Dzień dobry!!
Kochane Majóweczki - mała Zosia jest po operacji w Monachium, jest w ciężkim stanie i trzeba jej zrobić dodatkowe badania, niestety w innym szpitalu, za które trzeba będzie zapłacić (jeszcze nie wiadomo ile
). Gdyby któraś z Was miała chęć i możliwość przesłać choć parę złotych to na Zosiaczkowym wątku są dane konta jej mamy. Każda złotóweczka się przyda.
Ja osobiście jestem przeciwniczką wysyłania kasy na prywatne konta, ale w tym wypadku "znamy" Zosię i wiemy, że jej mama za przesłaną kasę naprawdę pokryje koszty badania a nie jakieś swoje inne potrzeby, a tutaj chodzi o to, żeby pieniądze były dla niej szybko dostępne.
To tyle misji społecznej ;-)
Dotkass, no to trzymam kciuki. Z ekipami to trzeba uważać - jeżeli ma się jakąś poleconą przez kogoś to warto zapłacić więcej a mieć pewność, że wszystko będzie dobrze.
Moja ciocia robi teraz spory remont domu (podniesienie dachu itd.). Wybrała niedrogą ekipę, której szef zrobił na niej dobre wrażenie, a potem po 3 tygodniach ich wyrzuciła, ponieważ goście nie mieli bladego pojęcia o budowlance i nachrzanili tak, że głowa boli. Ekipa jednak domaga się od niej pokrycia prawie całego kosztu remontu, gość jej grozi (jak pani nie zapłaci, to niech pani uważa jak pani jeździ samochodem). Sprawa trafiła na policję, a ciocia musiała znaleźć drugą ekipę, pokryć koszty rozbiórki tego, co pierwsza ekipa spier..., i budowy od nowa...
Z całego serca życzę Ci solidniejszych wykonawców!!!!
Miłego dnia Majóweczki!