reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

Witam,malzonek dzis ma wolne wiec pewnie pojedziemy kupic Klaudii buty bo ma obecne juz za male,a drugie w podbiciu nie wchodza(nie ja kupowalam).

Jesli chodzi o dodatek mieszkaniowy ja dostalam bardzo duzy.W dniu skladania wniosku czynsz za mieszkanie wynosil 399zl a dostalam 349zl dodatku.A najlepsze jest to ze kilka dni pozniej z administracji dostalam obnizke o 50zl za wode i wychodzi na to ze nie musze placic nic za mieszkanie przez pol roku.
Wogole oddzielnie sie sklada wnioski do gminy o dodatki mieszkaniowe a odddzielnie do administracji o obnizke czynszu ale ze dostalam taki duzy dodatek to juz ADM sie nie wychylalam...;-)
Milego dnia!

reklama
Dzień dobry!
U mnie dzieci chore, dużo pracy, dentysta, achhh!!
Szopek, ciesz się, że w takim fajnym miejscu mieszkasz, że dzika zwierzyna żyje ;-)
Iwonka, no to ładny dodatek! Super - a ten u Mamity jakiś żenujący.... szkoda!

Wszystkiego najlepszego dla Maksia z okazji 4 urodzinek!!!!!!!
urodziny21.bmp

Witam sie juz po kawie siedze w pracy obudzic sie nie moge a poza tym poranna wyprawa do pracy zloba to jest sport ekstramalny :szok:

OLa jak tam budowa ? ruszyliscie ?
ja mam zabki porobione juz uff :sorry:

Iwonka ładnie a ja glupio spytam a co to jest ten ddatek gdzie sie go sklada jakie sa kryteria itd ? ja jak bralam becikowe to mi w mopsie powiedziela ze rodzinnego nie dostane no i tyle sie skonczylo na dodatkach i innych bo wiecej nie pytalam nie chodzilam

A i tym starajacym sie zycze powodzenia

Wszystkiego najlepszego dla Maksia z okazji 4 urodzinek!!!!!!!
urodziny21.bmp

Ja sie podlacze:tak:Buziaki:-):-):-)

Witam
Ja wczoraj taka zabiegana bylam ze nie mialam kiedy napisac a potem do pracki i tak dzionek zlecial:baffleD:
Mamita wspolczuje bolu,mam to samo od 3 lat i nikt nie moze mi pomoc:no:
Hannah gratuluje decyzji:tak:ja tez mysle o cizy w nastepnym roku bo cza\s nagli:tak:teraz to nie bardzo szczegolnie jak po takiej nocy jak dzisiejsza kiedy Kondzio steka pol nocy:baffled:
Iwonka dodatek masz naprawde niezly:tak:ja nie wiedzialam ze takowe sa:sorry:jestem tu i kiedys jak mi bedzie wrocic to bnie wiem jak sie polapie i wogole dam rade:no:z polskim prawem itd to na bakier jestem:eek:

Wszystkim chortowitkom zdrowka zycze:tak:ide sniadanie zrobic bo glodan jestem.Napisalam posta wczesniej a Kondzio komputer mi wylaczyl:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Muszew sie zbierac bo kolezanke do lekaza zaprowadzic a na 10 ma wizyte i sie nie wyrobnie jeszcze:sorry:

Wiki tu masz wszystko o dodatkach Dodatek mieszkaniowy

U nas to jest o tyle " dobrze" ze tylko w tej chwili Robert zarabia na cala 4 osobowa rodzine,wiec dochod jest dosc niski aby uzyskac dodatek.Poza tym u mnie jest tylko ogrzewanie elektryczne wiec i woda z termy tez ogrzewana pradem.Mam duze rachunki za prad.(kilkaset zlotych jeden)Przy skladaniu wniosku o dodatek ,rachunki za energie musialam tez podac bo w administracji zaznaczyli mi we wniosku ze nie ma centralnego ogrzewania i cieplej wody. I takim o to sposobem przyznali mi 80 zl na opal i i 260 pare (nie pamietam dokladnie ) na czynsz.

Witajcie pierwszego dnia jesieni :confused2:

Ola, najlepsze życzenia dla Maksa!!

Iwonka, fakt, dodatek niezły. Ja, jak mieszkałam w starym mieszkaniu (32 m2), to mogłam dostać dodatek, ale zanim się o tym dowiedziałam, to już się wyprowadzaliśmy. Teraz mam za duży metraż na 3 osoby, żeby dostać.

Bardzo dziękuję za życzenia dla mojego 4-latka Maksia :tak::tak:

Wiktoria, nie ruszyliśmy z budową, nadal pracujemy nad projektem.... w zasadzie właśnie wprowadziliśmy niewielkie zmiany do jego wstępnej koncepcji.... i jakoś długo trwa ich uwzględnienie przez architekta ;-) Mamy wielką nadzieję ruszyć z budową na wiosnę.

reklama
Do góry