reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

Tak, ja juz spakowana. A. nie dostał wolnego więc Brat się zgodził nas zawieźć. Rano Zuzka bez jedzenia wytrzyma ale bez picia:no:Nie wiem. I najgorsze że po badaniu tez trzeba odczekać z piciem:-(Wyjeżdżamy przed 6 rano bo to 80km stąd. Trzymajcie kciuki:tak:;-)
Trzymamy i pozdrawiamy, na pewno wszystko bedzie dobrze:-)

reklama
Dobry wieczór.
Ech... zawsze jak zrobię sobie przerwę nawet jeden dzień w pisaniu tutaj to potem mam się jakoś cięzko wbić w wasze dyskusję :-/

Wczoraj pojechałam sama (nareszcie bez córci i samochodem) do miasta i mogłam spokojnie poszperać w ciucholandzie (kupiłam sobie 2 rzeczy, mężowi 1 i córci 4 - wszystko po 2 zł), potem zachaczyłam jeszcze o jeden sklep tanimi ubrankami dla dzieci (Pepco) i dokupiłam jeszcze 4 ciuszki dla Klaudii (ubranka na jesień już skompletowane) a na koniec poszłam nareszcie do fryzjera

Cosmolady ja się zastanawiałam czy dać w przyszłym roku dwoje dzieci do przedszkola, Filip będzie miał 3 lata i 2 miesiące a Rita 2 lata i 4 miesiące i zastanawiam się czy nie bedzie za mała, jak tam twoja mała sobie radzi umie już sama się "obsłużyć" i wogóle.
.

Maja juz od ponad 8 miesięcy umie sie ubrać, jak zrobi kupę wyciera sama tylek, ogólnie bardzo samodzielna jest. Tylko jeść w tym przedszkolu nic nie chcę jak to dzisiaj skomentowała, ta pani nie umie gotować, nie było nic konkretnego tylko żółta zupa i ziemniaki, nawet nie spróbowała a wie że nie lubi... ma to po mine :baffled:

panistępelek pokaż się w nowej fryzurce :tak:

cosmolady - Żebym miała jak to bym sie pokazała ale niestety nadal nie mam własnego nowego aparatu a mąż akurat dzień wczesniej odwiózł pozyczony. A jak zrobię sobie telefonem fotke to nie mam kabla do komputera by zrzucić.

Dobry wieczór.
Ech... zawsze jak zrobię sobie przerwę nawet jeden dzień w pisaniu tutaj to potem mam się jakoś cięzko wbić w wasze dyskusję :-/

Wczoraj pojechałam sama (nareszcie bez córci i samochodem) do miasta i mogłam spokojnie poszperać w ciucholandzie (kupiłam sobie 2 rzeczy, mężowi 1 i córci 4 - wszystko po 2 zł), potem zachaczyłam jeszcze o jeden sklep tanimi ubrankami dla dzieci (Pepco) i dokupiłam jeszcze 4 ciuszki dla Klaudii (ubranka na jesień już skompletowane) a na koniec poszłam nareszcie do fryzjera

ja tez tak właśnie mam, ze jak odpuszczę , to ciężko wrócić, więc lepiej nie odpuszczać ;-) ja tęz bardzo lubię zaglądać do Pepco, bo ubranka nie drogie, a nawet nieźle sie trzymają - sama też coś czasem dla siebie znajdę...

Mamita - jak zwykle spóźniona, ale mam nadzieję, ze szybko wrócicie do domku a wyniki będą jak najlepsze...

Madzia
- to pewnie kwestia czasu i dzieciaczki po wakacjach dojdą do siebie i będą grzeczne jak aniołki...moja szwagierka dostała do uczenia 15 klas po 25 osób średnio w klasie - stwierdziła, ze nie da rady nawet zapamiętać tych dzieci

a ja jak zwykle w pracy, z poranną kawusią na biurku...może już któraś z Was dołączy? ciastka nie będzie - mocne postanowienie nie jedzenia słodyczy...

witam dziewczyny

Adas juz odprowadzony do zlobka a ja wlasnie pije kawke kto dolaczy??

a ja ubrania sciagne umyje naczynia i chyba sie jeszcze poloze:sorry::sorry:

A ja dzis spotkalam w zlobku znajoma i poprosilam ja zebym mogla podejrzec Adasia jak sie bawi i co robi????? bo nie moglam wytrzymac :cool2::cool2: a ten moj Mis siedzial sobbie na lezaczku bawil sie misiem potem widzial ze dziecko placze taki chlopczyk i wzial swojego smoka i chcial mu daC:-):-) Moj kochany Misiaczek:tak::tak::tak: i potem wzial sobie samochodzik i sie bawil.... Mowie wam az mi lepiej i chyba ja sie gorzej czulam niz Adas a teraz nie mam watpliwosci ze nic mu nie jest..:cool2::cool2:

Witam Kochane,

U nas miało lać od rana, a piękne słoneczko za oknami, co jakiś czas zachodzi za chmurkę, ale żeby one były deszczowe to bym nie powiedziała

mamita, trzymam mocno kciuki, napewno będzie dobrze, daj znać jak tylko pojawicie się z powrotem w domku :tak:

Madzia, a Ty uczysz nauczania początkowego? czy starsze klasy?

kamilka, masz dzielnego synka i bardzo dobrze wychowanego :tak: moja Amelcia jak jakieś dziecko płacze np., jej kuzyn to idzie do niego i przytula :tak:, a do kawki znów się podłączam ;-):-p

Dotkass- no moj do przytulanskich nie nalezy ale poglaska albo podzieli sie wszystkim:-):-) wogole mnie dzisisaj ciezki dzien czeka i chyba musze odpoczac przed wyjsciem do pracy bo jestem nie wyspana...

zajrze do was pozniej bo chyba teraz jak puscily mnie wszystkie emocje i wszystko to dopiero jestem padnieta...

reklama
Dzień dobry! Ja przy kawce i pracy, Maksio w przedszkolu. Postępy: dzień 1. ryk i scena, dzień 2. łzy w oczach, dzień 3. (dziś) - mamusiu, czemu musisz iść? Czyli coraz lepiej. Nie chce tam nic jeść niestety, ale obiecałam mu, że jeżeli będzie grzecznie chodził i jadł w przedszkolu, to jutro po powrocie czeka go nagroda, mam nadzieję, że go to zmotywuje.

Pozdrawiam wszystkie majóweczki!

Do góry