reklama
donia_90
Fanka BB :)
GratulacjeHej
Pisalam tutaj duzo wczesniej ze mam wiele obaw..
Jestem wlasnie po pierwszym USG, ciaza wedlug kalenadrza 7+5, wedlug USG lekko ponad 8
Serce na usg walilo jak szalone Kolejna wizyta 24/10
Mecza mnie mdlosci jednego dnia lzejsze, innego ciezsze i caly dzien. Na szczescie poki co 0kg na plusie
To faktycznie trochę długo. Ja byłam 5+6 i też był pęcherzyk, serduszka jeszcze nie było. Dr kazała przyjść za 2 tygodnie, ale ja tak długo nie wytrzymam i mam umówioną wizytę jak będę 7+3, czyli 3 dni wcześniej niż zalecała.Ja już też dzisiaj po wizycie, 6+2 niestety tylko pęcherzyk i następna wizyta za 4 tygodnie przecież nie wytrzymam tyle, chyba zapisze się w międzyczasie na nfz na wizytę...
Ale zakładam, że w zdrowo rozwijającej się ciąży w połowie 7 tygodnia powinno być już coś więcej widać w usg.
Wesoła_Aga
Jutro i ja się dowiem czy zaroduś się dobrze ma i bije serdusio...
Koszmar wizyta dopiero o 18...
Dobra udało się wydębić wcześniejszą godzine na 15:30 bo ktoś zrezygnował uf ;D
To musi być widok! Wow!
A po za mdłościami jak tam??
U mnie jak był pęcherzyk widoczny to dr kazał po 10 dniach przyjść i mówił, że wtedy do już musi być... a tu tyle czasu? Raaaaany
Na NFZ to ciężko chyba o taki termin...
ŚwietnieHej
Jestem wlasnie po pierwszym USG, ciaza wedlug kalenadrza 7+5, wedlug USG lekko ponad 8
Mecza mnie mdlosci jednego dnia lzejsze, innego ciezsze i caly dzien. Na szczescie poki co 0kg na plusie
To musi być widok! Wow!
Jeju wieczność Ci każą czekać...Ja już też dzisiaj po wizycie, 6+2 niestety tylko pęcherzyk i następna wizyta za 4 tygodnie przecież nie wytrzymam tyle, chyba zapisze się w międzyczasie na nfz na wizytę...
U mnie jak był pęcherzyk widoczny to dr kazał po 10 dniach przyjść i mówił, że wtedy do już musi być... a tu tyle czasu? Raaaaany
Ostatnia edycja:
donia_90
Dokładnie wieczność Poszłam do mojej doktorki do której chodzę z innym schorzeniem, jest bardzo dobrą lekarką i chciałam żeby prowadziła też ciążę. W pierwszej ciąży właśnie inny lekarz mnie prowadził i też kazał przyjsc po tygodniu jak nie było jeszcze serduszkaJutro i ja się dowiem czy zaroduś się dobrze ma i bije serdusio...
Świetnie
To musi być widok! Wow!
Jeju wieczność Ci każą czekać...
A powiem Ci że właśnie na NFZ u mnie nie ma kolejki, dziś dzwoniłam i babka mi mówi że mogę nawet jutro przyjść bo nie ma kolejek ale nigdy nie byłam u tego doktora ale myślę, że ciążę rozpoznać umie i chociaż może skierowania na badania wypisze więc zrobię na nfz
Melissa88
w 17 tygodniu dowiedzieliśmy się, że będzie chłopakDziewczyny które już mają dzieci, albo mają doświadczenie w tym temacie - w którym tygodniu ciąży dowiedziałyście się o płci?
Melissa88
Gratuluję dobrych wieściHej
Asztart
ja chyba też coś takiego, nie pamiętamw 17 tygodniu dowiedzieliśmy się, że będzie chłopak
Asztart
mnie lekarz dał wizytę normalnie 2 tygodnie później. Ale w pierwszej ciąży do chyba 5 miesiąca wizyty miałam co 3/4 tygodnie jakoś. Dopiero po 6/7 weszło ktg i wizyty co 2 tygodnie, po 35 chyba już co tydzieńJutro i ja się dowiem czy zaroduś się dobrze ma i bije serdusio...
Świetnie
To musi być widok! Wow!
Jeju wieczność Ci każą czekać...
reklama
ArianaG
Zaangażowana w BB
to czekanie na wizyty to jakiś koszmar super by było, gdyby wizyty były co tydzień.. ile wówczas stresu by nam to oszczędziło nie było by za dużo czasu na wymyślanie czarnych scenariuszy itpmnie lekarz dał wizytę normalnie 2 tygodnie później. Ale w pierwszej ciąży do chyba 5 miesiąca wizyty miałam co 3/4 tygodnie jakoś. Dopiero po 6/7 weszło ktg i wizyty co 2 tygodnie, po 35 chyba już co tydzień