reklama
Aurelia79
Podwójna Mamusia
Natala1979 i ja trzymam kciuki za Ciebie i za Sonię, dasz radę, dla maluszka zrobi się wszystko. Pamiętaj, że masz nas:-). Liczę, że wszystkie dotrzymamy szczęśliwie do maja. Problemów coraz wiecej. Ja jak miałam leżeć tydzień w łóżku to myslałam, że jajko zniosę, puki co skończyło się na nospie i scopolanie. Na ostatnim badaniu jednak wyszło, że szyjka się skróciła o 20%. Więc leż kochana i pisz do nas w miarę możliwości, ściskam Cię cieplutko!
Co do wagi to ja przytyłam 6 kg, tylko. Chociaż mój J nazywa mnie brzuchatkiem, albo kangurkiem. Sam nie jest lepszy, bo waży 92kg ha ha, i je więcej ode mnie, już o piwku to nie wspomnę...:-)
Co do wagi to ja przytyłam 6 kg, tylko. Chociaż mój J nazywa mnie brzuchatkiem, albo kangurkiem. Sam nie jest lepszy, bo waży 92kg ha ha, i je więcej ode mnie, już o piwku to nie wspomnę...:-)
pola_1981
Majowa Mamusia Synusia
Natala1979 trzymam za Was kciuki. Kiedyś myslałam, że lezenie w łóżku jest niemozliwe, ale jak musiałam leżeć w szpitalu 2 tyg, to nawet przez chwile nie narzekałam, bo czego się nie robi dla maluszka.
Pozdrawiam serdecznie i trzymaj się cieplutko
Pozdrawiam serdecznie i trzymaj się cieplutko
Natala, trzymaj się kochana, trzymamy wszystkie za Ciebie kciuki i odpoczywaj i się nie martw, wszystko będzie dobrze...
Ja co do kosmetyków dla dzieci do pielęgnacji pupy też polecam Linomag, a na odparzenia Sudocrem no i zwyczajna mąka ziemniaczana . Nie ma co przesadzać z kosmetykami, ważne, żeby dziecku wietrzyć pupę i nie trzeba przy tym wielu kosmetyków.
Ja co do kosmetyków dla dzieci do pielęgnacji pupy też polecam Linomag, a na odparzenia Sudocrem no i zwyczajna mąka ziemniaczana . Nie ma co przesadzać z kosmetykami, ważne, żeby dziecku wietrzyć pupę i nie trzeba przy tym wielu kosmetyków.
Aurelia79
Podwójna Mamusia
Witaj Grzesiek!
Strasznie dobrze, że udało się powstrzymać wyciek wód płodowych. To kurcze wcześniaczka będziecie mieli, jak ma się urodzić pod koniec lutego....?? Trzymam kciuki i czekamy na kolejne dobre wieści, może uda się przytrzymać maluszka dłużej w brzuszku?:-) Rozumiem, ze Vivien została w szpitalu??
Strasznie dobrze, że udało się powstrzymać wyciek wód płodowych. To kurcze wcześniaczka będziecie mieli, jak ma się urodzić pod koniec lutego....?? Trzymam kciuki i czekamy na kolejne dobre wieści, może uda się przytrzymać maluszka dłużej w brzuszku?:-) Rozumiem, ze Vivien została w szpitalu??
iwonka2006
Szczesliwa mamusia!
Natala, trzymaj się!!!
co do kosmetyków to ja mam doświadeczenie mamy atopika ;-):
myślę ze jak najmniej kosmetyków na początek: Oliatum do kąpieli, linomag do pupy, i w razie odparzeń Sudocream, ale nie na stałe bo mojej małej tak wysuszył śluzówkę że jej pochwa zrosła :---(. ale ja stosowałam go na stałe bo jest naprawdę super na zaczerwienienie. pediatra kazał nie stosować oliwki, potem kąpiel w krochmalu. i tyle. więc z kosmetykami nie zaszaleję :-):-):-)
I ja potwierdzam Linomag,sudocrem lub Bepanthen ktory mozna tez stosowac na podraznione sutki.Oilatum.Niestety drogie i szybko idzie.Ja na kupowalam kosmetykow Nivea i niestety wszystko wyrzycilam...Ale co dziecko to inna skora choc coraz wiecej dzieci ma alergie skorne.Jak naj mniej opachnacych i wogole.A po kapieli w Oilatum ie trzeba stosowac oliwki.Jesli skora bedzie sucha to pediatra przepisze masc cholesterolowa robiona na zamowienie w aptece ktora jest bardzo tlusta.Ale......jak urodzilam Vanesske to nie bylo kosmetykow Ziajki (ziaja)ktore nie uczulaja moje dziecko choc dopiero od skonczenia roczku je stosuje.A sa i plyny do kapieli i kremy od pierwszego dnia do pielegnacji i kosztuja malutko.Pranie w Loveli przez rok w sumie tez bylo,z probami przejscia na zwykly proszek typu sensitiv w miedzy czasie ,dopiero po roku skora zaczela juz tak nie reagowac na wszelkie kosmetyki.Zreszta pisalismy o tym nie dawno na watku chyba Wyprawka dla niemowlaczka:-)Natala, trzymaj się kochana, trzymamy wszystkie za Ciebie kciuki i odpoczywaj i się nie martw, wszystko będzie dobrze...
reklama
iwonka2006
Szczesliwa mamusia!
Vivien na termin na poczatku samego maja takze do konca 7 miesiaca chca ja przetrzymac.
No i Natalke chca tez tak przetrzymac z tego co widze bo 32 tydzien to chyba koniec 7 miesiaca..poczatek 8 gj oby im sie udalo do tego czasu dotrzymac a najlepiej jeszcze dluzej! Ale bedzie ok
No i Natalke chca tez tak przetrzymac z tego co widze bo 32 tydzien to chyba koniec 7 miesiaca..poczatek 8 gj oby im sie udalo do tego czasu dotrzymac a najlepiej jeszcze dluzej! Ale bedzie ok