reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2024

Ja wiadomość od ginekologa zamiast wysłać do męża, wysłałam do siostry 🤦 Także no ona już wie. Mój mąż nie byłby w stanie z resztą wytrzymać jeszcze miesiąca nie mówiąc nikomu,także wie też jego brat. W ten weekend powiem też rodzicom i bratu, siostra nie może być taką wybranką 😃 ale prawda jest taka, że jeśli jednak coś okaże się nie tak, to o tym rodzina przecież też będzie musiała się dowiedzieć, nie chcemy robić takiej tajemnicy. Jedyne co, to wstrzymamy się chyba troszkę z rodzicami męża. Zawsze to jeszcze trochę spokoju, teściówę mam taką, że zacznie wydzwaniać codziennie i się wpraszać.
I jak siostra zareagowała? 🤗

reklama
Czy ktoś może wymienić mi te badania potrzebne w I trymestrze?? ;)
Mniej więcej oczywiście...

Ja coraz wcześniej się budze w nocy 4 5 dziś przed 6 i mam takie bóle głodowe, ze dziś już mówie nie nie męcze się do wstania. Zrobiłam sobie śniadanie i... jaka ulga kurde mniam :D Normalmnie głodówa mnie budzi...

Czy ktoś może wymienić mi te badania potrzebne w I trymestrze?? ;)
Mniej więcej oczywiście...

Ja coraz wcześniej się budze w nocy 4 5 dziś przed 6 i mam takie bóle głodowe, ze dziś już mówie nie nie męcze się do wstania. Zrobiłam sobie śniadanie i... jaka ulga kurde mniam :D Normalmnie głodówa mnie budzi...
Ja wiem, że Mamaginekolog to kontrowersyjna postać, ale tu ma fajnie opisane, a jak chcesz wiedzieć mniej więcej, to w sam raz. Lekarz na wizycie na pewno zapisze Tobie, jakie badania potrzebujesz wykonać. 🤗

Wy normalnie pracujecie jeszcze? ja wziełam L4, ale to przebywanie w chacie - zakwitne w niej... normalnie. Wzięłam, bo pracuje w rejestracji a teraz niestety sezon infekcyjny pełną parą ...

Ja wiem, że Mamaginekolog to kontrowersyjna postać, ale tu ma fajnie opisane, a jak chcesz wiedzieć mniej więcej, to w sam raz. Lekarz na wizycie na pewno zapisze Tobie, jakie badania potrzebujesz wykonać. 🤗
Dziękuje bardzo. To już mam rozeznanie.
Robiłam te badania do in vitro - myślałam i tak, że jest tego drugie tyle ;)

W poprzedniej ciąży byłam tak wyluzowana, że na pierwszą wizytę poszłam w 10 tyg. Moja ginka prawie z fotela spadła jak zobaczyła na USG wielkość zarodka ;)
Wyczytałam wtedy w necie, że nie ma się co spieszyć i sobie czekałam --- to nie było mądre, wiem to teraz z perspektywy czasu :)
Ja jak się rejestrowałem to i lekarz i Pani w rejestracji w przychodni kazali w 8tyg, bo wcześniej bez objawów, że coś się dzieje "nie ma sensu" o ile NFZ nie wierzę, do lekarza mam zaufanie

reklama
W czwartek idę na wizytę i planuję o wszystko wypytać. Też czytałam, że Nifty można wykonać od 10 tc. Moja gin, do której idę na wizytę prywatnie ma Nifty w swojej ofercie, więc na pewno wszystko szczegółowo wyjaśni.

Dla mnie najlepiej byłoby gdyby udało się zgrać wszystkie badania w taki sposób, żeby znać wynik już w okolicach 13tc.
Właśnie na początku chcieliśmy czekac na prenatarne i PAAPa, żeby wiedzieć, czy robić na amniopunkcje, czy tylko Harmony/SANCO/NIFTY, ale teraz się zastanawiam, czy nie zrobić nieinwazyjnych badań przed PAPPą, żeby już w tym 12/13 tygodniu wiedzieć gdzie jesteśmy.

Do góry