reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Majowe mamy 2025

Ja dzisiaj ciężki dzień ,cały dzień spiaco i w ogóle jakoś pogoda nie nastraja. Czuje się przygnębiona i rozbita tym wszystkim ,ta cała moja sytuacja. Taki zjazd jakis emocjonalny dziś mam 🙄

reklama
Ja też ciągle czuję się zmęczona. Na szczęście jutro wolne więc może trochę odpocznę chociaż rano idę na podstawowe badania. Najgorsze, że mam cukier zbadać, a byłam z synem na urodzinach popołudniu i się trochę zapomniałam… a to torcik wjechał a to jakieś ciasteczka… aż się boję co tam jutro wyjdzie rano xd 🤣
Jak nie masz problemów z cukrem, to nie powinno to mieć wpływu

Ja dzięki tabletkom na mdłości trochę odżyłam. Dziś w stolicy, spotkanie z przyjaciółkami, jutro ta bardziej obowiązkowa część wyjazdu. No i zaczęło się - ciążowa niemożność zapięcia spodni wieczorem. Brace yourself...

O to ja dziś podobnie się czuje. I od wczoraj okropnie chce mi się spać. Non st.
Niechcący kliknęłam wczoraj zapis a później przez dłuższy czas miałam pracę konserwacyjne i nic nie mogłam poprawić.
Miało być tak...

O to ja dziś podobnie się czuje. I od wczoraj okropnie chce mi się spać. Non stop.
Leze u córki (2 latka) w pokoju i wegetuje, nawet nie mam siły reagować jak coraz to większy bałagan robi, w sumie to wolę się nie odzywać bo jeszcze przyniesie mi stos Jadzi Petelek, a nie mam na czytanie siły.
Nie wyjelam wczoraj mięsa więc na obiad były parówki, dałam radę 2 wcisnąć. Ogólnie cały tydzień mąż gotował bo mnie cofało na widok mięsa.
Ja bym zjadła świata bułeczkę z setek i pomidorem cały tydzień jem to na śniadanie ale w niedzielę brak swiezych bułek.

Wczoraj pojechaliśmy do Intermarche po świeże bułeczki . To jedyny sklep czynny w niedzielę ( procz tego na wsi ale tak o pieczywie można zapomnieć ).
Mnie wczoraj naszło na zrobienie frytek.. z córkami zrobiłyśmy , pojadlam.. pycha ale potem leżałam i zdychalam bo mnie żołądek bolał 😂😂 taki to człowiek nie najedzony. Mam podobnie. Ciągle bym jadła pomidora . Albo z serkiem z szynka , albo twarozkiem , a ostatni hit to pasztetowa 😍😍😍 na słodkie nie mam ciągotek jak w poprzednich ciążach . Mam nadzieję na synka. Tak czuję że będzie Jaś. Ja się trochę lepiej czuje od tygodnia . Trochę więcej energii mam. W sobotę byliśmy na grzybach 6 h. A jeszcze tydzień wstecz zebraliśmy 100 kg i przerobiłam tak te sprzedaliśmy. Około 80 kg :). Za tydzień też jedziemy ale rekreacyjnie 😁😁

Czy któraś dziś lub jutro wizytuje ? Chwalić się . 😁

Ja dzięki tabletkom na mdłości trochę odżyłam. Dziś w stolicy, spotkanie z przyjaciółkami, jutro ta bardziej obowiązkowa część wyjazdu. No i zaczęło się - ciążowa niemożność zapięcia spodni wieczorem. Brace yourself...

Mi już najlepiej w legginsach się chodzi. Muszę wyjac chyba ciążowe z kartonu.

Hej dziewczyny, ja wczoraj byłam jakby mnie z krzyża zdjęli... Mdłości, wymioty, a o energii już nie wspomnę. Jutro i pojutrze wizyta a dziś fryzjer 😍 liczę na cudowny tydzień pełen dobrych informacji. A kto wizytuje w tym tyg ?

Hej. My miałyśmy ciężka noc ale rano młoda dała pospać. A ja mam pytanie czy jest któraś z dziewczyn chętna zostać moderatorka grupy? 🙈

reklama
Do góry