reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

Bylismy u teściowej i czułam się względnie. Przyszła pora kolacji i sieklo mnie tak, że ledwo kontaktowalam. Akurat byli inni goście a ja taki zdych, ucieklam do kuchni, kucalam przy krześle wyjąć, łzy mi kapaly, Tomek przybiegl, pocieszyl. Szwagierka nawet się nie zainteresowala, co mi jest [emoji33] wróciłam do pokoju, podejrzewam, że jutro ciotka będzie wydzwaniac do teściowej i wypytywac, czy jestem w ciąży.

Ale czemu płakałaś ? Jak się zle czujesz to nie siedz na sile u teściowej. Absolutnie Ty NIC NIE MUSISZ.

reklama
Byłam u koleżanki
Pogadalysmy posmialysmy się
Mojego grypa ścięła
Oczy jak u chorego królika...kicha smarka zapocony
Poszło gorące teraflu 2x Wit C
Nakryty w salonie na kanapie kołderką i śpiworem

Dziewczęta! Jutro zaczynam 6 tydzień. Miałam już jedno usg na IP bo trochę panikowałam, ginka uważa, że ciąża wyglada jej na młodszą niż z terminu OM. Do mojego lekarza mam wizytę umówioną dopiero 9.10 czyli za ponad 2tygodnie, to będzie 8+2 z OM. Nie za późno? Jedyna inna opcja to tydzień wcześniej. Kiedy wy miałyście pierwszą wizytę?

Hej wszystkim. Jestem tu nowa, kompletnie nie umiem się jeszcze odnaleźć na forum, ale trafiłam na ten wątek więc będzie to mój pierwszy wpis :) Mam termin na 6 maja. Szukam osób, które pomogą mi mentalnie w czasie najbliższych miesiący :D To moja pierwsza ciąża i kompletne zaskoczenie więc na razie jestem na etapie pochłaniania książek i stron internetowych. Mam nadzieję, że dobrze trafiłam? :)

Ratunku!
Dostałam jasno brązowych plamien - tzn w przeciągu popołudnia kilka śladów na bieliźnie ale już fiksuje!
Do tego mialam wrażenie ze brzuch mnie boli jak na okres, teraz leżę i się zadręczam..
Wczoraj pomylam okna, wysprzatalam mieszkanie i poszlam na dluuuugi spacer (10km).
Do tego nerwy bo poklocilam się z moim M :/
Czy to może być przyczyna? Dziś zaczął mi się 9 tydzień..
Gdyby krew była krwisto czerwona to bym się martwiła, ale śladowe brązowe ilości raczej nie są powodem do niepokoju. Ja Ci powiem na moim przykładzie, że w ostatniej ciąży też tak miałam jak pojechałam do szpit
Hej wszystkim. Jestem tu nowa, kompletnie nie umiem się jeszcze odnaleźć na forum, ale trafiłam na ten wątek więc będzie to mój pierwszy wpis :) Mam termin na 6 maja. Szukam osób, które pomogą mi mentalnie w czasie najbliższych miesiący :D To moja pierwsza ciąża i kompletne zaskoczenie więc na razie jestem na etapie pochłaniania książek i stron internetowych. Mam nadzieję, że dobrze trafiłam? :)
Cześć :)

Dziewczęta! Jutro zaczynam 6 tydzień. Miałam już jedno usg na IP bo trochę panikowałam, ginka uważa, że ciąża wyglada jej na młodszą niż z terminu OM. Do mojego lekarza mam wizytę umówioną dopiero 9.10 czyli za ponad 2tygodnie, to będzie 8+2 z OM. Nie za późno? Jedyna inna opcja to tydzień wcześniej. Kiedy wy miałyście pierwszą wizytę?
Ja miałam pierwszą wizytę w 6 tyg i 2 dniu ciąży. Ale słyszałam, że niektóre kobiety dopiero w 9-10 tyg mają pierwsze wizyty :)

Ja 5+5
Ciąża nr 5
W domu 3 dzieci
Jeszcze nie byłam.nna wizycie, bo moja gin wyśle mnie na USG bo sama nie robi a wiem że nie będzie nic widać jeszcze także na luzie STARAM się podchodzić.

Z bólu. Uwierz, że tak to mnie w tej ciąży jeszcze nie mdlilo. Oddychać nie mogłam, dusilo mnie wszystko od środka.
Ja tak miałam przez dwa dni pod rząd.. Cały dzień jeść nie mogłam bo było mi niedobrze i słabo... Okropne mdłości. Codziennie mnie modli, ale kilka dni temu to nie wiedziałam co mam ze sobą zrobić i też płakałam z bezsilności. Także współczuję i łączę się w "bólu" :)

reklama
Ja 5+5
Ciąża nr 5
W domu 3 dzieci
Jeszcze nie byłam.nna wizycie, bo moja gin wyśle mnie na USG bo sama nie robi a wiem że nie będzie nic widać jeszcze także na luzie STARAM się podchodzić.
Widzę, że weteranka ciążowa :) Ja staram się nie panikować i podchodzić do wszystkiego na spokojnie, ale nie umiem haha Jak tylko się dowiedziałam, że będę mamą (6.09) to cały mój świat się zmienił, ciągle myślę o maleństwie :) Musiałam niestety zrezygnować już z pracy, mimo, że planowałam pracować jeszcze minimum miesiąc. Dziwnie mi teraz tak siedząc w domu. :)

Do góry