reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

Wiki napewno dawaj leki na goraczke nawet gdy juz jej nie ma a jest czas na kolejna dawke.Tak jest nawet napisane w ulotkach ze czasto mamy zaprzestaja odrazu podawania leku jak juz goraczki nie ma i potem daja jak goraczka znow sie pokazuje.Dawaj lek co 8 godzin w przypadku nurofenu a paracetamol co 4 godziny w miedzy czasie w razie gdyby goraczka sie utrzymywala lub co kilka godzin rosla.A skoro lekarka powiedziala ze infekcja gardla to chyba musiala zauwazyc ze gardlo czerwone wiec chyba ma racje,ale moze do tego zeby i tak sie zeszlo jedno z drugim.A jak jest z jedzeniem u Darusia? Nie ma problemu z polykaniem?

Dziewczynki spia,tatus przed snem zamiast czytania bajki zrobil im teatrzyk,ktory zreszta uwielbiaja :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Mały ma goraczke zbijamy minie 5 lub 6 godzin i znowu bylismy u lekarza i infekcja gardla czy od gardla moze byc ponad 38 ? jak dostanie cos to spada oczywiscie.

Wiktoria taka goraczka wirusowa może trwać dwie albo trzy doby już nie pamiętam ale raczej na samym początku na pewno nie przejdzie spada bo lek chamuje na te 6 godzin My tak mieliśmy jak miala Zuza bakteryjne zapalenie gardla Temperatura tak 2 doby 38stopni Ale jak będzie mial długo to nie wiem czy to podobne
Miku miał zapalenie gardła i uszu na raz. tak Jak u Zuzy Sylwii na początku była bardzo wysoka temperatura ( nie pamiętam ale ponad 38), tak z 2-3 dni potem lekka/stan podgoraczkowy. Dawałam cały czas nurofen, oprócz tego tamtum verde i coś w syropie ( nie od kaszlu), teraz nie sprawdzę, bo jeśli zachowało mi sie pudełko lub choć ulotka to w pokoju Młodego. Jutro sprawdzę. To antybiotyk był więc do tego osłonowe coś.
Jak mu szły zęby, chyba 3 czy 4 to dostał bardzo wysokiej temperatury, normalnie w moment. Z 2 dni ją miał, no ale jak lekarka mówi ,ze gardło to może nie nałożyły 2 sprawy.

Iwonka kontrolowałam cukier ostatnio 4 m-ce temu jeszcze Tata żył. jak badał sobie cukier to zaraz wszystkim naokoło:tak:Zawsze miałam 80. Więc norma.
Właśnie dzwoniłam do Mamy badają młodemu cukier i ma 200 ciągle już dali mu ksiazki o cukrzycy do czytania ulotki itp. Ale jedna lekarka zleciła badanie krzywej cukrowej i powiedziała że to nie cukrzyca:sorry:Nie wiem może cukier mu podskoczył bo sie denerwuje że Mama chora. Tak sie napatrzył na śmierć Brata potem Ojca wiec o Mame sie boi do tego stopnia że jak Mame głowa boli to nawet z domu nie wyjdzie do kolegów:zawstydzona/y::eek:

sorki ze tak z biegu..

Mały ma goraczke zbijamy minie 5 lub 6 godzin i znowu bylismy u lekarza i infekcja gardla czy od gardla moze byc ponad 38 ? jak dostanie cos to spada oczywiscie.
U nas Zuza miała 3 dniówke to najpierw była 3 dni gorączka do 38.9 nawet i lekki kaszel. Poszłam do lekarza a ten powiedział ,że od gardła. po tych 3 dniach pojawiła sie wysypka na szyjce i potem na brzuszku a gorączka spadła. Wszystko trwało 5-6 dni. I okazało sie że to 3-dniówka:-p

Witam! Ja pierwsza:szok::szok::szok:
U nas za oknem szron i -1 stopień. Chciałam do Mamy do południa podjechać ale nie wiem co z Zuza jeszcze bo do szpitala jej nie zabiore:no: Popołudniu na hipoterapie wiec dzien zaplanowany.
Miłego dnia:tak:

Ja druga:-D:-D:-D:-D
Na dworzu faktycznie rzesko ale przyjemnie:tak::tak::tak:
Ja mam w palnach dzis wystawic kilka aukcji,przymierzam sie juz z miesiac:sorry:
Milego dnia:-)

Witam. ja ostatnio nie zaglądałam głównie przez pracę. Bo najpierw 24 h w pracy, potem jak wracam po 8 to kłade sie na jakieś 3-4 godzinki i niby wieczorami przychodzę jak mam wolne ale jakoś nie miałam weny by tu pisać. Jutro zaczynam już tak norlmalnie i ciekawe czy dam sama radę. Oby mało ludzi było wieczorem i nie szaleli za bardzo.

Przeczytałam dwie ostatnie stronki i głownie o chorobach piszecie więc wszystkim życzę dużo zdrówka.

Witajcie.
U nas dziś słonecznie, ale zimno podobno.
Przede wszystkim życzę zdrówka dla chorowitków.
Mamita - zdrówka dla mamy i brata.
Ja idę dziś do dermatologa, bo co jakiś czas mi wyłazi takie cuś na twarzy i rękach - suche placki. Już mnie to denerwuje. Poszłabym na ubezpieczenie, ale termin jest zbyt odległy i zdąży mi już zejść. A to dziadostwo się co jakiś czas odnawia.:confused2:

Zupa prawie gotowa. Byłam u Mamy chwilke jest w porzadku jutro oboje wychodza do domku:-)
Ja druga:-D:-D:-D:-D
Na dworzu faktycznie rzesko ale przyjemnie:tak::tak::tak:
Ja mam w palnach dzis wystawic kilka aukcji,przymierzam sie juz z miesiac:sorry:
Milego dnia:-)
U nas słoneczko wyszło wiatru nie ma wiec jest ładnie:tak:
Podaj potem linka do tych aukcji :tak:
Witajcie.
U nas dziś słonecznie, ale zimno podobno.
Przede wszystkim życzę zdrówka dla chorowitków.
Mamita - zdrówka dla mamy i brata.
Ja idę dziś do dermatologa, bo co jakiś czas mi wyłazi takie cuś na twarzy i rękach - suche placki. Już mnie to denerwuje. Poszłabym na ubezpieczenie, ale termin jest zbyt odległy i zdąży mi już zejść. A to dziadostwo się co jakiś czas odnawia.:confused2:
Mój szwagier też tak ma już ze 3 m-ce leczy dłonie-nawet śpi w rekawiczkach białych:happy:Polecam Ci maść clobaza jest super bez recepty i kosztuje ok 12zł

reklama
Mamita sprzedaje po dziewczynach ubrania wiec juz za male na nasze skarby ;-)
Migotka to tyy tez alergiczka?
Panistepelek wlasnie myslalam ze sie cios nie pokazujesz,zapomnialam ze pracujesz ;-)

Do góry