reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2008

Łania_W - napisałam do Ciebie na priv w sprawie szpitala na Inflanckiej, będę wdzięczna za jakieś info:-):-)
Życzę wszystkim nierozdwojonym mamusiom aby szybko pojawiły się z powrotem z dzidziusiami już po drugiej stronie brzucha:-D

reklama
Pabla - odpisano!:-)

Kamilka - tez mysle, ze to hemoroidy, z tego co piszesz.. Najlepiej to isc do proktologa. Ale zastosowanie masci na wlasna reke tez Ci nie zaszkodzi. Polecam masc lub czopki Posterisan - nie sa najtansze, ale szybko pomagaja.

Jo-anna-on - no 4 miesiace to troche duzo na powrot do swojej wagi... chociaz mi sie wydaje, ze moze to trwac nawet pol roku, jak nie dluzej, bo w koncu pracowalysmy na dodatkowe kg ostatnie 9 miesiecy... No ale mamy lato juz prawie, wiec moze latwiej przyjdzie zrzucanie...
Może trochę długo ale takie gwałtowne spadki masy nie są dobre, poza tym nie było tu mowy o odchudzaniu bo karmiłam przecież. I właśnie ze względu na lato myślę, że mi teraz pójdzie szybciej.

dziewczyny zadam wam trche wstdliwe pytanie
jak wygladaja hemoroidy i jak je poznac??
Tak to wygląda na żylaka odbytu. Też to mam, nabawiłam się w drugiej ciąży.

Kamilka - tez mysle, ze to hemoroidy, z tego co piszesz.. Najlepiej to isc do proktologa. Ale zastosowanie masci na wlasna reke tez Ci nie zaszkodzi. Polecam masc lub czopki Posterisan - nie sa najtansze, ale szybko pomagaja.
Chyba na początek trzeba iść do lekarza ogólnego a on potem skieruje gdzie trzeba bądź tylko zaleci czopki i maść.
Stosowałam Posterisan czopki, kosztują niecałe 30 zł :baffled: za 10 szt., maść jest za 32 zł :baffled: w mojej aptece. Właściwie to mi tak do końca nie pomogły ale moze trochę załagodziły sprawę. Powalczę z tymi hemoroidami po porodzie... jak juznastąpi :baffled::sorry2:.

Moja starsza śpi, mam trochę luzu w zwiazku z tym. A młodsza sięstrasznie rozpycha, chyba jej ciasno ;-). W wózeczku/łóżeczku będzie miała więcej miejsca... wychodź, wychodź...

Witam sie dopiero teraz.Rano od 6ej moje malenstwo czuwalo i ciagle na cycu wisiala a zasnela tak na dobre po 13ej wiec szybko skoczylam zdjac szwy do szpitala.Dziecko nadal spi wiec teraz mam czas wreszcie na bb :) czeka mnie prasowanko ale mam to gdzies. Teraz jest chwila dla mnie :)
Madamagda napisala smska ze jest w szpitalu i dzieki jej mamie i cegielce dla odpowiedniej osoby i znalzalo sie miejsce w koncu na oddziale.Dzisiaj ma miec aminopunkcje i jutro wymaz i usg takze do piatku moga mnie jeszcze potrzymac z wywolaniem.Pozdrawiam

Cfcgirl super wygladasz :-) moj brzuch na razie jest na okolo 5 miesiac ciazy.............

Witam Was
Dobrze że przyjeli Madamagde do szpitala, będzie spokojniejsz no i zapewne bez Hani nie wyjdzie :tak:.
Ja czekam do piątku, zobaczymy czy wrócę na weekend czy po weekendzie z synkiem :-) (wciąż bezimiennym :zawstydzona/y:).
Iwonko widzę że zdecydowaliscie się na Klaudie - bardzo ładnie.
Wczoraj wieczorem też miałam te paraliżujące bóle całych nóg. To chyba zostanie mi do porodu. Ech... a brzuch taki duży :szok:, aż mąż jest w szoku. Nie łatwo funkcjonować z takim "obciążeniem". Czuję ciężar brzuszka :tak:.

A ja wrocilam z poltoragodzinnego spacerku wlasnie... i chyba nic mi nie pomoze w przyspieszeniu porodu...:baffled:

jo-anna-on - ja mam nadzieje, ze uda mi sie kg zrzucic nawet w przeciagu 4 miesiecy... bo boje sie, ze bedzie ciezko. Tez mowie swojej dzidzi, ze tu na zewnatrz czeka ja wiecej miejsca, wozek, lozeczko... ale jakos nie daje sie przekonac.;-)

Nudze sie strasznie dzis... nie wiem co ze soba zrobic... wczesniej to mozna bylo na bb popisac i poczytac, a teraz prawie wszystkie majoweczki ze swoimi pociechami...

Dobrze, ze Madamagde przyjeli... na mnie tez czeka miejsce w szpitalu, ale nie zamierzam tam zawitac wczesniej niz w poniedzialek... no chyba, ze porod bedzie wczesniej... jeszcze licze, ze moze dzis sie cos zacznie, moja Mama ma urodziny i wnusia moglaby babci prezent zrobic!

dziewczyny zadam wam trche wstdliwe pytanie
jak wygladaja hemoroidy i jak je poznac?? bo boli mnie przy odbycie.. mam takiego babelka i o niego nie moge sie zaltwic i nie wiem czy to to?? i czy trzeba z tym isc do lekarza a jesli tak to do jakiego??:no::angry: pomozcie bo to boli:baffled::baffled:

mysle ze to to. ja dostalam w ciazy pod koniec, wyszedl mi na zewnatrz taki wlasnie babelek a w czasie porodu zrobil sie ogromny i wyszedl drugi, w szpitalu dali mi czopki Hemorectal (mozna przy karmieniu), stosowalam po powrocie do domu jeszcze dwa tyg plus krem proctoglivenol i zniknelo. a tez bylam wczesniej u proktologa to straszyl mnie zabiegiem chirurgicznym. a przy ciazy i porodzie to normalne, jest duzy ucisk na zyly i wysilek, powinno minac stosujac 2xdziennie czopki i krem.

Witajcie ja juz nie wierze w to ze urodze w maju :-(. Byłam dzisiaj na KTG zapis podobno bardzo dobry . Po zapisie lekarka mnie chciała zatrzymać w szpitalu ale po zbadaniu szyjki powiedziała ze nawet jak mnie zostawi i da kroplówke to i tak się nic nie ruszy bo mam strasznie długą szyjke i narazie jej nic nie ruszy i mam wrócić w piątek i wtedy mnie zostawi na opserwacje :-:)szok:.
No poprostu jestem załamana:-:)-:)szok::szok::wściekła/y::wściekła/y:

reklama
Vanessa - u mnie jest ten sam problem, szyjka zupelnie do porodu nieprzygotowana... Jedyne co mi ginka polecila to seks i nic wiecej tak naprawde chyba nie moze pomoc...

Do góry