reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

Ewunia i Niunia gratuluje :-)

Dziewczyny a powiedzcie mi dlaczego dokarmiacie swoje pociechy? Czy dlatego ze placza i wydaje wam sie ze sa glodne,czy na wadze nie przybieraja?

W szpitalu -Dominik bardzo spadł z wagi jak karmiony był tylko piersią.
Poza tym młody zmasakrował mi sutki- po prostu pękły mi na pół ( leciała krew zamiast mleka). No i w konsekwencji tego straciłam pokarm.

Teraz pokarm odzyskałam ale i tak nie ma go tyle-lub nie jest treściwy. Dominik jest po prostu głodny.

reklama
Iwonka ja dokarmiam poniewaz zaczelam tracic pokarm.Jak sie za bardzo zdenerwuje to automatycznie kurek z mlekeiem sie przykreca.Wiedzialam ,ze stres laktacji nie sprzyja ale myslalam ,ze taki dluzszy a nie ze tak od razu.A Ania to straszny zarlok i potrafi jesc kilkadziesiat minut i dalej jest glodna wiec ja dokarmiam.Teraz tez czasem zamiast cyca to daje butle od razu. Poza tym ze wzgledu na alergie odstawilam nabial i odzywiam sie fatlanie.Nie jem miesa od 15 lat, nabial odpadl a warzywa straczkowe tez odpadaja bo sa wzdymajace wiec moje mleko jest raczej kiepskiej jakosci.

A czy ktos wie czy Kangurka juz urodzila??

Ostatnia edycja:
Ewunia i Niunia gratuluje :-)

Dziewczyny a powiedzcie mi dlaczego dokarmiacie swoje pociechy? Czy dlatego ze placza i wydaje wam sie ze sa glodne,czy na wadze nie przybieraja?

z góry przepraszam za literówki, ale mam małego na reku

Iwonka ja dokarmiam Szymona, bo juz w drugiej dobie miałam mało pokarmu.
nie pomogły ani bawarki, ani kompoty z jabłek, ani inne cudone specyfiki. nie pomogły tez masaze połoznej

Szymon zaczal spadac z wagi, a o płaczu to nie wspomne
teraz jest na Bebilonie Pepti-bo ma kolki, a piersia karmiony jest w nocy (nieraz tez mu nie wystarcza) i "na żądanie" w czasie dnia, raczej jako picie niz jedzenie

Cześć dziewczynki!
Ja po wczorajszych kłopotach z brodawkami dochodzę do siebie, babcia przyniosła rewelacyjną maść i od razu przeszło, tyle że trzeba ją zmywac przed karmieniem. Zastosowałam osłonki, ale mała wszystko ulewa, wymiotuje mlekiem, jak robię próbę karmienia butelką albo właśnie przez osłonki.

Mam pytanko, moja Hania ma guzki na sutkach, co to może oznaczać??? Połozna zaleciła Altacet w maści ale wydaje mi się że guzki sie powiększają. Co to może być?:baffled:

Ewunia spoznione zyczenia samych szczesliwych dni w swoim zyciu oraz zdrowka dla synka od cioteczki z BB Vanesski i Klaudusi :-)
239724_l.gif

Kathy a tobie a raczej wam wszystkiego najlepszego z okazji dzisiejszej rocznicy slubu! Obyscie zyli w zgodzie i milosci i zdrowiu :-)
k-243-big.jpg

Iwonka- ja malego dokarmiam raz dziennie gora dwa bo nie mialam pokarmu jadl co chwile i nie nadazal sie produkowac...teraz pije herbatkaki e HIPP i jest ok pokarmu przybylo i czasem to musze odciagac...

u nas taka zarowa ze nie da sie wyjsc...:-:)-(

Witam....no pustki ze szok na majowkach.Ponad 60at nas jest.....
U nas tez upal i siedzimy w domku,no ale juz pogoda ma sie zepsuc i nawet 15 stopni byc.Ale ten deszcz jest potrzebny dla przyrody.U nas trawa wyschla prawie..

Iwonka - moglo by sie ochlodzic bo moze moj mlody odpoczal by od potowek... bo ma straszne ale o tych 15 stopniach slyszalam ze maja byc dopierow w niedziele..:-:)-(

reklama
Moja tez duzo spadla z wagi w szpitalu i nawet chcieli ja dokarmiac i mnie starszyli ze nie wyjde do domu.....Wczoraj np cal;y czas na cycu by wisiala ale ja staralam sie ja jakos zabawic....nie wiem ,ja na razie nie widze potrzeby dokarmiania.Waga ruszyla w gore troche wiec jest dobrze.Jesli waga spada to wtedy trzeba dzialac.Mam nadzieje ze nie bede musiala dokarmiac,bo to i roboty kupe i wogole....

A to na humorek lepszy.sciagnelam od kolezanki:)

system.jpg

Do góry