reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2008

Lania ktoras z majowek pisala ostatnio,zeby na test obciazenia glukoza wziac cytryne.Ja nic nie bralam ale bylam bardzo negatywnie do tego badania nastawiona bo wiele osob mowilo ze to okropne a tu sie okazalo ze jadlam w zyciu juz bardziej obrzydliwie slodkie rzeczy wiec poszlo ok.

reklama
ANo juz serial sie skonczyl wiec na chwilke zasiadlam,choc szczerze powiem ze juz i nawet siedziec nie moge na pupie a co dopiero chodzic.I tak ostatnio codziennie po kilku godzinach chodzenia mnie palie bol w kosc ogonowa i promieniuje.Ach z Vanesska tego nie mialam.
Dzieczyny jesli chodzi o glukoze to jest w porownaniu jak dla mnie szklanka cherbaty poslodzona 4 lyzeczkami cukru,taki stopien slodkosci.Jak ktso nie lubi az tak slodko to wtedy warto wziasc wlasnie ze soba cytrynkei sobie wcisnac.Jedynie co moge dodac to zeby nie bylo to rozrobione w zbyt cieplej wodzie bon wtedy jest jakby bardziej slodsze.Ja dzis mialam mozliwosc wlania sobie troszke cieplej wody aby rozpuscic ta glukoze a potem dolalam juz zimna:)

jAk pojde to sie zapytam o te bole...
a jesli chodzi o ta glukoze to ja pewnie bede miala teraz skierowanie jak pojde w czwartek....

a jesli chodzi o te ich porody to napawam sie optymizmem a i tak wiem ze bedzie teraz cesarka:-:)-(

ide dziewuszki lulac bo znow padam taka jestem spiaca papapapa

Kosztuje tyle co 2 oznaczenia glukozy bo najpierw badaja przed a pozniej po wypiciu.Ja placilam ok 16zl za to.Ja zawsze chodze na badania bez skierowania,tylko mowie co chce oznaczyc i place.

Madamagda na nic nie trzeba miec skierowania .Robia co sobie zyczysz i za to placisz....
No ja dzis wydalam 95 zl.......
A robilam morfologie,mocz,i glukoze na czczo i po obciazeniu + 2x15 zl za pobrania krwi.

Dobry wieczór.
tolka z tego co wiem dziecia sie malym do picia daje glukoze :-)
To już archaizm, glukozą się tylko zabija głód i dziecko nie ma ochoty na mleko.

Ja tez dzis rano bylam na pobraniu krwi dwa razy.Tez mi dzis jakos smakowala ta glikoza:tak::-p
Ciekawe, ciekawe... To obrzydliwe ta glukoza, zlep, wypićsię tego nie da :-p

Mam pytanie do Was odnośnie tego badania obciążenia glukozą. Znajoma ostatnio miała i mówiła, że okropne i , że część dziewczyn zwraca wypitą glukozę, bo obrzydlistwo i badanie trzeba innego dnia powtarzać... Poleciła mi, żeby wziąć ze sobą pół cytryny i dodać przed wypiciem, że ponoć łatwiej.. słyszałyście coś takiego??
Przy pierwszej ciąży wzięłam do laboratorium pół cytryny ale i tak płyn był taki słodki, że aż się niedobrze robiło. Fuj. Z cytryną lub bez...

jak sobie poczytałam Wasze perypetie z nauk przedmałżeńskich to doceniłam te swoje - było to jedno spotkanie dość długawe ale jedno a potem trzeba było zaliczyć naturalne metody, zaliczyliśmy w mieście męża bez problemów (bo w moim mieście było to bardziej "czasochłonne").

Uciekam do wyra bo jutro o 5.40 budzik zacznie dzwonić :baffled:.
Spokojnej nocy.

Witam Was ja już nie mogę spać:no:, całą noc męczyła mnie zgaga, wczoraj miałam podobnie po obiadku, czy Was już też dopadła to jest straszne:wściekła/y: i co tu poradzić podpowiedzcie coś proszę:baffled:

reklama
Do góry