reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

Witam.U mnie slonko za onem,dopadalo troche sniegu.Wstalam,wyciagnelam sama duzy dywan z pod mebli,wytargalam go na podworko,wytrzepalam i na hustawce(nie mam trzepaka) i na sniegu,teraz sobie wisi.Mam zamiar dzis po wycierac kurze z tej naszej duzej szafy(nie wiem jeszcze jak to zrobie) po odsuwac meble i tam po wycierac kurze i na mokro. No to moze wystarczy.....
Ola ty konczysz prace o 16ej.............????? Ach ty ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Witam ,witam u nas sypie powolutku i z przerwami a ja juz mam dośc błota pośniegowego i śliskich zasypanych chodników:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Boszzzzzzz,czemu ja prawka nie zrobiłam:-:)-:)-:)-:)-(Tak by mi sie przydało.Jeden plus tego latania to to ,że 1kg schudłam:-):-):-DAle tylko tyle -no a drugi mała ma spacer ,ale ja już ledwo daje rade tak rano latac my normalnie rekordy bijemy dziś w 14 min doszła,(*wózek ,zaspy Oli za wózek trzymający :wściekła/y:)A normalnie ok.20-25 min trzeba iśc a unas jest tak,że my na ostatnia chwilę prawie o 8 00
wychodzimy,aby na sniadanie zdązył:szok:

ote=szopek;2898276]Nie gotuje na parze a normalnie w wodzie i garnku. Nie gotuję w sterylnych warunkach tylko normalnych kuchennych.
Nie wierzę, ze w słoiczkach mają tak wszystko na tip-top, bio , eko i cacy.

Cielęcinę myślę, ze bez problemu można kupić to przecież popularne mięso.

To pisałam , ja SZOPEK, która daję czasami słoiczkowe danie i która pilnuje , żeby odpowiednie dyskusje były na odpowiednich watkach :-p:-D:-D[/quote]

:-D:-D:-D:-D:-D:-DKażdy pisze to co mysli i uwaza i to mi sie podoba ja mam takie a ty inne zdanie ,ty gotujesz ja kupuje:tak::-D:-D:-DI to jest piekne -KAŻDY INNY WSZYSCY RÓWNI:-)

Dotkass -dzięki Ci za pomoc przy wyborze.Patrzyłam na allegro ceny w miare przystepne a i naprawde łatwa obsługa :tak:Jeszce raz dzieki możliwe ,że na niego sie zdecyduje .:-)

Kathy, no to miałaś aktywny poranek, kochana. No a na prawko to nigdy nie jest za późno ;-) tylko teraz trochę mało czasu pewnie masz.

Iwonka, widzę, że masz na dziś ambitne plany - powodzenia!
Tak ja kończę pracę o 16, a potem jeszcze jak dzieci pójdą spać a ja nie padnę, to trochę pracuję wieczorem.... ale wczoraj sama też padłam. Oczywiście nie pracuję 8 godzin bo to i karmienie, i przytulanie i zabawa, obiadek, itd itp.
A ja dziś mam plan zrobić jak najwięcej pracy hehe i odebrać kółka do krzesełka do karmienia, żeby móc go bez problemu przemieszczać po domu. Ale najchętniej to bym poszła po prostu spać ;-)

Zobacz załącznik 102386
tak jest za moim oknem nie patrzcie na brudne szyby :tak:

Ogólnie cielecine mozna dostac w duzych supermarketach i zadko w sklepie jakims malym jedyne co to ewentualnie idnyk a te z supermarketow to... to supermarketow wiecie ;-)

Kathy ekspresowo Ci to poszla ja niewiem jak to bedzie jak pojde do pracy jak bedzie mama bedzie ok ale jak malego do zloba my do pracy rano bedzie cyrk moj M sie codziennie goli itd wiec juz zapowiedzial ze mam mu lazienki nie blokowac ale na szczescie ma elektryczna golarke wiec wyeksmituje go z tym to przedpokoju :-)

co by bylo tak na temat odpowiednio do watku ;-) to darek sloiczek dostal trzy razy dwa razy z tego bolal brzuch... odpuszczam

Iwonka ja tez musze bo jeju co tam jest :szok: dolaze tyle ile moge musze mojego scignac zeby mi pomogl sypialnie mam z glowy bo wczoraj meble przestawialismy wiec odrazu an czysto myk myk szybko

Ola K a mi sie pila kojarzy z duzym miastem nie ma basenow placow zabaw takich zamknietych jakis zajec sportowych lodowisk itd

pije kawe moje dziecie wstalo nawet godziny nie pospalo acha pochwale sie pfu pfu zeby nie zapeszac brak nocnych kupek czyli zjadl i spal do rana ale wiecie woda dziala :sorry2: krecil sie wiercil jeczal mysle gowno jest ! ale lukam nie niema szybko dalam wode i spal :sorry2:

witam
my po spacerze. byłam w końcu na poczcie... standardowo skoczyło mi ciśnienie.. ludzie nie mają za grosz empatii. Dziecko mało mi się nie ugotowało..
pogoda bomba.. mróz lekki, ale i słoneczko. szkoda, że mała nie je trochę później. pochodziłybyśmy sobie jeszcze :-)
UCINAM sprawę rzeźnika. nie chcę żeby szopek mnie poćwiartował ;-)
ja mam fioła na punkcie gotowania... jestem kiepską przyjaciółką, niezbyt dobrą matką, ale na bank dobrą kucharką... unikam półproduktów, szukam dobrych składników i wszystko muszę dotknąć, powąchać.... mam swoje stałe sklepy i budki od kilku lat. trochę jestem walnięta :rofl2:
idziemy jeść. miłego dnia..

witam jak zwykle ostatnia:-)
Iwonka ja tez biore sie za sprzatanie.maly spi,koncze kawke i heja..:-D:-D
Kathy ja zrobilam prawko w zeszlym roku a myslalam ze juz nigdy nie zrobie:tak::wink:wlasnie minal mi roczek kierowcy:-D
Wiktoria gratki za nocki bez kupek:-D:-Doby tak dalej;-)
Kinna wrzucilam zdjatka.ocen i wyslij tesciow do sklepu:-D:-D Mikolaj sie zbliza:-D:-D:wink:

KINNA oj jak ja bym chciala tak :-p dla malego przykladam sie do gotowania ale dla nas czesto ide na latwizne a zdrugiej strony czesto jest tak ze moja mama przywozi gotowe jedzenie np kotlety i tylko usmarzyc... ostatnio nawet zupe w sloikach przywozi :zawstydzona/y: az glupio :sorry2:

kwiateczek no mam nadzieje ze tak bedzie oj o ile bylo by lzej niechodzi o przebieranie ale on sie rozbudzi i puzniej drze sie ale nawet jak gaworzy to ja nie zasne :baffled: dopiero jak wiem ze spi zasne niewiem czemu tak .. chyba bym oszalala jak bym go wyprowadzila do innego pokoju z naszej sypialnie
a poza tym Gratulacje Dziubek odwazna jestes hehe ja bym sie bala niewiem jakos tak :zawstydzona/y:

Wiesz Wiktoria ja nawet jakbym nie chciała to muszę... mój teść świetnie gotuje. głupio jest być porównywaną przez męża do "mamusi", a do "tatusia" to już w ogóle odjazd. lubię gotować, ale nie lubię zmywać po gotowaniu. zawsze u mnie pełen zlew jest. :-)
kwiateczek zdjęcia bomba. odpowiem na "zakupowym" jak mi niunia uśnie. teraz muszę się z nią pobawić.
a na marginesie test zrobiłam. zjadłyśmy zupkę normalnie, nie z butelki. zajęło nam to mniej niż 10 minut. zobaczymy co z brzuszkiem będzie:-)

Cześć dziewuszki!
My po spacerku, padał śnieżek ale dałyśmy radę. Dzisiaj pierwszy raz mała jechała przodem w spacerówce, popatrzyła popatrzyła i zasneła, myślałam że będzie protestować że mnie nie widzi, ale dobrze to zniosła.:tak:
Nie wiem jak jej dogodzić bo przewraca się ciągle na brzuch i płacze bo nie potrafi z powrotem:zawstydzona/y:

reklama
Wiki ja chcialam malego dac do osobnego pokoju ale mam tescia jeszcze do soboty.G sie na mnie drze oczywiscie:angry::angry:ale wszedzie gdzie czytam i moja znajoma tez ma malego w osobnej sypialni:tak:dzieci spia super:-)chcialam tylko sprobowac chociaz tez mi szkoda:dry:tak dziwnie jakos jak pomysle:dry::dry:kupilam juz naklejki na sciane,chcialam tak fajnie uzadzic ten pokoik ale chyba zostanie tylko urzadzony:baffled::baffled:ta moja znajoma malego odstawila jak mial niecale 2 miesiace:szok::szok:ale to angielka a oni jakos dziwnie wychowuja:affled:tak jakos mniej uczucia mi sie wydaje!!!ale kazda mama wie najlepiej dla siebie czy to polka czy nie:-)
Kinna gratki za jedzonko.mysle ze jedzenie lyzeczka w tych miesiacach jest bardzo wazne szczegolnie zupki:tak::tak:tu mi ciagle lekarze,pielegniarki itp mowia o tym:tak:przysylaja ulotki na ten temat jak i co juz dawac do jedzenia:tak::tak:ze to wazne dla rozwoju uzebienia,mowy itp.od 7 mie w sloiczkach tutaj sa juz grudki czy ktoras z mam wie czy w PL sloiczkach tez?:-)czekam na zeby a jak wyjda to troszke bede robic ;grubsza;zupke:-)zobaczymy:-)sorki to nie powino byc tu:sorry:zawsze jakos cos wyjdzie nie na temat:sorry:

Do góry