reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2024

reklama
Czy PaPPA robi się tydzień przed USG? czy wszystko w tym samym dniu? bo na recepcji mówi inaczej, lekarze inaczej więc już nic nie wiem :(

Czy dostałyście osobno skierowanie na test PAPPa, czy jest to w ramach usg 11-13+6? Nie mam skierowania na PAPPA, mimo, że ginekolog sama mówiła, że z racji wieku mi przysługuje, ale widzę, że na liście skierowań tego nie mam. Mam za to USG 11-13+6

Na recepcji mówiłą mi że mam tydzień wcześniej zrobić, a wydawało mi się że gin kazała zrobić tego samego dnia

A kto będzie opisywał wynik? Pewnie ta osoba, która robi usg. U mnie tak było. Jeśli zrobię inaczej pobranie krwi, to mi nie opiszą, bo u nich są takie zasady. A mi się już nie chce wnikać, czy są dobre czy nie 😁

A kto będzie opisywał wynik? Pewnie ta osoba, która robi usg. U mnie tak było. Jeśli zrobię inaczej pobranie krwi, to mi nie opiszą, bo u nich są takie zasady. A mi się już nie chce wnikać, czy są dobre czy nie 😁
tzn, badanie Pappa muszę zrobić w diagnostyce, a USG mam w gabinecie, ale widzę że powinno się robić wszystko tego samego dnia

reklama
Cześć dziewczyny!
Nieśmiało się witam, zaglądam tu od jakiegoś czasu ale zbierałam się w sobie czy zaczynać rozmowę na następnym forum bo przy dwulatku na stanie ciężko ogarnąć jeden wątek, ale co zaszkodzi :D
Mam na imię Ania i obecnie jestem w 6 tygodniu swojej drugiej ciąży, w poniedziałek byłam potwierdzić temat u lekarki, póki co wszystko jest w porządku 🙌 w pierwszej ciąży miałam cukrzycę ciążową i dostałam z tego względu od razu skierowanie na krzywą cukrzycową żeby móc sprawdzić, czy i w tej ciąży będę mieć to "szczęście". Czy któraś z Was może też się z tym borykała/boryka? :)
Na stanie mam już wesołego dwulatka Artura, odstawiłam KP na przełomie lipca i sierpnia, 8.08 pojawił się pierwszy okres i od razu po testach owulacyjnych udało nam się zajść. Póki co etap jest dość wczesny ale chciałam Was przywitać! :)

Termin z miesiączki mam na połowę maja, ale znając ten sposób liczenia to pewnie termin faktyczny wypadnie na drugą połowę maja :) kartę ciąży zakładam na następnej wizycie.

@Cantosowa macham mamuśko! :D
@helloitsmeanna napisz do #niepamietam nicku o dodanie do wątku prywatnego.

Do góry