badanie co robią podczas badania prenatalnego w II trymestrze? Czy usg połówkowe wykonuje lekarz prowadzący? Mój ma słaby sprzęt, sam o tym mi powiedział. Więc jak na takim sprzęcie zrobić dokładne usg? I czy w każdym trymestrze powinno się robić prenatalne? Czy jest to konieczne?
Pierwsze badanie tzn połówkowe między 18 a 22tc, kolejne po 30tc. Ja chodzę na NFZ i badanie wykona inny lekarz ponieważ prowadzący lekarz nie wykonuje takich badań. To badanie jest konieczne, jest bardzo ważne.

Pierwsze badanie tzn połówkowe między 18 a 22tc, kolejne po 30tc. Ja chodzę na NFZ i badanie wykona inny lekarz ponieważ prowadzący lekarz nie wykonuje takich badań. To badanie jest konieczne, jest bardzo ważne.
Pierwsze prenatalne jest między 11-14 wraz z PAPPA potem połówkowe. I czasem po 30 tc robią. Zależy od lekarza.

A to mój może nie zawsze Święty [emoji318] ...ale zawsze uśmiechnięty [emoji318][emoji318][emoji318]
IMG_20191206_172723.jpeg

Hejka. U naw robota pełną parą dzisiaj. Rano ciasto, później z mężem piernikow napieklismy jak dla wojska... Teraz dzieci malują, mają zabawę przynajmniej :)

reklama
Do góry