reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

Łaniu nie nie nadaje sie taki spirytus bo jest za slaby...muszisz kupic zwykly w sklepie monopolowym.Cwiarteczka wystarczy i rozrabiasz go 2 do 1 czyli dwie dawki spirytusu i jedna wody wtedu plus minus wychodzi roztwor 70% jak powinien byc

reklama
A ja tak z doskoku bo grilujemy sobie z mezem,zreszta wczoraj tez .Ot tak takie kolacyjki mi sie zachcvialy no i mezusiowi tez:)

Kathy jak sytuacja????????

A ja sobie chwale gotowe gaziki LEKO nasaczone spirytusem . A to dlatego ze sa sztywne i mozna głeboko w te najmniejsze zakamarki pepka dotrzec i go porzadnie wyczyscic.... no a w razie czego spirytusik tez jest w szafce:-)

A ja sobie chwale gotowe gaziki LEKO nasaczone spirytusem . A to dlatego ze sa sztywne i mozna głeboko w te najmniejsze zakamarki pepka dotrzec i go porzadnie wyczyscic.... no a w razie czego spirytusik tez jest w szafce:-)
Aniusia, ja też je kupiłam i zastanawiałam się czy są przydatne, dobrze że piszesz o nich:tak: w takim razie to był udany zakup:-)

Iwonka, Kathy strasznie Wam współczuję tych bóli,oby szybko się skończyły i wyszły dziewczynki na drugą stronę:-). Może Kathy już pojechała?

Ja zaraz też sobie sprawdzę to rozwarcie, jak mówicie, krzywdy na pewno nie można zrobić, lekarz co wizytę paluchy wkłada:-D to ja nie dam rady;-), gorzej z moimi paznokciami:baffled: no ale będę uważać:-)

Iwonka - zazdroszcze grilla, ja dopiero jutro u Rodzicow, bo tu to nie mamy gdzie...

A co do spirytusu salicylowego, to w skladzie jest napisane: Acidum salicylicum 2.0 cz., Ethanolum 760g/l 68.0 cz., Aqua purificata 30.0 cz. i juz zglupialam... to niby ile on ma %??

Aniusia - no ja wlasnie tez zakupilam te gaziki leko, ale polozne na szkole rodzenia mi powiedzialy, ze sa kiepskie, bo za twarde wlasnie...:baffled:

Ja zaraz też sobie sprawdzę to rozwarcie, jak mówicie, krzywdy na pewno nie można zrobić, lekarz co wizytę paluchy wkłada:-D to ja nie dam rady;-), gorzej z moimi paznokciami:baffled: no ale będę uważać:-)

Też sobie dziś sprawdzę, ale najpierw chyba obetne pazurki :tak::tak::tak:
Jestem tak skonana po tym wypadzie do sklepów, że szok...
Dobrze, że rodzimy w maju, bo jakbym miała w ciązy chodzić do sierpnia, to chyba bym nie dała rady. Dziś gorąco dało mi w kość, a co dopiero, jakby były upały.

Dobre jestescie ...
ja wole nie sprawdzac bo zaraz wykryje bog wie co ze wogole mam inne niz wy
bo najgorzej jest wlasnie jak ja niewiem .... szyjke umiem sprawdzic a z tym rozwarciem gorzej ...

Łania ja tez tak slyszalam o tych wacikach ...

acha mam pytanie jakie ziolka pijecie i te wiesiolki czy cos jak to wyglada w zwiazku z pieciem braniem ? i ktory od ktorego tygodnia mozna brac ??

Ja nie polecam tych gazikow,zreszta Mm chyba tez z nich zrezygnowala.Najlepiej sie czysci patyczkami do uszu.Moczy sie go w tym spirytusie i tez dokladnie czysci wszystko wokoł pepka.Polozna srodowiskowa mi to pokazala i pepek szybko odpadl.

A smiac mi sie chce z tych samobadan ......dobre jestesmy :)

Wiktoria juz wklejalam ten link kilka dni temu porod

reklama
Też sobie dziś sprawdzę, ale najpierw chyba obetne pazurki :tak::tak::tak:
Jestem tak skonana po tym wypadzie do sklepów, że szok...
Dobrze, że rodzimy w maju, bo jakbym miała w ciązy chodzić do sierpnia, to chyba bym nie dała rady. Dziś gorąco dało mi w kość, a co dopiero, jakby były upały.

Pola, ja już sprawdziłam nawet z moimi pazurkami, no więc szyjka długa na dwa centymetry i rozwarcie dalej zero, jak pójdę do lekarza to mu powiem, że nie ma co tam szukać bo się nic nie rusza:-D wtedy to o n karpia strzeli:szok::-D jak się dowie że ja sobie sama sprawdziłam jaka szyjka i rozwarcie:-D:-D aha no i główki oczywiście nie wyczułam bo wysoko wysoko pewnie jest, może i dlatego że mi brzuch nie opadł.
Co do gorąca to jestem tego samego zdania, już jest ciepło:-), a z termoforkiem na brzuszku to jeszcze bardziej i jak tu chodzić w szczycie lata:baffled:
Dobre jestescie ...
ja wole nie sprawdzac bo zaraz wykryje bog wie co ze wogole mam inne niz wy
bo najgorzej jest wlasnie jak ja niewiem .... szyjke umiem sprawdzic a z tym rozwarciem gorzej ...

Łania ja tez tak slyszalam o tych wacikach ...

acha mam pytanie jakie ziolka pijecie i te wiesiolki czy cos jak to wyglada w zwiazku z pieciem braniem ? i ktory od ktorego tygodnia mozna brac ??
Wiktoria, ja mam olej z wiesiołka lekarskiego, jest on bardzo dobry na różne dolegliwości, ja go biorę, żeby obrzęków nie było. Są to kapsułki takie małe żółte. Ja biorę 2 razy po jednej. Te co mam kapsułki to OEPAROL w necie poczytaj:tak::-):-). Nic innego już nie biorę:happy:

Do góry