reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

Wszystkim jubilatom
tym dużym
i tym
małym 8 miesięcznym

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO

tym małym wielkiej wytrwałości w samodzielnych podróżach po podłodze,
tym dużym cierpliwości i dodatkowych par oczu i rąk
funny2_l.jpg

dolanczam sie:-)
happybirthday1yl7.gif
u nas nocka straszna,godzinny placz:-:)-:)-(boshh cos nie tak z tym brzuchem napewno:dry::dry::dry:pozniej spal ze mna.Wxczoraj usnal wczesniej wiec dzis o 6.15 pobutka ale usnal o 8ej i spalismy do 10.30:szok::szok::szok::szok::-)
Dziewczyny nie martwcie sie tymn raczkowaniem.To prawda ze jedne raczkuja,drugie nie a trzecie nie spiapo nocach tylko placza za to:baffled::baffled::baffled:
Lece teraz bo mam fizjpterapie;-);-);-)a plecy i tak bola:baffled::baffled::baffled:

reklama
Kathy ogladalam dzis cos w telewizji i tak sobie pomyslalam o Nelce i tych kolkach ze sama sie dziwisz ze tyle czasu trwaja a wasza pediatra nic na to, no wiec idz zrobic Nelce prywatnie badanie jamy brzusznej tzn badanie usg zeby sprawdzili czy wszystko jest ok. Ja Klaudii tez robilam ale z innego powodu
.

Kathy to do Ciebie.:tak:bo nie czytalas wszystkich postow:no:

Dziewczyny, nie będzie mnie kilka dni, bo mój ślubny ma wolne. A jak on jest w domu, to siły nie ma, żeby trochę posiedzieć przy kompie, bo albo coś wymyśli, albo sam siedzi. Wrócę do was pewnie w czwartek :tak: Jutro idziemy z małą w końcu zrobić tą morfologię a w środe chcemy pojechać do Wisły na narty. Małą zostawimy dziadkom (jeszcze o tym nie wiedzą :cool2:). Tak więc do zobaczenia niedługo :yes:

dzień dobry :tak::tak:
My już dzisiaj po spacerku obiadku i nawet pranie powieszone a teraz Pszczółeczka moja śpi to mam chwilkę żeby coś napisać :tak:
Dla wszystkich ośmiomiesięczniaczków dużo zdrówka i wytrwałości w odkrywaniu otaczającego świata :-):-):-)
Panna Migotka moja córcia póki co też nie raczkuje może jeszcze nie ich pora coś tam próbuje ale to jeszcze nie to i póki co tylko pełza sobie no i dopiero w ciągu ostatnich dni zaczęła próbować wstawać :tak:poradzą sobie nasze dziewczyny i zobaczysz jak za niedługo będą śmigać :tak::tak:
Iwonko cudne bałwanki :-):-):-) i fotka z poniedziałkiem jest super :-)
szopek urocza foteczka:happy:
wszystkim majóweczkom miłego dnia :tak::tak:

Puchatka, na pewno masz rację, że przyjdzie pora na nasze dziewczyny. Zdaję sobie sobie sprawę, że każde dziecko rozwija się w innym tempie, ale jak czytam o dobrodziejstwach raczkowania, to chciałabym, żeby się nauczyła, może niekoniecznie już, tylko w ogóle.
A wyobraźcie sobie, że dziś mała miała dżemkę, a jak się obudziła, to nie wpadłam od razu do pokoju tylko czekałam. Ona tam sobie coś gadała. Po pewnym czasie zajrzałam, a ta trzyma balaskę i kombinuje żeby usiąść. Oczywiście jak mnie zobaczyła to legła na wznak, a jak nie pomogłam jej usiąść, to oczywiście wrzask. Potem wyszłam znów, bo myślałam, że znów coś zacznie się podciągać, ale gdzie tam, czekała na mnie oczywiście.:-)
Dziś poszłam na łatwiznę i wystawiłam małą na chwilę na balkon w leżaczku, ale generalnie był to głupi pomysł, bo się kręciła, wierciła i nudziła.

My juz po spacerku. mała zaczeła na nim płakac. ostatnio się to jej nie zdarzało. Musiało chyba ją coś uwierać bo jak ją na leżąco ułozyłam to juz nie marudziła. No i po jakimś czasie usnęła pomimo że przed samym spacerem z drzemki wstała:tak:Tak w ogóle to chce mi się już wiosny. Nie tylko Zuzia ma dośc tego ubierania. Ja już też z chęcią coś lżejszego bym załozyła.
ja dzis na obiad gołąbki. Uwielbiam je.Zaraz wstawię misęsko do piekarnika to na kanapki będzie.

Panna migotka - nasze dzieci to cwaniaki. Idą na łatwizne. Moja dopóki nie raczkowała to nie chciało jej się podpełznąć do zabawki tylko marudziła żeby jej ją dać:tak:

a u mnie na obiadek ziemniaczki kotlecik mielony i marchewka duszona i buraczki z cebulka ogorkiwem kiszonym i majonezem mniam... tak wogole to padam jestem zmeczona i chce mi sie spac...

reklama
Mniam ,same pysznosci uWas,u mnie barszcz bialy.Klaudia z Vanesska bawia sie na dywanie:tak:
Shanta milego szusowania i do poklikania:-D:-D:-D:-D

Do góry