reklama
Pabla - odpisano!:-)
Kamilka - tez mysle, ze to hemoroidy, z tego co piszesz.. Najlepiej to isc do proktologa. Ale zastosowanie masci na wlasna reke tez Ci nie zaszkodzi. Polecam masc lub czopki Posterisan - nie sa najtansze, ale szybko pomagaja.
Kamilka - tez mysle, ze to hemoroidy, z tego co piszesz.. Najlepiej to isc do proktologa. Ale zastosowanie masci na wlasna reke tez Ci nie zaszkodzi. Polecam masc lub czopki Posterisan - nie sa najtansze, ale szybko pomagaja.
jo-anna-on
Pindory i godody
Może trochę długo ale takie gwałtowne spadki masy nie są dobre, poza tym nie było tu mowy o odchudzaniu bo karmiłam przecież. I właśnie ze względu na lato myślę, że mi teraz pójdzie szybciej.Jo-anna-on - no 4 miesiace to troche duzo na powrot do swojej wagi... chociaz mi sie wydaje, ze moze to trwac nawet pol roku, jak nie dluzej, bo w koncu pracowalysmy na dodatkowe kg ostatnie 9 miesiecy... No ale mamy lato juz prawie, wiec moze latwiej przyjdzie zrzucanie...
Tak to wygląda na żylaka odbytu. Też to mam, nabawiłam się w drugiej ciąży.dziewczyny zadam wam trche wstdliwe pytanie
jak wygladaja hemoroidy i jak je poznac??
Chyba na początek trzeba iść do lekarza ogólnego a on potem skieruje gdzie trzeba bądź tylko zaleci czopki i maść.Kamilka - tez mysle, ze to hemoroidy, z tego co piszesz.. Najlepiej to isc do proktologa. Ale zastosowanie masci na wlasna reke tez Ci nie zaszkodzi. Polecam masc lub czopki Posterisan - nie sa najtansze, ale szybko pomagaja.
Stosowałam Posterisan czopki, kosztują niecałe 30 zł za 10 szt., maść jest za 32 zł w mojej aptece. Właściwie to mi tak do końca nie pomogły ale moze trochę załagodziły sprawę. Powalczę z tymi hemoroidami po porodzie... jak juznastąpi .
jo-anna-on
Pindory i godody
Moja starsza śpi, mam trochę luzu w zwiazku z tym. A młodsza sięstrasznie rozpycha, chyba jej ciasno ;-). W wózeczku/łóżeczku będzie miała więcej miejsca... wychodź, wychodź...
iwonka2006
Szczesliwa mamusia!
Witam sie dopiero teraz.Rano od 6ej moje malenstwo czuwalo i ciagle na cycu wisiala a zasnela tak na dobre po 13ej wiec szybko skoczylam zdjac szwy do szpitala.Dziecko nadal spi wiec teraz mam czas wreszcie na bb czeka mnie prasowanko ale mam to gdzies. Teraz jest chwila dla mnie
Madamagda napisala smska ze jest w szpitalu i dzieki jej mamie i cegielce dla odpowiedniej osoby i znalzalo sie miejsce w koncu na oddziale.Dzisiaj ma miec aminopunkcje i jutro wymaz i usg takze do piatku moga mnie jeszcze potrzymac z wywolaniem.Pozdrawiam
Cfcgirl super wygladasz :-) moj brzuch na razie jest na okolo 5 miesiac ciazy.............
Madamagda napisala smska ze jest w szpitalu i dzieki jej mamie i cegielce dla odpowiedniej osoby i znalzalo sie miejsce w koncu na oddziale.Dzisiaj ma miec aminopunkcje i jutro wymaz i usg takze do piatku moga mnie jeszcze potrzymac z wywolaniem.Pozdrawiam
Cfcgirl super wygladasz :-) moj brzuch na razie jest na okolo 5 miesiac ciazy.............
Ming
Fanka BB :)
Witam Was
Dobrze że przyjeli Madamagde do szpitala, będzie spokojniejsz no i zapewne bez Hani nie wyjdzie .
Ja czekam do piątku, zobaczymy czy wrócę na weekend czy po weekendzie z synkiem :-) (wciąż bezimiennym ).
Iwonko widzę że zdecydowaliscie się na Klaudie - bardzo ładnie.
Wczoraj wieczorem też miałam te paraliżujące bóle całych nóg. To chyba zostanie mi do porodu. Ech... a brzuch taki duży , aż mąż jest w szoku. Nie łatwo funkcjonować z takim "obciążeniem". Czuję ciężar brzuszka .
Dobrze że przyjeli Madamagde do szpitala, będzie spokojniejsz no i zapewne bez Hani nie wyjdzie .
Ja czekam do piątku, zobaczymy czy wrócę na weekend czy po weekendzie z synkiem :-) (wciąż bezimiennym ).
Iwonko widzę że zdecydowaliscie się na Klaudie - bardzo ładnie.
Wczoraj wieczorem też miałam te paraliżujące bóle całych nóg. To chyba zostanie mi do porodu. Ech... a brzuch taki duży , aż mąż jest w szoku. Nie łatwo funkcjonować z takim "obciążeniem". Czuję ciężar brzuszka .
A ja wrocilam z poltoragodzinnego spacerku wlasnie... i chyba nic mi nie pomoze w przyspieszeniu porodu...
jo-anna-on - ja mam nadzieje, ze uda mi sie kg zrzucic nawet w przeciagu 4 miesiecy... bo boje sie, ze bedzie ciezko. Tez mowie swojej dzidzi, ze tu na zewnatrz czeka ja wiecej miejsca, wozek, lozeczko... ale jakos nie daje sie przekonac.;-)
Nudze sie strasznie dzis... nie wiem co ze soba zrobic... wczesniej to mozna bylo na bb popisac i poczytac, a teraz prawie wszystkie majoweczki ze swoimi pociechami...
Dobrze, ze Madamagde przyjeli... na mnie tez czeka miejsce w szpitalu, ale nie zamierzam tam zawitac wczesniej niz w poniedzialek... no chyba, ze porod bedzie wczesniej... jeszcze licze, ze moze dzis sie cos zacznie, moja Mama ma urodziny i wnusia moglaby babci prezent zrobic!
jo-anna-on - ja mam nadzieje, ze uda mi sie kg zrzucic nawet w przeciagu 4 miesiecy... bo boje sie, ze bedzie ciezko. Tez mowie swojej dzidzi, ze tu na zewnatrz czeka ja wiecej miejsca, wozek, lozeczko... ale jakos nie daje sie przekonac.;-)
Nudze sie strasznie dzis... nie wiem co ze soba zrobic... wczesniej to mozna bylo na bb popisac i poczytac, a teraz prawie wszystkie majoweczki ze swoimi pociechami...
Dobrze, ze Madamagde przyjeli... na mnie tez czeka miejsce w szpitalu, ale nie zamierzam tam zawitac wczesniej niz w poniedzialek... no chyba, ze porod bedzie wczesniej... jeszcze licze, ze moze dzis sie cos zacznie, moja Mama ma urodziny i wnusia moglaby babci prezent zrobic!
dziewczyny zadam wam trche wstdliwe pytanie
jak wygladaja hemoroidy i jak je poznac?? bo boli mnie przy odbycie.. mam takiego babelka i o niego nie moge sie zaltwic i nie wiem czy to to?? i czy trzeba z tym isc do lekarza a jesli tak to do jakiego?? pomozcie bo to boli
mysle ze to to. ja dostalam w ciazy pod koniec, wyszedl mi na zewnatrz taki wlasnie babelek a w czasie porodu zrobil sie ogromny i wyszedl drugi, w szpitalu dali mi czopki Hemorectal (mozna przy karmieniu), stosowalam po powrocie do domu jeszcze dwa tyg plus krem proctoglivenol i zniknelo. a tez bylam wczesniej u proktologa to straszyl mnie zabiegiem chirurgicznym. a przy ciazy i porodzie to normalne, jest duzy ucisk na zyly i wysilek, powinno minac stosujac 2xdziennie czopki i krem.
Witajcie ja juz nie wierze w to ze urodze w maju :-(. Byłam dzisiaj na KTG zapis podobno bardzo dobry . Po zapisie lekarka mnie chciała zatrzymać w szpitalu ale po zbadaniu szyjki powiedziała ze nawet jak mnie zostawi i da kroplówke to i tak się nic nie ruszy bo mam strasznie długą szyjke i narazie jej nic nie ruszy i mam wrócić w piątek i wtedy mnie zostawi na opserwacje :-szok:.
No poprostu jestem załamana:--szok:
No poprostu jestem załamana:--szok:
reklama