reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2020

Pojechałabym na IP, ale w niedzielę dyżuruje mój lekarz prowadzący ciążę i stwierdzi, że jestem przewrażliwiona, bo w czwartek byłam u niego na wizycie...
Poczekam do wtorku, bo plamienia żadnego nie ma, a jeśli coś się stało to i tak już tego nie zmienię...
Lekarz kazał mi brać co 12h więc chyba jakieś znaczenie ma...
A z jakiego powodu masz zapisany duphaston? Mi już się zdarzyło, że zasnęłam i brałam kilka godzin później. Ja miałam zapisany, bo plamiłam
Ratunku!
Dostałam jasno brązowych plamien - tzn w przeciągu popołudnia kilka śladów na bieliźnie ale już fiksuje!
Do tego mialam wrażenie ze brzuch mnie boli jak na okres, teraz leżę i się zadręczam..
Wczoraj pomylam okna, wysprzatalam mieszkanie i poszlam na dluuuugi spacer (10km).
Do tego nerwy bo poklocilam się z moim M :/
Czy to może być przyczyna? Dziś zaczął mi się 9 tydzień..
Przyczyn może być dużo. Pojedz na IP i sprawdź. Ja też miałam brązowe plamienia i to cały dzień, ale na szczęście Bóg chroni moje maleństwo i w czwartek miałam usg - wszystko w porządku i kolejne mam we wtorek. Daj znać.

reklama
A z jakiego powodu masz zapisany duphaston? Mi już się zdarzyło, że zasnęłam i brałam kilka godzin później. Ja miałam zapisany, bo plamiłam

Przyczyn może być dużo. Pojedz na IP i sprawdź. Ja też miałam brązowe plamienia i to cały dzień, ale na szczęście Bóg chroni moje maleństwo i w czwartek miałam usg - wszystko w porządku i kolejne mam we wtorek. Daj znać.
Z powodu bólów brzucha, właściwie to takich miesiączkowych skurczy

A myślicie, że lepiej w moim przypadku poczekać do wtorku czy jechać na IP? Bo wydaje mi się, że mnie wyśmieją jak powiem, że przyjechałam bo mi zniknęły objawy... U mnie w mieście nawet nie ma ginekologicznego oddziału, więc muszę jechać do sąsiedniego miasta i lekarze tam nie mają odrobiny empatii...

U mnie plamienia nie są ciagle, np przy siku ich nie ma, na bieliźnie kilka plam ale ogólne nie dużo i jasnobrązowe. Mam nadzieje ze do jutra przejdą, muszę odpocząć a w razie czego pojadę jutro do mojego gina, przyjmuje praktycznie cały dzień.

A myślicie, że lepiej w moim przypadku poczekać do wtorku czy jechać na IP? Bo wydaje mi się, że mnie wyśmieją jak powiem, że przyjechałam bo mi zniknęły objawy... U mnie w mieście nawet nie ma ginekologicznego oddziału, więc muszę jechać do sąsiedniego miasta i lekarze tam nie mają odrobiny empatii...
Uważam, że lepiej poczekać do wtorku. To, że masz lepszy dzień to nie powód do obaw :) A jak sama zauważyłaś, lekarz z IP może nie być zachwycony... Oszczędź sobie nerwów i postaraj się nie panikować ;*

Jeszcze dodam link do fajnego artykułu o bólu w ciąży:

Wiele z Was wspomina o bólach podbrzusza, ciągnięciu, kłuciu itp. Sama mam podobne objawy, ale przyznam, że ta lektura trochę mnie uspokoiła :)

Bylismy u teściowej i czułam się względnie. Przyszła pora kolacji i sieklo mnie tak, że ledwo kontaktowalam. Akurat byli inni goście a ja taki zdych, ucieklam do kuchni, kucalam przy krześle wyjąć, łzy mi kapaly, Tomek przybiegl, pocieszyl. Szwagierka nawet się nie zainteresowala, co mi jest [emoji33] wróciłam do pokoju, podejrzewam, że jutro ciotka będzie wydzwaniac do teściowej i wypytywac, czy jestem w ciąży.

reklama
Może pościemniaj, że boli Cię brzuch a jestes w ciazy i boisz się o dziecko. Musza Cię przyjąć a jeśli nie to poproś o powód odmowy na piśmie. Mamy prawo się bać, w ciazy może stać się wszystko, wiele rzeczy może nas niepokoić.

Do góry