reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2020

reklama
Tak, z różnicą 20 miesięcy. Będą w jednym pokoju także w sumie się cieszę, że dziewczynka. Może łatwiej się dogadają ze soba, choć różnie to bywa. [emoji846] Napewno ekonomoczniej mam w kwestii ubraniowo-wyprawkowej.
U nas ma być drugi chłopczyk z różnica 3 lat. Też myślę że ekonomiczniej [emoji23]

Dzień dobry. Jakieś wizyty w tym tygodniu? Moja dopiero 30 grudnia więc chętnie poczytam co u was
Ja! :) ale u kardiologa :D
W tamtą środę miałam echo serca, wczoraj założonego holtera i na konsultacje w czwartek, a u ginekologa 16.12 :)
witam :)
ja wizytuję w czwartek i tez mam nadzieje ze płeć się potwierdzi :)
po nowym roku zaszaleję z wyprawką :cool2:
wydaje mi się, że coraz częściej czuję ruchy [emoji76]

a na black friday skorzystałam z promocji w pandorze [emoji184]
Ja też zaczynam po nowym roku ;)
Byle bym do końca grudnia zdążyła pokój po przeprowadzce ogarnąć, bo jest tam składzik rzeczy niepotrzebnych :D

Witaj :)
Hej,
dołączam do Was majóweczki 2020 [emoji4]
To moja 3 ciąża, dwóch synków w domku i trzeci w drodze :) na 90% chłopiec (wg USG 13+0) rodzinka.pl [emoji23] widocznie jestem stworzona do wychowywania chłopców [emoji16]
Badania genetyczne w I trymestrze prawie ok. Ale układ kielichowo-miedniczkowy do kontroli na połówkowym badaniu. Coś tam doktorowi się nie podobało, coś tam poszerzone ma mały , ale lekarz kazał się nie martwić na zapas bo po kilku tygodniach może się wyrównać. A więc staram się nie martwić [emoji6]
U mnie wizyta albo 12.12 albo 14.12 [emoji848] muszę zadzwonić i zapytać bo muszę badania przed wizytą zrobić :p
Dzień dobry. Jakieś wizyty w tym tygodniu? Moja dopiero 30 grudnia więc chętnie poczytam co u was
Za wizytujace trzymam kciuki, u mnie dom już ogarnięty, obiad z wczoraj więc czekam na dzieci :)

U nas będą dokładnie 2 lata różnicy. Pierwsza córka, a teraz chłopiec :)

Będą mieć przez najbliższe kilka lat wspólny pokój, ale na początek Junior będzie spał w naszej sypialni. Córkę przełożyliśmy do własnej sypialni jak miała 5 tygodni i dobrze się zaaklimatyzowala. Zobaczymy jak będzie tym razem, ale obstawiam ze Mały będzie z nami przynajmniej pół roku.

Ostatnio Młoda ma straszny problem z zasypianiem na wieczór. Płacze i krzyczy, a kładę ja do łóżka koło 20:00. Rano wstaje koło 8, a po południu śpi jakieś 1,5h. Daje ki to dość w kość... Ma 19 miesięcy.

Ja! :) ale u kardiologa :D
W tamtą środę miałam echo serca, wczoraj założonego holtera i na konsultacje w czwartek, a u ginekologa 16.12 :) Ja też zaczynam po nowym roku ;)
Byle bym do końca grudnia zdążyła pokój po przeprowadzce ogarnąć, bo jest tam składzik rzeczy niepotrzebnych :D
Ojej... masz problemy z sercem?

Ojej... masz problemy z sercem?
Coś tam się dzieje, miewam kolatania serca, m.in. z tego powodu wylądowała na zwolnieniu. :)
Wyszły mi jeszcze jakieś szmery nad zastawkami, ale nic groźnego, echo serca w normie i sprawdzamy czy to było wysilkowe jak chodziłam do pracy czy coś się dzieje rzeczywiście, bo miewalam skoki tętna np od 50 do 180 w ciągu kilku minut, w spoczynku. Teraz się troche uspokoił, na szczęście.
Raczej są to kontrolne badania, żeby dmuchać na zimne, chociaż już kiedyś miałam lekkie skłonności do przyspieszonego bicia serca ;)

reklama
Coś tam się dzieje, miewam kolatania serca, m.in. z tego powodu wylądowała na zwolnieniu. :)
Wyszły mi jeszcze jakieś szmery nad zastawkami, ale nic groźnego, echo serca w normie i sprawdzamy czy to było wysilkowe jak chodziłam do pracy czy coś się dzieje rzeczywiście, bo miewalam skoki tętna np od 50 do 180 w ciągu kilku minut, w spoczynku. Teraz się troche uspokoił, na szczęście.
Raczej są to kontrolne badania, żeby dmuchać na zimne, chociaż już kiedyś miałam lekkie skłonności do przyspieszonego bicia serca ;)
Rozumiem. Oby wszystko było dobrze :)

Do góry