My co do imion to jeszcze nie zastanawialiśmy się w sumie ale dla chłopca podobają mi się Wiktor i Oliwier. Dla dziewczynki ciężej będzie...żadne mnie nie przekonuje na 100%. Ale może Oktawia, Amelia, Nikolina lub Nikola w pierwszej ciąży od razu wiedziałam ze dziewczynka będzie Adrianna a teraz już kłopot
reklama
Aurelka1994
Fanka BB :)
Widzę, że Zuzie na tapecie. Ja mam w domu Zuzie i Zosie [emoji4] imiona to Maksymilian lub Nikodem, imion dla dziewczynki na razie nie biorę pod uwagę, marzę o chłopcu
My dziś spacer z dziećmi, sale zabaw zaliczylismy, mąż w pracy [emoji849]
My dziś spacer z dziećmi, sale zabaw zaliczylismy, mąż w pracy [emoji849]
natalia0
Hej kochane ❤ cały weekend się tutaj nie odzywałam bo totalnie nie miałam czasu, strasznie zabiegany był, ale starałam się zaglądać i patrzeć co tu się dzieje i jak się czujecie teraz już leżę w łóżku, partner w pracy do 12 w nocy więc mam czas, żeby Was nadrobić i odpisać. Niestety dzisiaj czułam się całe popołudnie fatalnie, nawet zdarzyło mi się pod wieczór wymiotować, więc mam zamiar szybko uciec dzisiaj spać i się nie męczyć, szczególnie, że jutro jedziemy w odwiedziny do mojej ciotki, a później na urodziny teściowej. Więc mam nadzieję, że to tylko dzisiaj miałam taki kryzys...
Widzę, że już myślicie o imionach. Ja jeszcze nie wiem kto tam w brzuszku u mnie mieszka, ale jeśli będzie księżniczka, to na pewno Alicja. Mojemu strasznie podoba się to imie i nie odpuści chyba, jak córy tak nie nazwie. Mi w sumie tez się od niego udzieliło i spodobało. A jeśli chłopak, to jeszcze nie wiemy. Podoba mi się imię Nikodem, Radek, Franek, Tymek, Antoś również ale teść ma tak na imie wiec raczej odpadnie
Widzę, że już myślicie o imionach. Ja jeszcze nie wiem kto tam w brzuszku u mnie mieszka, ale jeśli będzie księżniczka, to na pewno Alicja. Mojemu strasznie podoba się to imie i nie odpuści chyba, jak córy tak nie nazwie. Mi w sumie tez się od niego udzieliło i spodobało. A jeśli chłopak, to jeszcze nie wiemy. Podoba mi się imię Nikodem, Radek, Franek, Tymek, Antoś również ale teść ma tak na imie wiec raczej odpadnie
Ostatnia edycja:
madziolina_p
Ja mam imie na M a maz na A, wymyslil ze dzieci tez beda mialy tak na imie... Mamy Michala, ale to wyszlo spontanicznie i to dluga smieszna historia, mamy tez Anie, po mojej babci i syn powiedzial, ze chcialby wybrac imie, ale u niego niezmiennie od jakiegos czasu zdecydowanie Kacper lub Alicja i chyba nie bedzie wyjscia :-)
Pszczoła2020
ostatnio w przedszkolu uważniej przyglądam się imionom na szafeczkach. już w piaskownicy zauważyłam że jeśli głośno zawoła się pewnymi imionami to połowa placu zabaw się zacznie rozglądać ale w przedszkolu wyraźnie widać które imiona są na topie. w grupie 3latków jest 4 chłopców którzy nazywają się tak samo, dzieci mówią do nich po nazwisku żeby je rozróżnićPodoba mi się tez Sofia i Emma (ale są dość modne a niezbyt lubię jak połowa dzieci w przedszkolu się potem obraca na to samo imię).
Pszczoła2020
znałam rodzinę z 5 dzieci. całe rodzeństwo miało imiona na M. swoją drogą w Polsce imion na M jest najwięcej więc mieli wybór
AtomicTOY
Za nami ciężki dzień, odwiedziny u teściowej, potem u mojej mamy, a tam moja babcia i ciocia z rodzina. A że nic nie wiedzą o ciąży i dzisiaj jakoś nie miałam weny do informowania ich o tym to co się nawciągałam brzucha to moje. Dobrze, że w miare luźny sweter miałam. [emoji23]
Wróciłam do domu to pierwszy raz miałam uczucie jak się brzuch stawia. Teraz leże i odpoczywam.
A z imion dla dziewczynek to pojechałam po bandzie. Zoja, Flora, Flawia, Gaja, Halszka. Mąż jedynie jest w stanie przełknąć ostatnie imię, ale mam jeszcze czas żeby go przekabacić. [emoji1]
Wróciłam do domu to pierwszy raz miałam uczucie jak się brzuch stawia. Teraz leże i odpoczywam.
Moja starsza córka ma na imię Konstancja. Teraz też czekamy na dziewczynkę więc nawet imion dla chłopców nawet nie rozważam.A jakie masz ?
A z imion dla dziewczynek to pojechałam po bandzie. Zoja, Flora, Flawia, Gaja, Halszka. Mąż jedynie jest w stanie przełknąć ostatnie imię, ale mam jeszcze czas żeby go przekabacić. [emoji1]
Mamy podobne myslenie! Ja tez nie chciałam popularnego imienia, jakiegos wymyslnego też nieCo do imion to dla chłopca już zdecydowałam: Antonio, po dziadku który zmarł kilka dni temu (tata mojego męża, kochany człowiek wszyscy mówili na niego Tonino, fajnie byłoby mieć małego Tonino w domu [emoji3059]).
A jeśli będzie córeczka to najbardziej skłaniam się do imienia Maria (po włosku wymawia się Marija), bo jest tradycyjne, a tutaj, odwrotnie niż w Polsce to nie jest popularne imię. Podoba mi się tez Sofia i Emma (ale są dość modne a niezbyt lubię jak połowa dzieci w przedszkolu się potem obraca na to samo imię).
Dawid zarówno w polsce jak i w niemczech był na 30 którymś miejscu, więc idealnie imię znane każdemu ale nie spotykane na każdym kroku
Teraz też na pewno nie wybiorę popularnego imienia
Dla dziewczynki bardzo podoba mi sie Natalia.
reklama
Ania piekne imię, ostatnio juz nie takie popularneJa mam imie na M a maz na A, wymyslil ze dzieci tez beda mialy tak na imie... Mamy Michala, ale to wyszlo spontanicznie i to dluga smieszna historia, mamy tez Anie, po mojej babci i syn powiedzial, ze chcialby wybrac imie, ale u niego niezmiennie od jakiegos czasu zdecydowanie Kacper lub Alicja i chyba nie bedzie wyjscia :-)
Alicja też mi się bardzo podoba ale chyba jest na topie ostatnio
Podziel się: