reklama
Dotkass
Mama Ami i Kwietniówka'13 Moderatorka
Ha-NN-aH, pamiętam, że Twoja teściowa zawsze pomysły z dupy miała...współczuję
Dotkass niestety w kwestii nawiązania współpracy z wydawnictwami nie pomogę na po prostu się udało znajoma koleżanki pracy poszukiwała akurat fotek regionalnych no to zaproponowałam męża, w regionie też znamy pisarza co jakiś czas wydaje książki, tylko my nie na sprzedaż a 1 fotka za 1 książkę... może poszukaj gdzieś w okolicy wydawnictwo i złóż im ofertę, może kiedyś akurat będą poszukiwać
ja do herbatki się dołączę! am ochotę na słodkości a trochę obawiam się by nie przesadzić, żeby mi jutro w teście na glukozę nie wyszły cyrki...
ja do herbatki się dołączę! am ochotę na słodkości a trochę obawiam się by nie przesadzić, żeby mi jutro w teście na glukozę nie wyszły cyrki...
Dotkass
...ja po kawce, herbatce...sprzątnęłam kuchnię i jadalnie jeszcze cała reszta mi została i nie wiele czasu, bo Mamcia moja jutro przyjeżdża do nas na kilka dni (do niedzieli najprawdopodobniej) ;-)
już nie mogę się doczekać na Jej przyjazd, widziałyśmy się ostatnio w długi weekend na Trzech Króli. Amela już zaplanowała robienie dziś galaretki na jutrzejszy przyjazd Babci- zapytała tylko jaki smak ma zrobić, żeby nie było, że nie zje (moja Mama do wybrednych nie należy, a ja mam to po niej) ;-)
zaraz drugą kawkę i dalej w wir sprzątania
już nie mogę się doczekać na Jej przyjazd, widziałyśmy się ostatnio w długi weekend na Trzech Króli. Amela już zaplanowała robienie dziś galaretki na jutrzejszy przyjazd Babci- zapytała tylko jaki smak ma zrobić, żeby nie było, że nie zje (moja Mama do wybrednych nie należy, a ja mam to po niej) ;-)
zaraz drugą kawkę i dalej w wir sprzątania
kwiateczek
majowa mama `08
Dotkass to superzostaje u was?? mi sie przydalo towarzystwo.Bardzo bym chciala zeby moja kuzynka z mezem przyjechala ale sie nie moga zebrac.G tez ich bardzo lubiprzypadli sobie do gustu od poczatku
Hanah te tesciowe......a maz nie moze jej cos powiedizec???zwariowala.sama by pomyslala
Hanah te tesciowe......a maz nie moze jej cos powiedizec???zwariowala.sama by pomyslala
Dotkass
Kwiateczek, zostaje do niedzieli...moja Mama jeszcze pracuje, ale jak pójdzie na emeryturę i jeszcze będziemy tu mieszkać to przeeksmituję Ją do nas ;-)
Ratunku, co mam robić/jak nakłonić bobofruty, aby zeczęli sprzątać swój pokój? jakieś rady? Po ostatnim "wyrzuceniu" worka zabawek, myślałam że się coś zmieni, że będą mieć nauczkę a dzisiaj siędza w domu i finał taki, że ie da się wejsc do ich pokoju, znowu
Dotkass
cosmo, może olej...chcą mieć bałagan niech mają...zwyczajnie tam nie wchodź, powiedz, że wejdziesz jak będą mieli porządek- weź ich na wstrzymanie...może to pomoże...ich pokój ich bajzel, jak nadepną na zabawkę i popsują przez to będzie bezużyteczna czyli do wywalenia
kwiateczek
majowa mama `08
Dotkass to super,bedziesz miala kilka dni z mama
Cosmo ja to mowi Kondziowi ze jak chce druga zabawke to musi pierwsza sprzatnac.nie zawsze sie sparwadza wiec przynosze worek-z reguly dziala.......ale jak i to nie dziala to wtedy gdy cos wola....ciasteczko itd...cokolwiek....mowie ze jak bedzie posprzatne to wtedy i nie daje,nie odpuszczam.....histerie sa,placze ale nie uginam,zamykam drzwi i tyle...
Cosmo ja to mowi Kondziowi ze jak chce druga zabawke to musi pierwsza sprzatnac.nie zawsze sie sparwadza wiec przynosze worek-z reguly dziala.......ale jak i to nie dziala to wtedy gdy cos wola....ciasteczko itd...cokolwiek....mowie ze jak bedzie posprzatne to wtedy i nie daje,nie odpuszczam.....histerie sa,placze ale nie uginam,zamykam drzwi i tyle...
reklama
Dotkass
ja tam nigdy nie daje czegoś za coś...staram się nie uczyć Amelii, że w życiu zawsze jest coś za coś, u nas Amela wie, że jak kończy bawić się jednym chowa i zaczyna nowym, jakoś udało się Jej wpoić taką zasadę- sama nie wiem jak...wieczorem wystarczy, że przypomnę: "Amela chodź, o czymś chyba zapomniałaś" Ona idzie i mówi: "ech...no tak, bo ja tu miasto robiłam" , przeważnie jest tekst: "a pomożesz mi", mówię, wtedy, że ja nie pomagałam Jej robić bałaganu i sprząta, jak trzeba Ją pogonić zwyczajnie robimy zawody, ile czasu Jej zajmie sprzątanie, sama sobie ustala, że musi zmieścić się jak skończę liczyć do dziesięciu, a jak Jej pomagam (bo czasem się zdarza), to robimy wyścig- kto pierwszy, nie wiem jak Ami to robi, ale zawsze wygrywa, bo zbiera największą ilość zabawek na raz