reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2024

Ja wiadomość od ginekologa zamiast wysłać do męża, wysłałam do siostry 🤦 Także no ona już wie. Mój mąż nie byłby w stanie z resztą wytrzymać jeszcze miesiąca nie mówiąc nikomu,także wie też jego brat. W ten weekend powiem też rodzicom i bratu, siostra nie może być taką wybranką 😃 ale prawda jest taka, że jeśli jednak coś okaże się nie tak, to o tym rodzina przecież też będzie musiała się dowiedzieć, nie chcemy robić takiej tajemnicy. Jedyne co, to wstrzymamy się chyba troszkę z rodzicami męża. Zawsze to jeszcze trochę spokoju, teściówę mam taką, że zacznie wydzwaniać codziennie i się wpraszać.
I jak siostra zareagowała? 🤗

reklama
Czy ktoś może wymienić mi te badania potrzebne w I trymestrze?? ;)
Mniej więcej oczywiście...

Ja coraz wcześniej się budze w nocy 4 5 dziś przed 6 i mam takie bóle głodowe, ze dziś już mówie nie nie męcze się do wstania. Zrobiłam sobie śniadanie i... jaka ulga kurde mniam :D Normalmnie głodówa mnie budzi...

Czy ktoś może wymienić mi te badania potrzebne w I trymestrze?? ;)
Mniej więcej oczywiście...

Ja coraz wcześniej się budze w nocy 4 5 dziś przed 6 i mam takie bóle głodowe, ze dziś już mówie nie nie męcze się do wstania. Zrobiłam sobie śniadanie i... jaka ulga kurde mniam :D Normalmnie głodówa mnie budzi...
Ja wiem, że Mamaginekolog to kontrowersyjna postać, ale tu ma fajnie opisane, a jak chcesz wiedzieć mniej więcej, to w sam raz. Lekarz na wizycie na pewno zapisze Tobie, jakie badania potrzebujesz wykonać. 🤗

Wy normalnie pracujecie jeszcze? ja wziełam L4, ale to przebywanie w chacie - zakwitne w niej... normalnie. Wzięłam, bo pracuje w rejestracji a teraz niestety sezon infekcyjny pełną parą ...

Ja wiem, że Mamaginekolog to kontrowersyjna postać, ale tu ma fajnie opisane, a jak chcesz wiedzieć mniej więcej, to w sam raz. Lekarz na wizycie na pewno zapisze Tobie, jakie badania potrzebujesz wykonać. 🤗
Dziękuje bardzo. To już mam rozeznanie.
Robiłam te badania do in vitro - myślałam i tak, że jest tego drugie tyle ;)

W poprzedniej ciąży byłam tak wyluzowana, że na pierwszą wizytę poszłam w 10 tyg. Moja ginka prawie z fotela spadła jak zobaczyła na USG wielkość zarodka ;)
Wyczytałam wtedy w necie, że nie ma się co spieszyć i sobie czekałam --- to nie było mądre, wiem to teraz z perspektywy czasu :)
Ja jak się rejestrowałem to i lekarz i Pani w rejestracji w przychodni kazali w 8tyg, bo wcześniej bez objawów, że coś się dzieje "nie ma sensu" o ile NFZ nie wierzę, do lekarza mam zaufanie

reklama
W czwartek idę na wizytę i planuję o wszystko wypytać. Też czytałam, że Nifty można wykonać od 10 tc. Moja gin, do której idę na wizytę prywatnie ma Nifty w swojej ofercie, więc na pewno wszystko szczegółowo wyjaśni.

Dla mnie najlepiej byłoby gdyby udało się zgrać wszystkie badania w taki sposób, żeby znać wynik już w okolicach 13tc.
Właśnie na początku chcieliśmy czekac na prenatarne i PAAPa, żeby wiedzieć, czy robić na amniopunkcje, czy tylko Harmony/SANCO/NIFTY, ale teraz się zastanawiam, czy nie zrobić nieinwazyjnych badań przed PAPPą, żeby już w tym 12/13 tygodniu wiedzieć gdzie jesteśmy.

Do góry