reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

Weszłam, żeby zajrzeć czy coś nowego się wydarzyło...a tu cisza...jak kiedyś nie można było nadgonić, bo się tak dużo pisało tak teraz pustki...kilka dni może człowieka nie być, a tu ze dwie- trzy strony zapisane...no tak, ale co się dziwić...mamy przecież już swoje wyczekane Maleństwa, a wolne chwile przeznaczamy na odpoczynek, to i ja zmykam...jeszcze na zamknięty, potem zjeść kolacyjkę i do łóżeczka cosik może uda mi się obejrzeć jak nie zasnę, albo Niunia się nie obudzi :tak:
Buziaki

reklama
hej Kochane,

dzięki za dobre slowo, ja nadal w domu, strasznie się męczę. te które byly rano przeszly jakoś po 7. potem co 30 min. i potem zmusilam się do spaceru, znów co 10 minut, bardzo nieregularne, potem chyba z 3 g. co 5 min. teraz zaczęlo się co 4 min. jestem wykończona. spalam tylko godzinkę, ale oby to bylo to i nie przeszly już te bóle, bo się zalamię. boli strasznie, ale TENS mi pomaga, aaa,wlaśnie mialam bardzo dlugi jeden.
Łaniu - ja też czekam, nie chce w szpitalu bez sensu siedzieć, tylko nie wiem, czy to dla maluszka dobre, może powinni go monitorować, bo to dlugo trwa od 1 w nocy.
no nic dam Wam znać.
caluski

jade, ja bym jechala..

kochane, nie mam ostatnio w ogole czasu, z powodu ladnej - pieknej pogody ciagle jestesmy poza domkiem, najczesciej w ciocinym ogrodku nad morzem lub w ogole na plazy, lub nad jeziorkiem.. cudnie jest, chlopaki grzeczne :-) ogolnie cud miod i malinka :-)

ps ja tez jem pomidory, truskawki, papryke i w ogole wszystko i jest dobrze :-) czasem cos jakby wzdecia, ale raz jest np. po papryce, raz nie, wiec generalnie mysle, ze to mu przejdzie i ze to raczej od polykanego powietrza.. (ogromnie duzo go polyka, szok, ktoras tez tak ma?? my kilkanascie minut odbijamy, a ciagle mu cos 'jezdzi' az..)

koncze i ide spac wreszcie..
pozdrawiam serdecznie!!

jade trzymam kciuki obys wreszcie urodzila,czy try jestes ostatnia majoweczka?

Dotkass w ksiazecce mam wpisane ciemiaczko 0,5 cm.Jak byla u nas pediatra to powiedziala ze jest tez tak 1 na 1cm.Jest male bo ja sama wyczuwam ze małe,Moja Vanesska miala duzo wieksze.Ciemiaczko powinno spokojnie zarastac do 18 miesiaca zycia.Jak za szybko sie zrasta to podobno mozg nie ma tyle miejsca ile powinien i tak jakies problemy moga byc neurologiczne czy jakies.No i mi zalecila nie podawac tej witaminy D na razie.Vanesska miala duze i podawalismy ale tez dlatego ze byla zima i wiadomo malo slonca,a na lato juz odstwilismy bo byla naturalna wit ze slonca.

A ja dopiero teraz bo byl grill,byli goscie itd.....

Witam Was,
powiedzcie proszę czy podajecie swoim maluszkom witaminę K oraz D?
Mi położna kazała podawać wit. K od 2- go tygodnia, podaje się ją kiedy karmi się piersią. Wit. D kazali podawać od 3-go tygodnia. Wy też tak macie?:confused:

Czesc Dziewczyny!

Polka - co do witamin wczoraj byla o tym mowa.:-) Ja K bede podawac od 2 tyg. a D nie ze wzgledu na ciemiaczko i maly problem z glowka...
A co do Majoweczek to nie wiem czy Jade jest ostatnia... pytanie co z Agusiaa?

Iwonka - co do tych problemow z Maja to napisze na zamknietym w wolnej chwili...

Jade - jeszcze w domku?

Ja zmykam, bo mala ma czkawke... czy macie jakies inne metody na czkawke poza przystawieniem do cyca?

Milego dnia!

ja nie podaje jeszcze zadnych witamin, sama biore prenatal.
a jaki krem stodujecie na buzie? Ziajka pnoc jest dobra, ale mozna od poczatku?

cześć
Iwonko - to ja jestem ostatnia i pewnie już tak zostanie bo u mnie zero akcji :-( wpadam powoli w depresje

Jade - ciesze sie ze u Ciebie coś się ruszyło! Oby zakończyło się szybko przytulaniem maleństwa do piersi :tak:

Jutro o 8 ide do szpitala na patologie - załamka :-(

Czesc
Odnosnie witamin my podajemy wit D i K.D staramy sie codziennie ale czasem jak poelca 2 krople to co drugi dzien.A K to jak nam sie przypomni ale raczej tylko raz dziennie.

Joanna ale Natalka ma dlugie nogi :-)

Aenye moja Ania jest strasznym zarlokiem i przy kazdym jedzeniu wydaje smieszne odglosy bo tak mocno sie zasysa i niestety przy okazji duzo powietrza wiec tez duza bakow produkuje.Ale zauwazylam,ze ich ilosc sie jednak troche zmniejszyla jak przestalam jesc nabial.

Lania my na czkawke stosujemy albo przystawienie do piersi albo okrycie kocykiem.Ania ma czkawke albo po lapczywym jedzeniu albo jak jest przebierana bo tak jak ja bardzo szybko marznie, wiec na stale na przewijaku lezy kocyk, ktorym jest okrywana przy przebieraniu.

A ja wczoraj mialam tortury psychiczne i cwiczenie silnej woli Kupilam 4 kg truskawek i je obieralam i miksowalam do zamrozenia.Nawet odrobiny nie sprobowalam a to moje ulubione owoce :-(

Magali ja smaruje buzie dziecka kremem oilatum soft ze wzgledu na bardzo wrazliwa skore i pojawiajace sie wysypki.
Ale na samym poczatk ustosowalam ziajke.
Tu masz liste kosmetykow ziajki do stosowania od pierwszego dnia
Ziaja

Ostatnia edycja:
reklama
Witam niedzielnie!

Malutko nas, oj malutko...Ale wiadomo, czasu niewiele, a roboty przy dzieciach sporo!

Magali, ja stosuję krem Ziajka od urodzenia Mikołajka i jest super, ładnie też pachnie.

Agusiaa, trzymam kciuki, obyś jak najszybciej do nas dołączyła i tuliła już dzieciątko.

Nie wiem, jak Wy, ale ja się szykuję psychicznie na oglądanie dziś meczu polska-niemcy:-). Nigdy nie oglądam, ale dziś to aż mam ochotę sobie popatrzeć. I piweczko sobie wypiję, a jak Mikołaj będzie grzecznie spał to sobie wypiję więcej niż jedno...

Do góry