reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

Ola szkole rodzenia zaczynamy dopiero w przyszlym tyg bo zmienili termin.Dzis ide do mojej gin i sporobuje od niej jakies namiary na polozna wyciagnac.Na forum gazety trcohe nazwisk znalazlam ale bez nr tel.

reklama
Dotkass moze cie to troche pocieszy ale nie jestes sama chora dzisiaj mnie okropnie glowa boli gardlo puchnie i taka rozbita jestem :-(Tez mam zalecenie od meza wygrzewac sie i lezec;-)

Moje male tez jest aktywne czesto i co chwile mamusi pokazuje ze tam jest wiec na razie nie zapisuje choc slyszalam o tym ale mi nikt nie kazał

No tak wykruszamy sie a co dopiero bedzie w maju?my z tymi odleglejszymi terminami bedziemy sie martwic a wy pewnie nie bedziecie mialy tyle czasu zeby tu zagladac No chyba ze my tez sie postaramy i troszke wczesniej z wami sie rozpakujemy....:-) to beda wspólne tematy

Dotkass, nieeee ja jeszcze jestem na etapie rozważań teoretycznych (teoretycznych, bo w żadnym szpitalu nie byłam). Ale ciekawa jestem co MM sądzi o Starynkiewicza.
Muszę się wziąć za siebie na powaznie, bo mam do odwiedzenia okulistę, chirurga onkologa z pieprzykiem na brodawce piersi, kardiologa (wcześniej echo serca plus badania laboratoryjne), jakieś spotkanie z położną, oglądanie oddziałów w szpitalach itd.

Ola ja po prostu sie nie nastawiam na super mila opieke i swietne warunki w szpitalu.Chociaz jak lezalam kilka dni w Kr w starym polozniczym szpitalu to bylam bardzo pozytywnie zaskoczona opieka i warunkami (poza pierwsza noca na strasznie niewygodnym lozku) Czytalam troche negatywnych opinii o Starynkiewiczu,Zwolinka tez odradzala.Ale tez o wychwalanej Zelaznej czy Karowej sa negatywne opinie.Uwazam,ze czesciej ktos mowi o tym co mu sie nie podobalo niz o tym co bylo ok.Poza tym tak jak ktos na forum gazety napisal,ze skoro ten szpital taki niby zly to czemu tam takie tlumy wala??Ja jestem osoba, ktora o wszystkim musi sie na wlasnej skorze przekonac wiec tam mam zamiar rodzic (o ile bedzie miejsce )

Dzięki Dziewczynki napewno będę teraz leżeć, tak jak mówię będę leżeć do 36 tyg a potem niech się dzieje co chce. I z własnego doświadczenia wiem że nie warto poświęcać się i swojego szczęścia dla posprzątania jednego pokoju.a nawet jak będzie trochę brudno na święta to wkońcu nic sie nie stanie. NIE WARTO!!!!

Dotkass, nieeee ja jeszcze jestem na etapie rozważań teoretycznych (teoretycznych, bo w żadnym szpitalu nie byłam). Ale ciekawa jestem co MM sądzi o Starynkiewicza.
Muszę się wziąć za siebie na powaznie, bo mam do odwiedzenia okulistę, chirurga onkologa z pieprzykiem na brodawce piersi, kardiologa (wcześniej echo serca plus badania laboratoryjne), jakieś spotkanie z położną, oglądanie oddziałów w szpitalach itd.

No ja to jednak Madalińskiego, tak jak pisałam ze względu na mojego ginka, już z nimgadałam i o miejsce i opiekę mam być spokojna, zresztą i tak nie wiadomo czy nie będę miała CC, mam nadzieję, że Niunia już jest główką w dół, chociaż czasem mam wrażenie, że leży poprzecznie w brzuszku. USG mam dopiero 20 marca, to sobie popatrzymy gdzie przewędrowała ;-)

reklama
mm81 co do Starynkiewicza, to ja miałam zamiar tam rodzić, bo najbliżej, siostra miała tam cesarkę prawie 3 lata temu, i wszysteki które miały tam cc chwaliły, a te które naturalnie różnie, większość na NIE. Ale masz rację ile osób tyle opinii, na temat każdego szpitala, jaki poród taka opinia, ale jak przeczytałam gdzieś (kurcze już nie pamiętam gdzie-szkoda, bo wkleiłabym linka), na temat trzech nazwisk lekarzy na Starynkiewicza, to przeżyłam :szok:, tak strasznej rzeczy nie przeczytałam o żadnym innym szpitalu, wolałbym żeby nigdy mnie ani żadnej z Was nic takiego nie spotkało, a z tego co wiem, lekarze Ci cały czas tam pracują i zawsze są razem na zmianie (za każdym razem przy ich udziale, dziecko albo umierało, albo wychodziło "uszkodzone" w taki sposób, że tzreba było rehabilitować przez kilka lat)- KURCZE ŻE NIE ZAPAMIETAŁAM NAZWISK, postaram się poszukać i wkleić linka

Do góry