reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

hej kochane,
chyba się zaczelo, od 1 nie śpie, mam bóle co 2,3 min 45 - 50 sek, teraz wylatuje cos brązowego.
dzwonilam o 3 ale kazali czekać do 60 sekund, ale boli
papa

reklama
Witajcie kochane!
Jade trzymam kciuki żeby szybko poszło w miarę bezboleśnie, jęsli się da ;-).
Moja malutka ładnie dzisiaj spała w nocy. A wczoraj jak zabrałam ją na przejażdżkę samochodem, bo miałam załatwić kilka spraw to jak wróciliśmy spała aż 4,5 godziny :szok: aż się zaczełam martwić i zaczełam robić przy niej wszystkie zabiegi pielęgnacyjne i nawet nie myślała żeby się przebudzić :laugh2: w końcu jednak sie udało.
Ale za to wieczorem koncert życzeń, 2 godziny przy cycu i ryk jak sie kładło do łóżeczka. :baffled:. No cóż mają dzieci swoje humorki.
Ja nadal spadam na wadze i wydaje mi się że moje mleczko robi się coraz mniej treściwe, białe, wodniste, ale jak mleczko ma być dobre jak są tekie ograniczenia w diecie?
Przez to nie mam apetytu. :zawstydzona/y:
Zmykam porobić coś w domku póki mała śpi.

Witam
Ming gratuluje !!!! A jednak Dawid,sliczne imie !
Jade mam nadzieje ze ty tez juz jestes po i tulisz swoje malenstwo :-) czyzby jednak olej rycynowy zadzialal?

No a ja odpukac nie moze nic zlego powiedziec na Klaudusie,jak na razie jest grzeczniutka i mam nadzieje ze tak zostanie :-)

Dziewczyny i podajecie ta witamine K bo ja w koncu jeszcze nie dałam ,rozne slysze opinie i nie wiem co robic.Tzn chyba zaczne dawac ale.......

A i strasznie mnie boli glowa juz drugi dzien,ze nie moge normalnie funkcjonowac

Iwonka
ja podaję wit K od wczoraj czyli 8 doby życia wg zaleceń. Nie wiem tylko ile mam czasu jej to podawać i kiedy przejśc na wit D???

Iwonka
ja podaję wit K od wczoraj czyli 8 doby życia wg zaleceń. Nie wiem tylko ile mam czasu jej to podawać i kiedy przejśc na wit D???
do 3 miesiaca sie ja podaje a witamine D3 to chyba przepisze lekarz na pierwszej wizycie kontrolnej w przychodni,bo chyba jest od 6 tyg.
Ja nie bede podawac witaminy D bo moja Klaudia ma male ciemiaczko i nie dobrze by bylo gdyby szybko zaroslo.Zreszta jest lato i slonca pod dostatkiem.

No a z ta wit K to ta co byla u mnie prywatnie lekarka to powiedziala ze moge jej dac z 10 razy i starczy, ze nadal nie ma potwierdzen co do tej witaminy i sa za i przeciw.Ech co lekarz to inna opinia......ale rzeczywiscie przez tyle lat nie dawalo sie dzieciom tekj wit a teraz nagle zalecaja....

Hej. Iwonko proszę dopisz jeszcze nas:)Juz kiedyś pisałam. Moja Julka urodziła sie 23.05 o 14:00 Waży 4140 i ma 59 cm.Teraz to już chyba ma więcej. Ja witamine K podaje od 8 dnia a witamine D od 15 dnia. Serdecznie pozdrawiam Wszystkie mamy:)

Czesc Majóweczki!

Jade - to juz pewnie urodzilas!:-) Czekamy na informacje jak tylko wrocisz do domku!

Iwonko - bede wdzieczna za dodanie zdjecia malej na liscie majowych dzieciaczkow... Co do witaminki d to tez nie bedziemy podawac wlasnie przez ciemiaczko i inny problem...:-( A witamine k kupilam w ampulkach i chyba bede podawac, choc juz sama zaczynam glupiec...

My staramy sie jakos zaczac w miare funkcjonowac... momentami jest ciezko. W ciagu dnia mala caly czas by spala, ale w nocy w ogole nie chce... Ja troszke zmeczona po porodzie dalej, ciezko sie ruszac, ale dzis jedziemy na zdjecie szwow, moze bedzie lepiej...

Mam do Was pytanie - czy zeby dzidzia spala w nocy to nie dawac jej spac tyle w dzien?? Nie wiem czym ja zajac ewentualnie... W sumie wielu rzeczy jeszcze nie wiem, i walcze dodatkowo z nawalem pokarmu...

Buziaki!

reklama
Dzień dobry.
Dziewczyny karmiace cycem..czy jadlyscie spaghetti z sosem pomidorowym????
Jadłam wczoraj zupę pomidorową z koncentratu i Natalka ma dzisiaj krostki na łokciach więc dla niej pomidory są jeszcze za wcześnie.

Tylko z niego taki lejek, że nam zasikał materac i prześcieradło kilka razy:laugh2:. Mistrz z niego w tej kwestii, nie wiem od czego to zależy, może od sisiorka, jak się ułoży?
Moja dziewczynka ma taki sik, że aż mi ścianę sikiem prostym zasikała jak zmieniałam pieluchę.

Ja nadal spadam na wadze i wydaje mi się że moje mleczko robi się coraz mniej treściwe, białe, wodniste, ale jak mleczko ma być dobre jak są tekie ograniczenia w diecie?
Przez to nie mam apetytu. :zawstydzona/y:
Ale mleczko jest przecież wodniste, myślę, że nie masz sie czym przejmować.

Dziewczyny i podajecie ta witamine K bo ja w koncu jeszcze nie dałam ,rozne slysze opinie i nie wiem co robic.Tzn chyba zaczne dawac ale.......
W szpitalu Natalka dostała zastrzyk z Wit.K i to wystarczy, dodatkowo nie podajemy.

Ming gratuluję

Jade pewno już po... Czekamy na wieści.

Do góry