reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

Witam się i z rozpędu chcę złożyć życznia z okazji 28 urodzin dla DOTKASS!!!!:-):-):-):-)
Ja się podpinam i z życzeniami i z przywitaniem
nie jestem zwolennikiem bicia dzieci, ale czasem jak widzę takich smarkaczy po 13lat dewastujących coś, to jak bym była ich rodzicami, jakbym złapała za łep i zlała, to by 3 dni "nie mógł usiąść.
A ja z kolei najpierw wzięłabym się za rodziców, przykład idzie z góry. Moim zdaniem w przeważającej większości takich przypadków najbardziej winni są rodzice. Jestem po resocjalizacji, miałam praktyki w ośrodku wychowawczo-opiekuńczym i jak czytałam akta tych dzieciaków to nóż mi się w kieszeni otwierał... Później miałam praktyki w sądzie, jeździłam na wywiady środowiskowe, dziewczyny, nawet nie wiecie ile razy miałam ochotę starych złapać za kudły i wytargać!!!

Poza tym w koncu sie troszke ochladza, juz nie 40+ tylko 30 stopni, hehe, zima prawie:-D
Naprawde jest mi ciezko cokolwiek pozytywnego naskrobac, dlatego sie nie udzielam... Jedyne co mnie trzyma to wakacje w polsce i irlandii w czerwcu.
Wszystkim mamusiom zycze zdrowka, dzieciaczkom przespanych nocy i zdobywania nowych umiejetnosci.
Pozdrowienia z Czerwonego Centrum Australii
Jej, zazdroszczę temperatury! I tego, że mieszkasz w Australii!!!
a ja do lekarza nie pójde narazie zreszta nie wiem co mialabym powiedziec bo mala sie ruszala zawsze delikatnie tylko ostatnio zadziej niz zwykle a dla takich mam po przejsciach jak ja czasami niewielkie zmiany potrafia napedzic niezlego stracha.Najwazniejsze ze ja czuje bo to znak ze zyje.
Ja mimo wszystko poszłabym do lekarza. Po co się zamartwiać i dziecko na stres narażać, lepiej pójść i mieć spokój...
Ja pamiętam, że czułam małą bardzo wcześnie i przez całą ciążę dawała mi popalić. Jak ona mi waliła w żebra, matko!!! :szok:

I, dziewczyny, jestem z siebie strasznie zadowolona. Wzięłam się w końcu za siebie i zamiast siedzieć na dupie i mędzić jaką mam beznadziejną robotę, rozglądam się za inną. I znalazłam coś super! Praca na Komendzie Policji jako referent. Może wam się to wyda dziwne, bo w zasadzie nic w tym ambitnego, ale ja raczej nie mam szans na czynną służbę, więc może chociaż uda mi się do biura... Choć tam pewnie i tak w końcu po znajomości ktoś się dostanie... Ale przynajmniej się teraz łatwiej zmobilizuję, żeby rozsyłać CV. Ale tak się cholernie napaliłam na tą komendę, że potem wam będę ryczeć, że nic z tego nie wyszło

reklama
Kurcze co juz nadrobilam glowny watek i chcialam cos napisac to musislam isc do ktoregos dziecka lub ktores dziecko przyszlo do mnie na kolana i nici z pisania:baffled:
Wreszcie jak juz uspalam dzieci i sama sie zdrzemnelam,to obudzil mnie moj glod i poszlam po kolacyjke i odrazu na BB:-p
Moj R tez chrapie i to strasznie,a najgorzej jak sobie wypije wtedy nie pomagaja przewrocenia na bok:wściekła/y:ja mu juz takie czasami robie podporki zeby nie mogl sie odwrococ spowrotem na plecy :crazy: Tesciowa kupila tesiowi jakis wynalazek do psikania do gardla przed snem i podobno dziala.Musze kupic to i zobnaczymy czy przestanie chrapac.Ja przez to tez nie dosypiam,bo strasznie czujnie spie i lekki chalas a ja juz oczy mam w 5 zlotych:szok::-D:-D:-D a tak juz mam od urodzenia Vanesski taka czujnasc,chyba instynkt macierzynski taki zeby slyszec dziecko w nocy :sorry2::tak:no i tak juz tyle lat w sumie nie przespapal nocy od wiczora do rana bez pobudki:baffled:kiedy to sie skonczy:confused:
Kapie dzieci codziennie,glowe Klaudii myje co drugi dzien,Vanessce co 3-4dni.Czasami tez sa takie dni ze jako tak wyjdzie i zeby choc szybko Klaudie oplukac to biore ja do umywalki ,namydlam,splukuje i dziecko czyste i zadowlone.Lub szybko do miski myk,myk i po myciu:tak:
Wogole to dostalam @@@@@ i 7 dni meczarni mnie czeka:angry::angry::angry::angry:

Gloria ja mimo tych upalow tez bym chciala mieszkac w Australii,ech marzenia....Mam nadziejej ze ze zdrowkiem juz lepiej i ten slub w koncu wezmiecie:tak:A i gratki dla Isabelli:-)

Katja tutaj sobie poczytaj na temat ruchow plodu i kiedy i kto powinien na to zwracac uwage najbardziej ebrzuszek.pl - Obliczanie ruch�w p�odowych

Shanta to w takim razie zycze oby z ta praca wypalilo.

Cos jeszcze mialam napisac ale zapomnialam,cos do Kwiateczka hmmmm no nic i tak juz duzo nastukalam :-D:-D:-D:-D

Hej

Wszystkiego naj naj dla Dotkass!!!

Dotkass chcialam Ci podziękować za to info na temat nenedent-baby - super sprawa, adaś już nie placze a jeszcze krzyczy żeby nie przestawać mu myć zęboli. dzięki bardzo

ja nie nadrobię was niestety, zalatana jestem i przepraszam, dużo nauki i zaczęlam też silownię i plywcię także malo czasu mam

no i tak juz tyle lat w sumie nie przespapal nocy od wiczora do rana bez pobudki:baffled:kiedy to sie skonczy:confused:
Wiesz ja tak samo wczoraj pomyslalam kiedy bedzie taka sytuacja ze ja z Rana wstane i bede budzic DArka a on " no mamo jeszcze 5 minut" a ja "wstawaj juz do szkoly " Ja mu wtedy pokarze nie bedzie litosci i spuzniania sie na pierwsze lekcje niech wie jak to jest jak ktos przeszkadza :-D:-D:-D:-D

Ja ide zarazzrobic sobie kawusie moje malenstwo sobie spi a od 3:wściekła/y: placz i histeria nie wiadomo o co puzniej go wzielam na podloge zeby sie bawil i moze 5 minut przysnelam a ten juz glowa do kubla na zabawki :wściekła/y: a wszystko pochowane tak zeby sobie nic nie zrobil pozastawiane drzwi od pokoju zamkniete no to i masz ... zawsze cos wymysli :wściekła/y:

Gloria przympomnialo mi sie ja zawsze sobie myslalam ze bala bym sie w Australi mieszkac bo tam sa rekiny i meduzy :-D

Witam
Gloria przympomnialo mi sie ja zawsze sobie myslalam ze bala bym sie w Australi mieszkac bo tam sa rekiny i meduzy :-D

Do wody wchodzić nie musisz ale jak ci na ogródek pająki i węże włażą to ja dziękuję.
Nawet do domu się pchają. Fajnie jest mieszkać w ciepłym miejscu ale to tałatajstwo , ble.

U nas noc zarwana bo po wymiotach wieczornych to taka wyczulona byłam, co się przekręcił (a wędrował po całym łóżeczku przez sen, jak nawiedzony) co jęknął to już na nogach i patrzę czy nic mu nie jest. Poza tym P. ( też z tych znęcków chrapiących) co chwiler robił głośne " chrap" i mi wtedy serce waliło jak opętane. Inna sprawa, ze smażyłam wieczorem kotlety ryżowe, zeby było co jesć na tygodniu i tak jakoś sie przejełam czy Miku nic nie bedzie, że zjadłam prawie wszystkie. Brzuch mnie bolał niesamowicie. Jeszcze grzybki marynowane do tego zaserwowałam wiec ciezkostrawne, głupia. Nie mam nawyku zjadania problemów tak mnie jakos napadło. Dziś od nowa muszę robić farsz, smażyć i tym razem nie wchłonać na bieżąco.

No ja też w Australii chciałabym mieszkać tylko bez tych wstrętnych pająków węży itp. ja jestem ciepłolubna i zimy mnie wykańczają.

Szopek mam nadzieję że mały lepiej się czuje. Nie napisałaś jak nockę przespał więc chyba ok;-)

Moja od 6 nie spi. Próbowałam ją jeszcze uśpić ale gdzie tam... oczy jak 5 zł miała . teraz cały czas ziewa ale jak ją kłądłąm do łóżeczka to oczywiście wstwała. Ech no już nie wiem o co jej chodzi.

Na przywitanie DZIĘKUJĘ WAM KOCHANE ZA ŻYCZENIA!!! :-)

Ja noc dziś w miarę ok, nie licząc jednej pobudki o 0:30, Amelce poważnie dokuczają górne dziąsła i niestety jak poprzednio, gdy szły dolne ząbki potrafiła się obsrolić i musiałam ją przebierać po kilka razy dziennie i kilka w nocy tak było dziś, strasznie się obsroliła, aż do nogawki śpiochów jej ściekło, strasznie płakała, ale tu muszę pochwalić mojego R, który śpi jak kamień, obudził się i bez gadania mi pomagał- nawet nie musiałam prosić, biedactwo moje...tak cierpi :-(

Wogole to dostalam @@@@@ i 7 dni meczarni mnie czeka:angry::angry::angry::angry:

...Hmmmmm....ja nadal czekam :dry:...

Dotkass chcialam Ci podziękować za to info na temat nenedent-baby - super sprawa, adaś już nie placze a jeszcze krzyczy żeby nie przestawać mu myć zęboli. dzięki bardzo

Nie ma za co, cieszę się, że ten rytuał należy już do przyjemnośći :tak:

Uciekam na chwilunię, bo moja córcia znów ściąga pranie z suszarki w innym pokoju

Miłego Dnia

wszystkeigo najlepszego dla amelki, michałka oraz igi

Załączniki

• feest1238.gif
    feest1238.gif
    21,9 KB · Wyświetleń: 18
reklama
Witajcie! Ja też składam życzonka Amelce, Michałkowi i Idze :-)

U nas w nocy jedna pobudka była, a to ze względu na ząbka. Muszę się uczyć, ale przy dziecku to jest praktycznie niemożliwe, szczególnie, że mało co sypia mi w dzień. Chyba podrzucę Kangurce albo Sylwii mojego diobła na kilka dni :-D

Do góry