reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

Hej, już jesteśmy w domu:-)
Później opisze co i jak i wstawie zdjęcia, mała jest zupełnie inna niż Miśka- je i śpi, bez wiszenia na mnie. Ja też szybciej czuję się lepiej fizycznie, dzięki masażom prowadzonym przez studentki z awf:tak:

reklama
Keyko witaj

Aurelia dobrze, że wzięłaś Mikusia do mamy na oddział, pewnie go dokładniej zbadali niż w przychodni.

Ja właśnie usiłuję znaleźć jakiegoś dermatologa dla Ani. Ale albo nie przyjmuje bo nie mają kontraktu albo przyjmuje dzieci od 5 roku albo dodzwonić się nie da.
Ostatnio byliśmy u okulistki we wsi obok i zaleciła okulary bo Ania ma niby mała wadę wzroku. Wczoraj byliśmy w centrum zdrowia dziecka w Wawie i tak okulistka aż się zaśmiała jak to usłyszała i mówiła, że to normalne u dzieci w tym wieku i tylko trzeba ją obserwować.

Keyko, super że ju jesteście w domku. Czekamy na zdjęcia Oli :tak: Fajnie, że tak szybko doszłaś do siebie.

Mojej też przydałaby się dermatolog. Łuszczy się jej skóra na głowie, takie żółte malutkie łuseczki. Nie wiem, czy to może być jeszcze w tym wieku ciemieniucha? Posmaruję jej dziś oliwką i zobaczymy. Już zmieniłam jej szampon i bez zmian.

Ja też się witam.

Kwiateczek, to jest najlepszy sposób żeby dziecko się nie rozczuliło na maksa. Ja też tak robiłam, no ale moja skrzywiła się przez 2 dni, a potem już nawet nie miała czasu żeby mnie ucałować. Kondzio na pewno się przyzwyczai, tylko musisz go konsekwetnie zostawiać i nie robić przerw.

Niestety chodzi tylko w srody i czwartki wiec nie sadze ze bedzie jakas poprawa,zbyt duze przerwy:baffled:
Keyko witaj:-)
Aurelia trzymam kciuki oby nic powaznego nie bylo.

KEYKO witaj dzielna kobieto!!! Już nie moge się doczekać zdjęć twojej Olci!! Opowieści też chętnie posłuchamy.

Widzę że nie tylko u nas problemy dermatologiczne.
Migotka
co prawda nie u dużej ale u małej córci, teraz strasznie łuszczy się skóra na głowie, mimo że kąpię w Emolium i główkę tez polewam tą wodą.

A wczoraj byliśmy na pierwszym szczepieniu. Kluska waży już 6090 g:szok: i mimo że była mniejsza przy porodzie od Hani to już troszkę ją przegoniła z wagą (Hania dokładnie w tym samym wieku 7 tygodni 6040 g).

Pytanko do biorących tabsy. Od poprzedniego poniedziałku biorę Novynette i już 11 dni mam okres :eek:. Dzwoniłam do gina i kazał przyjśc jutro ale cięzko sie zarejestrować i nie wiem czy się dostanę.
Nie wiem co myśleć. To pierwszy listek jaki zażywam i chyba zrezygnuję. Wciaz boli mnie podbrzusze, kręci mi się w głowie i mam mdłości, a krew jest żywo czerwona i jest jej wciąz dużo.
Po porodzie już nie krwawiłam a miałam tydzien temu robione USG macicy jajników więc tam podobno wszytsko w porządku. Więc to raczej wpływ tabletek anty. Chyba sama sobie odpowiedziałam na pytanie hehe:sorry:

Ostatnia edycja:
Keyko- czekamy na foty i opowieści.:tak:
hannah- ja nie tabletkowa ale pamiętam opowieści Oli, że po tabletkach ma ciągle krwawienie ... Chyba je odstawiła. Tego nie pamiętam. Może coś w temacie uchowało się na zamkniętym wątku o zdrowiu.
Kawał kobietki Ci rośnie.
Migotka- Miku tak ma czasami, szczotkuję mu głowę tą niemowlęca szczoteczka do głowy i wykruszam.
Z tym mężem to mnie zadziwiłaś :eek: tzn z alternatywnym sposobem pozbywania się materiału genetycznego.ja chyba o czymś innym myślę:-p
mm- z tymi okulistami to jest dramat. Tak łatwo można schrzanić dziecku wzrok a mimo to szafują opiniami jakby chodziło o zakup kilograma marchwi.

Dziewczyny!!!
Chyba wpadłam na trop. Podczas leczenia zapalenia piersi, brałam Augmentin i jednocześnie karmiłam piersią.
Informacja na ulotce:
Augmentin
Przed zażyciem leku należy poradzić się lekarza.
Preparat Augmentin może być stosowany w okresie laktacji, ale należy pamiętać, że istnieje ryzyko wywołania uczulenia u niemowląt przez jego śladowe ilości wydzielane do mleka kobiecego.
Myślę że wysypka mogła się wziąść od tego antybiotyku.
Dzwoniłam do pediatry i potwierdziła że tak mogło być. Zobaczę jak przestane podawać fenistil czy sytuacja się powtórzy. Jeśli nie, to znaleźliśmy przyczynę.

Szopek
dziękuję poszperam troszke na tym wątku.:-)

Witam,U nas deszczowo od rana:baffled:Dostałam wczoraj arkusz diagnozy przedszkolnej i Vanesska dostała 2 punkty wiecej niz przewiduje punktacja ;-)znaczy to ze nadaje sie do szkoły;-)
Keyko witaj :-)
Hannah ja mialam przedłuzający sie okres ale po zastrzyku anty. Pote sie unormowalo.Po tabletkach bylo ok.Ale wiadomo sa rozne tabletki,roznie organizmy reaguja.....
Kwiateczek w przedszkolu dzieci potrafia plakac w pierwszej grupie i nawet dwa miesiace,bedzie dobrze:tak:
Aurelia nie jeszcze nie podjeta decyzja,tzn niby tak ale jeszcze nie kupiliśmy.:baffled:

Ostatnia edycja:
reklama
Witam
Hannah sprawdzisz w najblizszych dniach,prawdopodobnie to antybiotyk:baffled:
Iwonka mam nadzieje ze tak dlugo to trwac nie bedzie bo oszaleje.Dwa dni w tyg to malo by sie przyzwyczajic ale dzis juz bylo lepiej.Zerwala go pani znowu ze mnie ale postalam pod drzwiami i nawet nie wiem czy 5 min plakal a bywalo ze ponad godz:no:Pytalam sie czy potem jeszcze plakal ale nie:-)Dzis tez byl wyspany,tatus wzial go do siebie do spania,nie sluchal wcale mnie ze on go od nas uzaleznia jeszce bardziej pozwalajac mu spac cala noc z nami.ale nie obudzil sie w ogole:sorry:nawet na siku,mialam odstawic na noc pampersy bo zadko byl mokry.myslalm juz o tym od 3 dni i wlasnie od 3 dni sika:baffled:

Do góry