reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

Ola, trzymam kciuki za Maksia, by jednak nagroda była dla niego ważna i przekonała do chodzenia do przedszkola :-):tak:

A ja już wytarłam kurze, odkurzyłam, wywiesiłam pranie korzystając, że słońce jeszcze świeci, drugie się pierze, umyłam podłogi, noralnie :szok:, że mi się chciało, później czeka mnie jeszcze prasowanie, a tego mam tyle jakbym pułk wojska w domu miała, trzeba się za to zabrać, bo dziś jak wyschnie świerze pranie to kupka powiększy się do rozmiarów kosmiczno- nieosiągalnych :eek:

reklama
anusiasac - Przyznam szczerze, że ja w sumie tylko w pepco kupuje ubranka córci, czasem tylko w jakims normalnym sklepie. W pepco naparwde jest taniej a według mnie jakościowo ciuszki tak samo dobre.
Ostatnio kupiłam tez i sobie bluzke w której super mi się chodziło ale niestety coś ja pofarbowało w praniu.

kamilka - Super masz Synka... taki miły i opikuńczy :)

Dotkass, powodzenia z prasowaniem! Prasowanie to coś, czego nie lubię, na szczęście u nas prasuje niania... jak się da ;-) ale na ogół się daje, na szczęście.

Ja tam prasować lubię, ale problem mam z podjęciem się prasowania, zawsze znajdzie się ciekawsze zajęcie, a przy Amelci to tak jakoś niebezpiecznie, boje się, gdyż moja Mała cwaniara wchodzi pod deskę i bawi się w przechodzenie pod mostem :sorry::eek::confused2:

Myślałam że posiedze sobie ale moje szczęście już wstało :no: Ostatnio taka z niej maruda i darciuch że ciężko czasem wytrzymać Zwłaszcza rano Przynajmniej pies grzeczny Zuzka była o niego zazdrosna ale powoli jej przechodzi Mimo to i tak bawia sie razem Jak Luka za bardzo szaleje Zuzia bierze ja za głowe i dosadnie jej coś tlumaczy w swoim języku Może sie rozumieja:-D;-) Dziś poszła zrobić sii na pole jak piesek mOŻE PIES ja nauczyjak mama nie może

Sory nie napisze wiecej bo już histeria nakolanach

Dotkass - U mnie prasowanie też wchodzi w grę tylko wtedy jak córcia śpi. Dziś własnie pozbierałam pranie i miałam prasowac ale nie chciało mi się i poskładałam tylko i schowałam na czekają lepszy moment :p

witam
Kondzio mi wstal dzis o 4.30 po poludniu.spal 3.5 godz:szok::szok::szok:spokojnie zrobilam sobie na obiad gyrosa:tak::-p:-p:-p spokojnie zjadlam:-)G dzis wroci z pracy moze o 10ej:baffled:
Kondzio mnie wlasnie wycalowal:-):-)wstal w dobrym chumorze,ciekawe o ktorej pojdzie spac:sorry:
Dotkass ja nie prasuje,zawsze staram sie tak rozwieszac pranie zeby pozniej nie prasowac:sorry:niektotre tylko rzeczy jak koszule itp
mam lenia i wogole zabilabym za slodkie:baffled:przez 4 dni zjadlam paczke ptasiego mleczka i michalkow:sorry:mam angielskie jeszcze czekoladki,chyba otworze.do tego glowa.plecy:no:boshhhh od wczoraj lalo,nie dawno przestalo.wieje ze szok

hej, ja tylko na chwilke, bo musze sie pakowac - jutro ruszam na Rumunię i bede po weekendzie . Trzymajcie kciuki za moje dogi!!

Kangurka co z Nikola??? Moze to trzydniowka? Ania miala trzydniowke trwajaca 6dni.4 doby goraczki, a wysypalo ja szostego dnia.

cześć dziewczynki
jestem Ewka, mam majowego synka Jerzyka, w kwietniu będzie braciszek/siostrzyczka. poza tym studiuje sobie radośnie, teraz bedzie 5 rok...
jak zawsze dopisuje sie na czas:)
troche mi pewnie zejdzie zanim zlapie jakis wątek...
powodzenia w żłobkach i przedszkolach

hej! Ja tez z Krakowa - przynajmniej tak o sobie myśle :eek: Mieszkam z 60km od... ale rodowita Krakuska jestem i zamierzam wrócić bliżej miasta :-))

Kangurka, jak tam Nikol?

Kangurka co z Nikola??? Moze to trzydniowka? Ania miala trzydniowke trwajaca 6dni.4 doby goraczki, a wysypalo ja szostego dnia.

No słuchajcie dziewczyny - zgłupiałam :eek:
Nikola gorączkowała tylko ten jeden dzień o którym wspomniałam i potem juz nie... Ale dzisiaj ją strasznie wysypało na brzuchu i plecach (całych!!) - takie drobne gęsto osadzone maluteńkie czerwone kropeczki/krosteczki.
Jest taka smętna troche dzisiaj i tem wzrostła do 37,2 (po tej wysokiej gorączce juz miała normalnie do dzisiaj nie wiecej niz 36,9).
Kurde, mam nadzieje ze to nie jakies zakazne cholerstwo, bo jutro wyjezdzam i co?!

heeeelp!! Zajrze tu jeszcze za jakis czas zanim zgasze kompa to moze coś komuś przyjdzie do głowy... Bo czy tak moze wygladac trzydnowka?? Z gorączką jednodniową? :eek: I takie własnie kroski sie pojawiają po niej ?

Cosmolady dzięki za opowieści o przedszkolu, no zobaczymy w przyszłym roku...
Dotkass, ja jestem nauczycielem w edukacji początkowej, na szczęście bo ze starszymi to juz nie jest tak kolorowo.
Tak poza tym to byłam dziś po pracy na zakupach, wydałam dużo kasy, ale kupiłam fajne rzeczy, oczywiście większość dla dzieci. Zulce książki( rośnie mol książkowy:-D) no i stroje gimnastyczne na w-f ( spodenki za kolano 38 zł!!!!!:szok:) skąd oni biorą te ceny no i wymarzone trampki za kostkę( bo wszystkie dziewczyny mają)dla dzieciaków zabawki a dla siebie spodnie o romiar mniejsze niz ostatnio:tak:.
No i jeszcze zatankowałam za 100 i po kasie, niestety wypłata nauczycielska nie jest duża:no:. Pozdrawiam majóweczki

reklama
Kangurka ja mysle ze to moze byc 3dniowka bo w sumie stan podgraczkowy jest albo jakis wirus.nie przejmuj sie.przejdzie jak u nas.my mielismy po wysypke 2-3 dni przerwy i nastepna wyszla:baffled:
Mamita jak tam u Was???

Do góry