reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

witam.
Ola
, najlepsze życzenia dla Maksa!

Migotka a jaki ty masz metraż? Jeśli mogę wiedzieć.
Ja mam 50 , czynsz 500 a dodatek mam 277. Ryczałtu na ogrzewanie nie mam , jest c.o płatne w czynszu( stała kwota przez cały rok) ale gaz mam z butli więc za to mi dali 4 zł:eek:.Oni nie liczyli z tych 500 bo maja górna granicę wysokości czynszów , więc wzięli do obliczeń 300 coś.

My dochód mamy ( teoretycznie) 500 z groszami czyli zasiłek dla bezrobotnych mojego P.
Miałam dziś pójść do MOPS'u z rana, ale Miku miał ciężką noc wiec odsypia póki co, może się potem wyrobię.Jeśli przyjmuja plebs w godzinach popołudniowych, moze maja tylko kwadrans dla petenta.

reklama
dzieki Iwonka a i tak juz odpadam

Ola macie duzo czasu na dopracowanie szczegól fajnie tak ale z tego co wiem to mieszkanie nie to co dom w domu zawsze cos do zrobienia a to ogrod a to w domu cos ;-) ale i tak lepiej niz mieszkanie

Wiktoria, nie bardzo mamy dużo czasu, bo praca nad projektem potrwa pewnie jeszcze trochę czasu, potem pozwolenie na budowę, trzeba znaleźć dobrego wykonawcę, zorganizować pieniądze....

Ola no wykonawca a przede wszystkim dobry to podstawa hehe fajnie to okreslilas zorganizowac pieniadze :cool2:
Tesciowa mowi ze jak juz wygra w lotka to kupi nam mieszkanie zastanawiam czy moze ja na domek nie na ciagnac co tam 300 tys w ta czy w ta :-D

Szopek, mam 59,4. Z tego co przeczytałam to na 3 osoby jest 45 m2 + 30% czyli nie powinno przekroczyć 58,5. Wychodzi więc, że mam za dużo o 0,9 m2 :wściekła/y:

Właśnie tak sobie siedzę i myślę, że może jeszcze teściową zapisać, że tu mieszka. Tylko że wtedy trzebaby z nią jeszcze umowę najmu podpisać. Wtedy dodatek by nam chyba przysługiwał.

Ostatnia edycja:
Dzień dobry.

I ja dziś wziełam się za rodzinne i wybrałam z córcią do urzędu Skarbowego tyle, że nic nie załatwiłam, bo w końcu NIP-u swojego nie wziełam i jutro znowu muszę jechać. Mąż też musi wyrwać się jakoś z pracy by po swoje rozliczenie jechac, bo ja nie mogę wziąść ponieważ mamy inne adresy zameldowania i Pani w tamtym roku powiedziała, że przez to nie ma pewności czy napewno jestesmy małżeństwem. Nawet nie wiem ile tam dochody mamy (tzn mąż ma bo ja przecież nie pracuje), ale napewno zasiłek nam się będzie należał. Tylko mam jeszcze jeden problem bo zgubiłam PSEL córci a przecież jest potrzebny :-/

Wszystkiego najlepszego dla Maksia z okazji 4 urodzinek!!!!!!!
urodziny21.bmp

się dołączam :tak:

Panistępelek a nie masz zapisanego w książeczce zdrowia?

ja rodzinnego miec nie będę, bo mój mąz nie chce mi tego dochodu wyciągnąć z Urzedu a moja sprawe o separacje odrzucili... a on chce mi na złosc zrobić tym :wściekła/y:

Witam,

Ale naskrobałyście od rana:szok: Dobrze że mąż ma wolne i mogłam na jego laptopie do was zerknąć bo do wieczora to jeszcze więcej byście naprodukowały.

Może moja Iga zrobi tak jak ja, że nie przejmie nazwiska po mężu i pójdzie ono dalej. U nas wszyscy mamy moje nazwisko :-)

Może i tak będzie. To będzie ich decyzja:tak:

My dziś mieliśmy przygodę na spacerze. Poszliśmy do lasu, wchodzimy na ścieżkę a tu sarna lub łania wybiegła( nie na nas tylko na metraż przed nami). Stoi gapi się na nas , mało nie padłam na zawał. Wzięłam Miku na ręce i zamarłam. Ona sobie popatrzyła i odbiegła. Odechciało mi sie wchodzić głębiej w las. Jak odbiegła to wyciągnęłam aparat i pstryknęłam , zeby mi P. uwierzył. Ledwo ją uchwyciłam w oddali taka szybka była, a jak a wielka.

To jest takie specjalne miejsce, jest droga do spacerów , jeziorko, miejsce na ognisko z takim dachem i ławkami, a wszytko odgrodzone od głębi lasu siatka, żeby zwierzyna nie nachodziła ludzi. No i naszła i tak.
Kurcze ale miałaś przygodę. Ja nie mam gdzie spotkaś dzikich zwierząt. Ewentualnie dzikiego psa:-D
Jakiś wysoki macie czynsz. Nie doliczałaś do tej całej kwoty opłaty za wodę?? U mnie czynsz wynosi ok 320 zł a też w lubelskim mieszkam. Niemożliwe żeby się tak ceny rózniły:eek:

reklama
Panistepelek,az sie usmialam bo ja kiedys tez zapomnialam numeru NIP wziasc ze soba ale przeciez bedac w US podchodzisz do innego okienka i podajac swoj dowod osobisty pani ci by ten numer NIP podala. ;-)
Cosmolady jak to sprawe o separacje odrzucili??????A ten twoj malzonek jest naprawde nie powazny,jakbym go dostala w swoje rece......oj biedny by byl.moze to nie duzo ale na dwojke dzieci zasilek prawie 100zl bys miala!

A my w koncu bylismy w CH kupic buty dla Klaudii,a pozniej ma wpasc tesciowa.

Do góry