reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

Kwiateczek, szokkkkk...i jak my mamy pomóc swoim dzieciom, skoro ludzie, którzy uczą się tego kilka dobrych lat, potem praktykują, niby pogłębiają swoją wiedzę, nie mają zielonego pojęcia jak im pomóc, co poradzić, tylko kombinują...porażka normalnie...miałam nadzieję, że dowiesz się dokładnie co dolega Kondziowi, tak się cieszyłaś na tą wizytę...

woooow, w końcu zeszłyśmy z 3006 strony - tak się rozkręciłyśmy, ze kilka dni na jednej stronie nam się zmieściło...;-)

reklama
Kwiateczek, ale chryja :zawstydzona/y: Jak byś kiedyś była w Polsce, to wpadnij do Krakowa do szpitala dziecięcego. Tam chwilę się czeka, ale lekarze są bardzo kompetentni, robią na miejscu wszystkie badania i usg, odpowiadają na wszystkie pytania. W przychodniach nie spotkałam jeszcze takich lekarzy jak tu. Ja też myślałam, że adhd dopiero u starszych dzieci widać.

kurcze skasowala mi posta bo chcialam strone wstecz !!

chcialam wiecej odpisac a nie moge bo niewiem co pisałyscie, dojrzalam o Kondziu pozniej padło !!

Kwiateczek tez slyszalam ze dopiero pozniej mozna rozpoznac ..

jakie zakladacie czapki swoim pociecha u nas dzis cieplej i zastanawiam sie na lzejsza taka jesienna

Witam.Pojechałam sobie kupic kurtke wiosenna a wrociłam z dwoma bluzkami:sorry2:
Kwiateczek brak slow ... to lekarz stwierdzil to po tym ze Kondzio nie usiadl i nie bawił sie jedna zabawka w gabinecie? A co robił? Inne rzeczy go interesowały?
Wiki ja zakladam taka zwykła :tak::tak::tak:

Zapomniałam Was pozdrowic od Oli :tak::tak::tak: jak tylko bedzie mogła to sie odezwie:tak:

Witam
jESLI CHODZI O TE WIZYTE to Iwonka bylo tam kilka zaawek tylko i niestety Konrad nie chcial sie nimi bawic.Ogolnie sie nie bawi,malo rzeczy jest ktore go interesuja:baffled:choc coraz czesciej domowymi zabawkami sie juz bawi:tak:tam go interesowalo tylko to ze auto jest na parkingu i koniec,nie sluchal tylko chcial z tamtad wyjsc:baffled:pokoj tez byl maly i nie mial wielkiego ruchu,Nie tlumacze go bo wiem ze jest nadpobudliwy ale to nie odrazu ADHD,rozmawialam w Polsce z pediatra i dlatego wiem ze raczej ponizej 3-4go nie mozna stwierdzic tego o ile nie od 5go.nie pamietam.dlatego ze jest teraz za maly,nie mozna stwierdzic czy nie slcha polecen,czy ich nie rozumie czy dlatego ze jest nadpobudliwy to wszystko sie dzieje dlatego musi byc dziecko starsze.Lekarz przyznal mi racje ale jednak stwierdzil ze on mysli ze tak bedzie....ze to moga byc pierwsze objawy.Powiedzialam ze w play gruop bawi sie z dziecmi ale nie zawsze chce sie dzieli,ptrzewaznie nie na co on powiedziala ze jest zdziwoiny ze w ogole usiedzi tam:baffled:a w sumie to ciezko go stamtad wyciagnac na koniec:baffled:Ale najgorsze to mleko,jak mozna teraz zmien ic i co ma wspolnego ze spaniem:no:nic.poczekamy na wizyte z dietetykiem,zabiore nasze polskie rzeczy ktore je zeby miala rozeznanie i zobaczymy.napewno nie bede za zmaina mleka bo ostatnio nawet kaszki nie chce tknac.zobaczymy co ona na to.wWysypki nie ma odkad mialam te leki od alergologa,je prawie wszystko co mu dam,co chce oczywiscie tez:sorry:jestem bardzo ciekawa co ona wymysli:sorry:

Migotka nam mowil o KrAKOWIE ostatnio G kolega tylko ze te sniegi byly i sobie darowalismy ale moze latem pomyslimy.On tam wlasnie jezdzil ze swoja corka,tak mi sie wydaje ze o tym samym miejscu mowisz:sorry:
Wiki ja zakaldam Kondziowi lzejsza bo u nas ostatnio bardzo cieplo jest:tak:dzis zastanawialam sie nad wiatrowka ale nie zalozylam w koncu a duzo dzieci wlasnie mialo:sorry:no ale tu jest duzo cieplaej,dzis na bank z 15 C :tak:teraz jest pochmurno.

Kwiateczek moja tez nie za bardzo z dziecmi umie sie bawic,zabiera zabawki albo robi wielki krzyk lub bije jak ktos jej coś zabiera.Z przewaga ze odrazu bije:sorry2:
Co do mleka to moze chodzi o to ze w nocy boli brzuszek czy ma wzdecia i to przeszkadza spac:dry: nie wiem no tak sobie mysle. A masz Zyrtec tez dla Niego?

Dawalismy mu zyrtec wczesniej,teraz nam nie mowila zeby dawac.Co o mleka to jego nic nie boli w nocy,j nie wiem poprostu sie wybudza ale jak go wezmiemy do siebie to zasypia:tak:wybudza sie jeszcze,czasem cos przy tym mowi ale to wyglada bardziej na to ze mu sie sni...a ostatnio to nawet co noc:sorry:gada cos ze ;;nie nie,albo mniammniam,albo tiu tiu-tzn jak chce zebysmy gdzies poszli tak mowi:tak:mnie tylko dziwi ze sie wybudza dalej,nie potrafi zasnac i spac...do rana-rarytas ktorego nie znamy:sorry2:licze ze mu przejdzie.co do lekarza to jestem bylam ciekawa co wymysla jak opowiem jego historie i ciekawa tego co dalej zrobia....oni tu nie uznaja ze w Polsce sie leczy dlatego powiedzialam ze miel;ismy emergency visit no i przeszlo.no nic,zobaczymy jak sie to rozwinie wszystko zawsze moge powiedziec ze jest wszystko ok i dadza mi spokoj.nie zmienia faktu ze bardziej czekam na wizyte w Polsce bo to ich zainteresowane teraz to jak dla mnie za pozno.Zanim beda chcieli mu jakies testy zrobic to ja pewnie dawno w Polsce zrobie.Tu naprawde nie jest zel ale poki ci nic nie jest,poki nie chorujesz na cos wiecej niz przeziebienie bo potem to trwa miesiace a nawet lata:no:
Jelsi chodzi o zabawki to czasem da,jeszcze 2-3 mies temu jak mu dzecko zabralo cos to poszedl wzial cos innego a ostatnio poprostu sie nie daje i tez odrazu rekoczyny:sorry2:no ale chlop musi sie obronic nie:-D:-D:-D

Witam wiieczorem

u mnie towarzystwo juz spi a ja mam dzisiaj jakiegos biega.... dzis po pracy wzielam sie za generalne sprzatanie i juz nie wiele mi zostalo wlasciwie okna i podlogi do mycia ale powtorze jeszcze za tydzien... dzisiaj tez obcielismy Adasia i tak piernik sie darl ze teraz trzeba co miesiac chodzic zeby sie przyzwyczail ale moze bedzie wreszcie ok....

kurcze skasowala mi posta bo chcialam strone wstecz !!

chcialam wiecej odpisac a nie moge bo niewiem co pisałyscie, dojrzalam o Kondziu pozniej padło !!

Kwiateczek tez slyszalam ze dopiero pozniej mozna rozpoznac ..

jakie zakladacie czapki swoim pociecha u nas dzis cieplej i zastanawiam sie na lzejsza taka jesienna

Wiki - ja tez zmienilam wczoraj juz na lzejsza czapke jeszcze z uszami ale ciensza....

Kwiateczek- kurcze lipa z tej wizyty ... i szkoda Konradka ze to tak wszystko dlugo trwa..

Na dzis juz zmykam bo padam z nog.. a jutro tez mam troche do robooty potem basen i dopiero moze zajrze wieczorem Milego Wieczoru....

Ostatnia edycja:
Witam
Kamilka my sami obcinamy Kondzia:tak:juz sie nauczyl,glowke sam nachyla:-)

Panistepelek buziaki dla Klaudii na imieninki:-)
Iwonka Twoja Klaudia tez dzis ma???Jak tak to buziaki ode mnie rowniez:-)

Za nami ciezka noc.od 1ej Kondzio zygal,wstal z lekka temperatura.dalej zyga....teraz usnal.poczekam ja wstanie ,moze cos zje.mam smecte i licze ze uda mi sie ja wcisnac a jak nie to do szpitala chyba pojade,Glowa mi peka.Smierdzi wszedzie.zazygal swoje lozko,nasze i teraz salon:baffled:dobrze ze choc troche pije ale i to wyzygal.Teraz wszystko piore...

reklama
Kwiateczek mowili w tv zeby dawac do picia cos słodkiego nawet cole odgazowaną(ogólnie te napoje które dzieci najbrdziej lubia) ale podawac płyny w małych ilościach za to często i o temperaturze z lodowki,:tak:

Ostatnia edycja:
Do góry