reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

Witam się z lepszym samopoczuciem 🙂 mdłości i wymioty minęły mam nadzieję bezpowrotnie. Czuję się całkiem dobrze, mam więcej energii, aby tylko lekkie przeziębienie ale walczę z tym domowymi sposobami. Dziś zapisałam się online na USG 4.12. na 16 .10. Będzie to z moich wyliczeń według OM 16+6, według USG 17+2. Myślicie że jest szansa abyśmy wtedy poznali płeć dziecka. Szczerze liczę na to bardzo mocno. Taki prezent mikołajkowy, byłoby świetnie.
U nas 15+1 i dwa dni temu byłam na USG i płeć wiadoma :)
Całą ciążę myślałam, że urodzę dziewczynkę,a tu na ekranie dobrze widoczny siusiak :p

reklama
Nieradzimy sobie:) Żelazo w witaminach dla ciężarnych mnie wykańcza. Koleżanka mówiła mi o kiwi ale co je kupię to dziecko mi zjada. Mam swój sposób: pizza z tele pizzerii(żeby nie pisać nazwy). Strasznie mi smakuje a później moje jelita przyspieszają. Tylko na tą pizzę tak reaguję... Także dzisisj odebrałam męża z uczelni i pojechaliśmy na pizzę;)
Spróbujcie sobie probiotyki na jelita dziewczyny albo colon c, zawiera dużo błonnika. Wydaje mi się że to nie jest zabronione w ciąży.

Zapisałam się też na bezpłatne zajęcia do szkoły rodzenia. Zajęcia zaczynają się 18.12. Wtedy będę zaczynac 20 tc Myślicie żto za wcześnie i potrzebuje od lekarza jakies zaświadczenie że mogę uczeszczac czy tak poprostu.? Była też info że najlepiej zacząć zajęcia w 21-24 tc. Zajęcia trwają 12 tyg, raz na tydzień. A że to wypada w środę 25.12 i 1.01 odpada już 2 tyg do tylu. Wyliczyłam że ostatnie zajęcia 1.04 czyli w 33 tv a mój termin 13-14.05. Minus jest taki że musze dojechać do miasta wojewódzkiego 50 km i komunikacja. Mąż zabiera auto i jeździ codziennie właśnie do tego miasta do pracy więc by mnie odbierał. Im wcześniej tym lepiej,bo końcówka ciężko mi będzie napewno busem czy pociągiem już dojechać. W swoim mieście bez auta spokojnie mam lekarza i miasteczko w bliskim zasięgu.

Mi w zeszła niedzielę w szpitalu zwazyl już lekarz a to był 15 tydzień :) tak chyba chciał pomierzyc.

No tak wagę można wcześniej. Chodziło mi o pomiary długości że później jest to utrudnione i podaję się głównie wagę.

Dziewczyny, czy macie takie chwile, że jest Wam tak jakby duszno?
Aaa i czy zaokrąglacie się już? :)

Brzuch to już zaokrąglony. A duszność często ostatnio. Okno otwieram w ciągu dnia.

received_447388879220861.jpeg

reklama
Do góry