reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

No tosz to zupełnie inne badania [emoji849]
Przede wszystkim połówkowe jest obowiązkowe i jak sama nazwa wskazuje, wykonuje się je w połowie ciąży i jest ono jakby połączone z usg prenatalnym. Natomiast badania prenatalne nie są obowiązkowe (chyba że są wskazania) i wykonuje się je w każdym trymestrze.
Ale napisałam, we wcześniejszym wpisie, że polowkowe (oczywiście w terminie około połowy ciąży) w 18-22tc jest konieczne i b. ważne.
Kolejnym tego typu badaniem jest badanie w 30tc.
Ktoś odpisał o badaniu prenatalnym i tak, jest wykonane 11-14tc, czasami z testem PAPPA (test PAPPA nie jest konieczny). Troszkę nie rozumiem tego przewracania oczami.

reklama
I jak wam minęły mikołajki do mnie Mikołaj przyjechał kurierem i dostałam piękny florbox. Mąż w tym roku się postarał chociaż jest zagranica.
My dzisiaj już z fasolka po śniadaniu potem jedziemy na miasto tylko niech ten przymrozek trochę puści. Od kilku dni moja fasolka zachowuje się cicho ale to kwestia czasu moim zdaniem jak znów da znać o sobie.

Dzień dobry weekend :) Mikołajki minęły miło i przyjemnie jak to co roku ;) mąż musiał dziś isc do pracy więc z pierworodnym jesteśmy sami , w planach pierniczki. Junior jeszcze śpi bo mama bez śniadania :D pora na kawę . Ja się cieszę z przymrozkow wymrozi te bakterie i moze w końcu te infekcje przejdą. Chociaż ostanio się zastanawiam czy mój 3latek nie ma robaków, kilka objawów bardzo mi na to wskazuje, tylko nie wiem czy jest sens odrobaczac przed świętami kiedy znów tyle słodyczy wjedzie , czy lepiej poczekać do nowego roku, to będzie nasz pierwszy raz.

Witam się i ja z łożka z kawą co prawda inką ale pyszną. Mikołajki udane, bałam się że paczka nie dojdzie dla syna ale udało się i wszystko było jak należy. Mój jeszcze wierzy mimo, że ma osiem lat i ciężko by było mu wytłumaczyć czego Mikołaj nie dotarł ;)

Dzień dobry weekend :) Mikołajki minęły miło i przyjemnie jak to co roku ;) mąż musiał dziś isc isc do pracy więc z pierworodnym jesteśmy sami , w planach pierniczki. Junior jeszcze śpi bo mama bez śniadania :D pora na kawę . Ja się cieszę z przymrozkow wynosi te bakterie i moze w końcu te infekcje przejdą. Chociaż ostanio się zastanawiam czy mój 3latek nie ma robaków kilka objawów bardzo mi na to wskazuje, tylko nie wiem czy jest sens odrobaczac przed świętami kiedy znów tyle słodyczy wjedzie , czy lepiej poczekać do nowego roku, to będzie nasz pierwszy raz.
Ja pamiętam , ze u syna jak podejrzewałam robaki to był taki syrop specjalny, żiołowy, kupowało się w zielarskim i chyba pomógł tylko nie pamiętam nazwy. I nawet mu smakował.

My się dzisiaj chyba wybierzemy u nas na starówkę zobaczyć dekoracje świąteczne bo wczoraj była inauguracja i jarmark świąteczny ma być przez weekend. Miłej soboty :):)

Dzień dobry weekend :) Mikołajki minęły miło i przyjemnie jak to co roku ;) mąż musiał dziś isc do pracy więc z pierworodnym jesteśmy sami , w planach pierniczki. Junior jeszcze śpi bo mama bez śniadania :D pora na kawę . Ja się cieszę z przymrozkow wymrozi te bakterie i moze w końcu te infekcje przejdą. Chociaż ostanio się zastanawiam czy mój 3latek nie ma robaków, kilka objawów bardzo mi na to wskazuje, tylko nie wiem czy jest sens odrobaczac przed świętami kiedy znów tyle słodyczy wjedzie , czy lepiej poczekać do nowego roku, to będzie nasz pierwszy raz.
Córka ostatnio zaczęła się dziwnie drapać, szczególnie jak miała na sobie piżamę. Poodcinałam wszystkie metki ale nadal się drapała więc biegiem po pyrantelum do apteki dla niej i od razu dla męża, ja w ciąży nic przecież nie mogę jak mnie dopadną robale... Pediatra mówi że nie zaszkodzi raz w roku odrobaczyć profilaktycznie dzieci a kumpel po farmacji dodaje że posiadacze dzieci i zwierząt też powinni conajmniej raz w roku

Ale piękny [emoji3059]
A my dziś zrobiliśmy stroik na kiermasz przedszkolny :)
Właśnie wróciłam z kawki u koleżanki, dziewczyny się wybawily z jej synem, ale dalej u siebie w pokoju armagedon robią [emoji38] idę zrobić szybką zupke, jutro planuje gulasz z kaszą, mniam. Dawno nie jadłam :)

Ale piękny [emoji3059]
Właśnie wróciłam z kawki u koleżanki, dziewczyny się wybawily z jej synem, ale dalej u siebie w pokoju armagedon robią [emoji38] idę zrobić szybką zupke, jutro planuje gulasz z kaszą, mniam. Dawno nie jadłam :)
Ja zawsze robię niedzielny obiad w sobotę, żebyśmy mieli caly dzien dla siebie, zawsze mnie w domu rodzinnym wkurzalo to ,ze najpierw na 10 kościół, później mama stała przy garach i o 15 skończył się obiad to juz rodzicom nigdzie nie chciało się isc ... dlatego ja niedzielę uważam za dzień tylko i wyłącznie rodzinny w miare mozliwosci aktywnie, maly jest nieznośny w restauracji wiec niestety niedzielne obiadki na mieście odpadają ...

reklama
W sumie tak właśnie myślę czy gulaszu nie zrobię dzisiaj, a jutro tylko kasza.. Bo na 14:30 idę z dzieciakami do kina i w sumie od rana bym musiała w garach stać żebyśmy zdążyli zjeść przed [emoji848]
Ja zawsze robię niedzielny obiad w sobotę, żebyśmy mieli caly dzien dla siebie, zawsze mnie w domu rodzinnym wkurzalo to ,ze najpierw na 10 kościół, później mama stała przy garach i o 15 skończył się obiad to juz rodzicom nigdzie nie chciało się isc ... dlatego ja niedzielę uważam za dzień tylko i wyłącznie rodzinny w miare mozliwosci aktywnie, maly jest nieznośny w restauracji wiec niestety niedzielne obiadki na mieście odpadają ...

Do góry