reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2008

Natala1979 nie martw sie na zapas, wszytko bedzie dobrze, zobaczysz... trzymam kciuki... Badz dobrej mysli i duzo duzo leż, najlepiej na lewym boczku.

reklama
Natala. trzymaj się dzielnie, a my trzymamy za Was kciuki...wszystko będzie na pewno dobrze, bo inaczej nie mże być...a to dla Was, żeby było Wam choć troszkę raźniej....

beertjes9.gif

Natala1979 i ja trzymam kciuki za Ciebie i za Sonię, dasz radę, dla maluszka zrobi się wszystko. Pamiętaj, że masz nas:-). Liczę, że wszystkie dotrzymamy szczęśliwie do maja. Problemów coraz wiecej. Ja jak miałam leżeć tydzień w łóżku to myslałam, że jajko zniosę, puki co skończyło się na nospie i scopolanie. Na ostatnim badaniu jednak wyszło, że szyjka się skróciła o 20%:baffled:. Więc leż kochana i pisz do nas w miarę możliwości, ściskam Cię cieplutko!

Co do wagi to ja przytyłam 6 kg:tak:, tylko. Chociaż mój J nazywa mnie brzuchatkiem, albo kangurkiem:-D. Sam nie jest lepszy, bo waży 92kg ha ha, i je więcej ode mnie, już o piwku to nie wspomnę...:-)

Natala1979 trzymam za Was kciuki. Kiedyś myslałam, że lezenie w łóżku jest niemozliwe, ale jak musiałam leżeć w szpitalu 2 tyg, to nawet przez chwile nie narzekałam, bo czego się nie robi dla maluszka.
Pozdrawiam serdecznie i trzymaj się cieplutko

Natalio my z Zuzia trzymamy za was kciuki i wierzymy ze wszystko bedzie dobrze . A ja moge sie pochwalic ze własnie jem mojego pierwszego pączka dzisiaj (własnej roboty , jeszcze ciepły:-))

Natala, trzymaj się kochana, trzymamy wszystkie za Ciebie kciuki i odpoczywaj i się nie martw, wszystko będzie dobrze...

Ja co do kosmetyków dla dzieci do pielęgnacji pupy też polecam Linomag, a na odparzenia Sudocrem no i zwyczajna mąka ziemniaczana :tak:. Nie ma co przesadzać z kosmetykami, ważne, żeby dziecku wietrzyć pupę i nie trzeba przy tym wielu kosmetyków.

Witam. Donoszę, że udało się spowolnić wyciek wód. Żona urodzi najpóźniej pod koniec lutego. Daj Boże!

Pozdrawiam,
Grzesiek

Witaj Grzesiek!
Strasznie dobrze, że udało się powstrzymać wyciek wód płodowych. To kurcze wcześniaczka będziecie mieli, jak ma się urodzić pod koniec lutego....?? Trzymam kciuki i czekamy na kolejne dobre wieści, może uda się przytrzymać maluszka dłużej w brzuszku?:-) Rozumiem, ze Vivien została w szpitalu??:baffled:

Natala, trzymaj się!!!
co do kosmetyków to ja mam doświadeczenie mamy atopika ;-):
myślę ze jak najmniej kosmetyków na początek: Oliatum do kąpieli, linomag do pupy, i w razie odparzeń Sudocream, ale nie na stałe bo mojej małej tak wysuszył śluzówkę że jej pochwa zrosła :-:)-:)-(. ale ja stosowałam go na stałe bo jest naprawdę super na zaczerwienienie. pediatra kazał nie stosować oliwki, potem kąpiel w krochmalu. i tyle. więc z kosmetykami nie zaszaleję :-):-):-)

Natala, trzymaj się kochana, trzymamy wszystkie za Ciebie kciuki i odpoczywaj i się nie martw, wszystko będzie dobrze...

Ja co do kosmetyków dla dzieci do pielęgnacji pupy też polecam Linomag, a na odparzenia Sudocrem no i zwyczajna mąka ziemniaczana :tak:. Nie ma co przesadzać z kosmetykami, ważne, żeby dziecku wietrzyć pupę i nie trzeba przy tym wielu kosmetyków.
I ja potwierdzam:tak: Linomag,sudocrem lub Bepanthen ktory mozna tez stosowac na podraznione sutki.Oilatum.Niestety drogie i szybko idzie.Ja na kupowalam kosmetykow Nivea i niestety wszystko wyrzycilam...Ale co dziecko to inna skora choc coraz wiecej dzieci ma alergie skorne.Jak naj mniej opachnacych i wogole.A po kapieli w Oilatum ie trzeba stosowac oliwki.Jesli skora bedzie sucha to pediatra przepisze masc cholesterolowa robiona na zamowienie w aptece ktora jest bardzo tlusta.Ale......jak urodzilam Vanesske to nie bylo kosmetykow Ziajki (ziaja)ktore nie uczulaja moje dziecko choc dopiero od skonczenia roczku je stosuje.A sa i plyny do kapieli i kremy od pierwszego dnia do pielegnacji i kosztuja malutko.Pranie w Loveli przez rok w sumie tez bylo,z probami przejscia na zwykly proszek typu sensitiv w miedzy czasie ,dopiero po roku skora zaczela juz tak nie reagowac na wszelkie kosmetyki.Zreszta pisalismy o tym nie dawno na watku chyba Wyprawka dla niemowlaczka:tak::-)

reklama
Vivien na termin na poczatku samego maja takze do konca 7 miesiaca chca ja przetrzymac.
No i Natalke chca tez tak przetrzymac z tego co widze bo 32 tydzien to chyba koniec 7 miesiaca..poczatek 8 go_Oj oby im sie udalo do tego czasu dotrzymac a najlepiej jeszcze dluzej! Ale bedzie ok:)

Do góry