reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2020

reklama
Co do imion to dla chłopca już zdecydowałam: Antonio, po dziadku który zmarł kilka dni temu (tata mojego męża, kochany człowiek wszyscy mówili na niego Tonino, fajnie byłoby mieć małego Tonino w domu 🥰).
A jeśli będzie córeczka to najbardziej skłaniam się do imienia Maria (po włosku wymawia się Marija), bo jest tradycyjne, a tutaj, odwrotnie niż w Polsce to nie jest popularne imię. Podoba mi się tez Sofia i Emma (ale są dość modne a niezbyt lubię jak połowa dzieci w przedszkolu się potem obraca na to samo imię).

A powiedz mi jak to się mieszka na takiej wysypie? W ogóle sobie nie umiem wyobrazić codzienności tam ( nie umiem ale i tak bardzo zazdroszczę - głównie ze względu na ciepło i kuchnie )

Za nami ciężki dzień, odwiedziny u teściowej, potem u mojej mamy, a tam moja babcia i ciocia z rodzina. A że nic nie wiedzą o ciąży i dzisiaj jakoś nie miałam weny do informowania ich o tym to co się nawciągałam brzucha to moje. Dobrze, że w miare luźny sweter miałam. [emoji23]
Wróciłam do domu to pierwszy raz miałam uczucie jak się brzuch stawia. Teraz leże i odpoczywam.Moja starsza córka ma na imię Konstancja. Teraz też czekamy na dziewczynkę więc nawet imion dla chłopców nawet nie rozważam.
A z imion dla dziewczynek to pojechałam po bandzie. Zoja, Flora, Flawia, Gaja, Halszka. Mąż jedynie jest w stanie przełknąć ostatnie imię, ale mam jeszcze czas żeby go przekabacić. [emoji1]

Fajne imiona :)
Jeszcze Luna by do Ciebie pasowała myśle.
Halszka mi się bardzo zle kojarzy akurat

Oj dziewczyny, ja właśnie wróciłam z pogotowia. Koło 18 poszłam na siusiu i zobaczyłam żywa krew na papierze, możecie sobie wyobrazić... szybko na pogotowie, ale ode mnie do szpitala jest 45 samochodem. Dzięki Bogu z dzidzia wszystko ok. Mam nisko umieszczone łożysko które prawie zachodzi na szyjkę i stad może się pojawiać taka żywa krew. Mam zalecenie dalej kontynuować Duphaston i odpoczynek: leżenie i dalej leżenie i czekać aż łożysko się podniesie. Ale się najadłam strachu...

A powiedz mi jak to się mieszka na takiej wysypie? W ogóle sobie nie umiem wyobrazić codzienności tam ( nie umiem ale i tak bardzo zazdroszczę - głównie ze względu na ciepło i kuchnie )
Uwielbiam mieszkać na wyspie ale to nie dla każdego. Ja przez ostatnie 15 lat jeździłam do świecie, spotkania biznesowe, przyjęcia itd i zniszczylam sobie nerwy i zdrowie - i postanowiłam zwolnić, zrobić krok w tył i zacząć żyć, tradycyjnie, zwyczajnie tak jak kiedyś się żyło. I to znalazłam na Sardynii (szczęśliwym trafem, na ojczystej ziemi mojego męża). Tu są w modzie nadal jeszcze dawne wartości, rodzina, wspólne obiady - cała ta niepozytywna moim zdaniem technologia i różne głupie mody z wielkiego świata tu się jakby nie przyjęły. I ja to uwielbiam, ale jak ktoś lubi „światowe” życie to tu takiego nie znajdzie. Tu trochę się mieszka jak na wsi, nawet w mieście - a ja to uwielbiam.

reklama
Dzień dobry! Kto już wstał? Ja dziś i tak późno jak na mnie :) Ale spokojnie, jutro dzień roboczy, to pewnie wstanę przed 4 :) Jak na złość oczywiście!

Do góry