reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2024

reklama
Są obowiązkowe badania w ciąży więc nawet jeśli nie jest to jakiś super specjalista to skierowanie powinien dać.
Chyba uwierze jak zobaczę ;)

Szkoda mi nerw, ale może faktycznie spróbuje...

Uwierz mi w moim mieście to już porządni gini poszli na prywate ;)
Był czas, że 3 lata nie pojawiłam się u gina i trzech lekarzy gin robili mi problem, żeby dać skierowanie na głupią cytologię... No pewnie jakieś mrówki się uchowały... ale to pewnie garstka,

To raczej o skrupuły nie chodzi tylko u mnie w mieście jakiś sensowny dr... na nfz... to nie wiem czy istnieje... a jak mam się prosić o każde badanie to tam tego dr udusze...
na pewno ani jednego nie ma? U mnie na wygwizdowiu na prawie pierwszego lepszego na NFZ trafiłam na miłego i nie ma żadnych problemów z nim

To raczej o skrupuły nie chodzi tylko u mnie w mieście jakiś sensowny dr... na nfz... to nie wiem czy istnieje... a jak mam się prosić o każde badanie to tam tego dr udusze...
Powiem ci tak, mój jest skończonym bucem, ale daje większość badań i recepty na potrzebne mi leki jak zapomnę poprosić prywatnego albo mi braknie wiec puszczam jego durne teksty mimo uszu ;)

Jutro i ja się dowiem czy zaroduś się dobrze ma i bije serdusio...

Koszmar wizyta dopiero o 18...
Dobra udało się wydębić wcześniejszą godzine na 15:30 bo ktoś zrezygnował uf ;D

Świetnie :)
To musi być widok! Wow!

A po za mdłościami jak tam??

Jeju wieczność Ci każą czekać...
U mnie jak był pęcherzyk widoczny to dr kazał po 10 dniach przyjść i mówił, że wtedy do już musi być... a tu tyle czasu? Raaaaany

Na NFZ to ciężko chyba o taki termin...
Hej ;)

Widok jest to prawda niecodzienny :D Tak sobie w koncu siwadomilam ze tam cos takiego malego siedzi i zyje :D
Oprocz meczacych mdlosci, nie wiem czy inne kobiety tez tak maja, ale wzdecia sa po prostu nie do ogarniecia! Kto tez tak samo przechodzi ciaze? :D

Hej ;)

Widok jest to prawda niecodzienny :D Tak sobie w koncu siwadomilam ze tam cos takiego malego siedzi i zyje :D
Oprocz meczacych mdlosci, nie wiem czy inne kobiety tez tak maja, ale wzdecia sa po prostu nie do ogarniecia! Kto tez tak samo przechodzi ciaze? :D

Ja właśnie po zaparciach domyśliłam się że jestem w ciąży, bo do tej pory nie miałam z tym problemu a odkąd jestem w ciazy właśnie mam z tym problem plus senność a tak to się bardzo dobrze czuje 🤷‍♀️

reklama
Chyba uwierze jak zobaczę ;)

Szkoda mi nerw, ale może faktycznie spróbuje...

Uwierz mi w moim mieście to już porządni gini poszli na prywate ;)
Był czas, że 3 lata nie pojawiłam się u gina i trzech lekarzy gin robili mi problem, żeby dać skierowanie na głupią cytologię... No pewnie jakieś mrówki się uchowały... ale to pewnie garstka,
to straszne, że ginekolog robi kobiecie takie problemy i smutne zarazem :(
Powiem ci tak, mój jest skończonym bucem, ale daje większość badań i recepty na potrzebne mi leki jak zapomnę poprosić prywatnego albo mi braknie wiec puszczam jego durne teksty mimo uszu ;)
u Ciebie buc i daje recepty --- rety nie wiem co gorsze ;)
ja mam taki charakter, że pewnie choćbym miała dojeżdżać godzinę to bym już do takiej osoby nie poszła. Z resztą teraz tak robię i mam bardzo miłą panią ginekolog, a w dodatku czuję, że jest mega kompetentna
Ja właśnie po zaparciach domyśliłam się że jestem w ciąży, bo do tej pory nie miałam z tym problemu a odkąd jestem w ciazy właśnie mam z tym problem plus senność a tak to się bardzo dobrze czuje 🤷‍♀️
A ja się zaczęłam domyślać, że doszło do zapłodnienia po tym, że wszystko mnie swędziało. Obudziłam się w środku nocy tak okropnie swędziała mnie skóra głowy, pomyślałam "kurczę co ja jakieś wszy mam ;)- może syn przyniósł :D", a potem doszło zwędzenie wszystkiego, głównie dłonie, brzuch nogi... zaczęłam sprawdzać w necie co to oznacza. Trochę strasznych info znalazłam też, ale kupiłam środki mocno nawilżające do głowy i ciała i po 4 dniach mi przeszło. Tzn. głowa delikatnie nadal mnie swędzi, ale to już bez porównania ;)

Do góry