reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

Witam! Aleście poszły z postami od rana:szok::-) Zuzia własnie zasnęła wiec musze do sklepu wyskoczyć bo spaghetti chciałam zrobić ale sama nie wiem:sorry:Pogoda fatalna, zimno i pada deszcz. Wczoraj wieczorem gości mielismy i o 19 wypiłam kawę prawdziwą tzn sypaną. O godz. 1:30 jeszcze nie spałam, do tego Zuza się rzucała po całym łóżeczku. To mozliwe żeby po kalafiorowej bolał ja brzuszek?

reklama
Kapusniak jadła i było ok nawet grochówke podali jej w szpitalu i zjadła i też było ok. widocznie kalafiora nie toleruje:no:
Byłam w sklepie i czas za obiad sie brać póki Zuzia jeszcze spi. Chciałam dzisiaj jechać na msze za Tatę ale jak zwykle nie ma kto zostac z Zuzia bo A. kończy auto naprawiać:wściekła/y: I tak muszę jechać bo obiecałam Mamie że z Kościoła podrzucę ja do domu-ma 5km. Jak zabiore Zuzie to pewnie mi zaśnie w drodze powrotnej bo to juz po 19 będzie:zawstydzona/y::zawstydzona/y:

mamita mogło, mały jak zje kalafior to pozniej mało dziury w pampersie nie wypierdzi :eek:

My juz po spacerze, rybka kupiona swiezutki dorsz :-p poprosilam o trzy male fileciki.. prawie kilogram :sorry: juz przygotowana. Zastanawiam sie czy nie skoczyc pomysl na rybke w sosie czosnkowym czy jakos tak ;-)

Kwiateczek miśka nasz tv poszedl na gorna połke ;-):-D

Dotkass podejrzewam ze jeszcze troche i tak zrobimy tez. Narazie nie siega znaczy siega ale tylko do polki.

A moze byc cos zlego ze dziecko duzo spi, badz lubi spac ? Wstal o 6 pozniej ok 9 poszedl na drzemke 1,5h. Poszlismy na spacer, jak wrocilismy zjadl obiad, pobawil sie, teraz wypil mleczko i chyba zasnie. Pozniej juz nie spi tak do 19, troche po 19 znowu spac i tak do 6.
Od malego tak spal jak wyszlam ze szpitala nastawialismy telefon zeby w nocy dac mu cyca bo Pani jakas w szpitalu powiedziala ze takiego malucha co 3h karmic trzeba a on potrafil spac 5h bez przerwy nawet w ciagu dnia :-D

Wiki, pozazdrościc, widocznie potrzebuje snu, ale coz sie dziwic, ma tyle jodu...ach, marzenie...Amela tez potrafila bedac mała przespać całą noc, o 22 jadła cyca, a potem dopiero jak wstała, ja jej nie budziłam, są różne szkoły, ja korzystałam ztej ze jak dziecko głodne da znać, obudzi się, no i że sen jest ważny :tak:;-)

Ale dzis klikacie,a ja znow spalam,zasnelam razem z Klaudia tzn kazdy w swoim lozku przed 12ta i ona jeszcze spi.

Ja mialam problemy ze snem u Vanesski ale drugie dziecko sie juz inaczej chowa i Klaudia od poczatku nauczona spania we wlasnym lozeczku i mam spokoj.....
W naszym pokoju dziewczyny recznie nie wylacza same tv,chyba ze pilotem,ale dekoder juz tak.A w pokoju dzieciowym to tylko Klaudia umie wlaczac tv i dvd a nawet umie wlozyc plyte tam i sobie wlaczyc bajke:sorry: dlatego wylaczam przedluzac z kontaktu:-p

Dotkass teraz to i ja wiem ze nie budzic i jak niechce jesc nie daje na sile,ale nam powiedziala tak w szpitalu ze co trzy godniny bo taki maly 2460 g sie urodzil, wiec tak bylo pare nocy ze nas budzil budzik do karmienia teraz sie z tego smiejemy :-D

Iwonka zdolna corcia ale dzieci to sa kumate jak niewiem Darek jak dorwie zelasko to jezdzi i prasuje odkurzaczem tez wie jak, pilotem kieruje w tv oczywiscie umie go wlaczac bo ten guzik sie najbardziej rzuca w oczy, a telefon do ucha :eek: i "Alooo, Alloooo, tak, tak "przy czym kiwa głowa :tak:

reklama
Tak moja tez telefonuje, ale tylko do taty mowiac "tata,tata,tata":-D:-D:-D:-D

Dam jesc Klaudii i nie dlugo idziemy po starsza lobuzice do przedszkola.Troche szkoda mi wyciagac Klaudie na dwor jak przezioebiona ale nie goraczkuje i bedzie pod folia jesli pada.

Ostatnia edycja:
Do góry