reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2008

Witam wszystkich:-)

Ja się w końcu podniosłam z wyrka chociaż bardzo mi sie nie chciało ale kiedyś było trzeba to zrobić:-p Moje maleństwo dzisiaj od rana bardzo ruchliwe się zrobiło ale niech kopie w końcu to bardzo miłe uczucie:-D

Miłego dnia;-);-);-)

reklama
Madziu, ach jak zazdroszczę spanka do tej godziny.... szczególnie, że sama położyłam się po 1.

Dziubek, faktycznie on chyba wolał od dzieci z daleka, chociaż teraz już jak Maks jest obok niego to się ładnie z nim dziadek bawi. W domu potrafi wszystko ładnie zrobić, ale może faktycznie brak mu "domyślności". Spróbuję wprost. Kiedyś będę musiała to zrobić bo jak będzie maleństwo to na pewno będzie mi trudno wozić Maksia do żłobka codziennie z maluchem.... przyjdzie taki dzień, kiedy mi albo małe będzie wisiało przy cycu cały czas, albo będzie miało zły dzień, albo zrobi kupę stulecia wymagającą gruntownej kąpieli ;-) A cchę żeby Maks nadal miał kontakt z dziećmi w swoim wieku, bo uwielbia tam jeźdić i bardzo dużo się uczy, kocha "ciocie" i to naprawdę świetny żłobek.

madamagda, a jaką masz dawkę przyjmować? Ja biorę po pół tabletki co 6 godz. Na początku miałam tak samo, jak Ty, ale z czasem organizm sie przyzwyczai. Na pewno Ci przejdzie, tylko nie zapominaj o tych tabletkach na serce. Ja mimo tych skutków ubocznych biorę, bo wiem że to maluszkowi służy, nie ma skurczyków i brzuszek miękki.:tak:

Dziś też idę na usg, trochę się denerwuję, bo nie czuję ruchów maluszka od wczoraj:baffled:, nie wiem co jest grane. Może śpi tak mocno??:confused:

Ach niedługo już nasza kolej.... z jednej strony na to czekam a z drugiej się boję jak to będzie z dwójką dzieci, jak z porodem...

Dziubek no może mnie dziadziuś zaskoczy, kto wie ;-)

Aurelia
miłałam napisane na recepcie ile mam tego przyjmować, ale durny farmaceuta z apteki zabierając receptę nie zapisał jak mam dawkować, więc przyjełam że tabletkę całą x 3, ale teraz kojarzę że mówił po pół tabletki 4 razy dziennie, ale dałam sobie dawkę.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: pewnie dlatego byłam taka roztrzęsiona.

Aurelia
miłałam napisane na recepcie ile mam tego przyjmować, ale durny farmaceuta z apteki zabierając receptę nie zapisał jak mam dawkować, więc przyjełam że tabletkę całą x 3, ale teraz kojarzę że mówił po pół tabletki 4 razy dziennie, ale dałam sobie dawkę.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: pewnie dlatego byłam taka roztrzęsiona.

No to zaszalałaś, faktycznie za dużą dawkę sobie zapodałaś! Ale masz brać po pół tabletki 4 razy dziennie, czy na dobę? Ja co 6 godz po pół, a tą na serce jedną na 12 godz.

reklama
Z tego co pamietam to na dobę, ależ jestem zła na tego z apteki, jak tak można, zawsze piszą na opakowaniu dawkę.:wściekła/y::wściekła/y:

Do góry