reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

Witam
Ja dzis Kondzia zabralam do play group:tak:dzis obudzil sie o 4 rano i do 5.30 placz bo chce do mnie,wzielam go na chwilke ale znow tak zle,tak nie dobrze wiec go polozylam do lozeczka:baffled:nie ma zlituj,juz jest lepiej a on nie chce spac w lozeczku:no:pomeczyl sie troche,po stekal ale usnal.obudzilam go o 9.15 :szok::szok:a na 10 jest to przedszkole:sorry:jak na wariackich papierach,zreszta jak co tydz:sorry:Dzieci dostaly ksiazeczki dzis z cyferkami i obrazkami:-)a za tydz spotykamy sie w innym miejscu bo cos ma byc....a za 2 tyg bedzie christmas party:-)zapytalam czy mamy przebrac dzieciaczki i pani powiedziala ze jaknajbardziej:-)ale bedzie fajnie..tearz tylko trzeba szykac czegos:sorry:
Migotka idz moze do tego alergologa...a swedzi Cie to?Ty tez chyba alergiczka jak pamietam:sorry:testy chyba robilas jak Ola?!
Panistepelek pracuj sobie,pracuj...tylko wpadaj czasem dac znac jak sie czujecie:tak:

Pamietacie moze Kinie???tak mi sie cos przypomniala:sorry:obrazila sie chyba na nas:dry:

reklama
Iwonka ja mam do sprzedania garnitur Kondzia od chrztu i nie moge wystawic:sorry:
Co dzis gotujecie??ja sosik,buraczki i kopytka:-p:-p:-pmam nadzieje ze kopytka wyjda bo tu te ziemniaki to:no::no::no:

Ma ktos wiesci od Dotkass?/???do kogo mial dacznac???Cosmo do Ciebie???ciekawa jestem jak poszlo wczoraj!

Ostatnia edycja:
Kwiateczek zzemu nie mozesz wystawic? a kopytka pewnie pyszne,ja kupuje czesto gotowe:-pu mnie pulpety w pomidorach:sorry:

Cos mnie dusi kaszel.W poniedzialek w przedszkolu maja byc mikolajki,wszystko fajnie gdyby nie fakt ze dzis pani oznajmila zeby przebrac dzieci na czerwono,za mikolaje i mikolajki ,czapki mikolajowe itd a ja nie mam nic z tych rzeczy ,nic czerwonego nawet:sorry:teraz na gwalt musze cos kupic do poniedzialku ,a tak to bym kupila fajny stroj mikolajki na allegro gdybym wczesniej wiedziala:-(

iwonka - Miło, że Ktoś zauważył moja nieobecność :p
A co do stroju to może normalnie w sklepie znajdzie sie jakieś przebranko mikołaja a jak nie to wystarczy czapaka i np. czerowna sukieneczka.

kwiateczek - U mnie wczoraj były kopoytka z serem ale nie ja robiłam :p
A zaglądać obiecuję, że będę :p

Panistepelek wlaznie gdybym miala czerwona sukienke to bylo by ok.;-) nie mam nic czerwonego,ale juz na allegro znalazlam taka sukienke i odbior w moim miescie wiec chyba bedzie oki.A co to za kopytka z serem? Chodzi o kluski leniwe? Bo takie znam jesli z serem.....

Witam dziewczyny, wczoraj maly miał 40.14 goraczki, dawałam czopki dzialaly na troche. Teraz nie ma bo ciagle zbijam za rada Iwonki (jeszcze raz dziekuje) paracetamol plus nurofen, niestety pediatra powiedziala ze daje sie jak jest temperaturai dawac jak powyzej 38 jakbym miala tak czekac i zanim zaczelo by działac to mialby 40.
Mamy skierowanie do szpitala w razie by sie cos działo. Mam skierownie na mocz i krew jedziemy jutro. Gardlo tylko lekko czerwone, nie kaszle oskrzela pluca ok. Powiedziała ze to nie trzydniowka bo za dlugo (od soboty niedziela przerwa) ma jakies pojedyncze kropeczki inna lekarka myslala ze sie odra moze wykluje, i tu jest to ze czytałam o rumieniu nagłym i mi pasuje do opisu lekarzem nie jestem, ale napewno o tym wspomne na nastepnej wizycie.

Sorki ze tu wiecie ona karze dawac malemu d3 czy na morfologi bedzie czy jest w normie?

przepraszam was za to ze tak tylko o sobie, zaraz zajrze zrobie sobie tylko cos sieplego maly spi a ja jestem psychicznie wykonczona

Teraz juz zglupialam wychodzi na to ze trzydniowka to rumien nagły a gdzies wyraznie bylo napisane ze rumień to do 5/6 dni

Ostatnia edycja:
szopek uszy nie bola opukalam w kolo cale a poza tym go nic nie boli, jak mu zbijam temperature to fisuje jak zawsze :) a wogole widzialam klocki w biedrnoce cala paleta dzis zaszlam jeszcze byly, ja zakupilam ciezrowe z kklockami na wywrotce :tak:

Iwonka czekamy na zdjecia sukienusi ;-) i przed chwila wyczytalam o bledach matek ze wlasnie daja jak goraczka wysoka a powinno regularnie zeby nie doprowadzic do skoku temp. , a mozna jedno i drugie 3 dni dzis jest pierwszy i wes to ufaj lekarzowi

mamita jak rekawiczki? tak napisalas ze zaraz mi sie kojarzyło z luszczyca :eek:

Ja pije zielona herbatke, i mam paczusie :zawstydzona/y: dolaczacie?

reklama
iwonka - Tak, tak, chodzi o kluski leniwe :p

Wiecie ze chyba nie jadlam:dry::sorry:

Witam dziewczyny, wczoraj maly miał 40.14 goraczki, dawałam czopki dzialaly na troche. Teraz nie ma bo ciagle zbijam za rada Iwonki (jeszcze raz dziekuje) paracetamol plus nurofen, niestety pediatra powiedziala ze daje sie jak jest temperaturai dawac jak powyzej 38 jakbym miala tak czekac i zanim zaczelo by działac to mialby 40.
Mamy skierowanie do szpitala w razie by sie cos działo. Mam skierownie na mocz i krew jedziemy jutro. Gardlo tylko lekko czerwone, nie kaszle oskrzela pluca ok. Powiedziała ze to nie trzydniowka bo za dlugo (od soboty niedziela przerwa) ma jakies pojedyncze kropeczki inna lekarka myslala ze sie odra moze wykluje, i tu jest to ze czytałam o rumieniu nagłym i mi pasuje do opisu lekarzem nie jestem, ale napewno o tym wspomne na nastepnej wizycie.

Sorki ze tu wiecie ona karze dawac malemu d3 czy na morfologi bedzie czy jest w normie?

przepraszam was za to ze tak tylko o sobie, zaraz zajrze zrobie sobie tylko cos sieplego maly spi a ja jestem psychicznie wykonczona

Teraz juz zglupialam wychodzi na to ze trzydniowka to rumien nagły a gdzies wyraznie bylo napisane ze rumień to do 5/6 dni

Ja tez tak dawalam,wtedy co bylam w szpitalu to mielismy antybiotyk i kazali dawac jeszcze paracetamol co 4 godz a nurofen co 8 jak juz Iwonka napisala:zawstydzona/y:myslalam ze napisalam ale chyba komus innemu:sorry::zawstydzona/y:

Kondzio jest juz oprawie w normie lae cos dalej apetytu nie ma:no:je rano kaszke i wieczorem i tyle:-(

Szopek mam wiesci ale na zakupowym juz;-)

Do góry