reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2024

Za granica właśnie o betę ciężko :)
Nie wiedziałam, że takie problemy za granicą. w Polce to 3 dyszki z kawałkiem i człwoiek wie czy jest i czy przyrasta.
Hej dziewczęta. U mnie historia jest dłuższa....
Ponad 8 lat starań, klinki, leczenie, stymulację i nic.... w końcu decyzja o adopcji. Teraz oczekujemy na propozycje dziecka, a tu taki nagle cud jestem w ciąży....
Mam obawy przed wszystkim czy z ciążą będzie ok, co teraz z adopcją 🙈
Tyle lat nic, a tu wszytko na raz.....
Gratuluje ciąży! Co do adopcji, czasami agencje zawieszają, bo par chetnych na zdrowe niemowlęta jest dużo i uznaja, że bezpłodne pary mają pierwszeństwo, albo że nie mogą być pewni, czy wobliczu pojawienia się biologicznego dziecka to adoptowane nie będzie inaczej traktowane.

Myślę, że musisz po prostu porozmawiać z agencją.
Mi się zaczynają mdlosci od kilku dni. Stresuje mnie to bo w pracy chce powiedzieć dopiero po kolejnej wizycie (w październiku) , a siedzę z kierownikiem w pokoju i moja praca opiera się na ciągłym rozwiązywaniu problemów, rozmowach z ludźmi, energicznych decyzjach itp. Mam nadzieję, że to tylko chwilowe 🙈

Ja własnie nie wiem kiedy mówić w pracy. Mam pierwszę wizyte 20 i zobaczymy, czy i co lekarz zobaczy i co powie.

reklama
Nie wiedziałam, że takie problemy za granicą. w Polce to 3 dyszki z kawałkiem i człwoiek wie czy jest i czy przyrasta.

Gratuluje ciąży! Co do adopcji, czasami agencje zawieszają, bo par chetnych na zdrowe niemowlęta jest dużo i uznaja, że bezpłodne pary mają pierwszeństwo, albo że nie mogą być pewni, czy wobliczu pojawienia się biologicznego dziecka to adoptowane nie będzie inaczej traktowane.

Myślę, że musisz po prostu porozmawiać z agencją.

Ja własnie nie wiem kiedy mówić w pracy. Mam pierwszę wizyte 20 i zobaczymy, czy i co lekarz zobaczy i co powie.
Ja jeśli mnie organizm nie zdradzi, chce poczekać do badania w 12tyg i wtedy będąc sama spokojna podzielić się. A niestety administracja to takie dyskretne Panie, że pół firmy wiedziało o ślubie po przekazaniu zaproszenia do Zarządu (taka tradycja) więc wolę uniknąć krępującej sytuacji.

Kurczę, Dziewczyny - brak objawów naprawdę nie musi oznaczać, że z ciążą coś jest nie tak. Dostrzegam Wasze emocje, szczególnie że wiele z Was (jak tak czytam sobie) przeszło długą drogę do upragnionej ciąży.

Więc jeśli Ty Droga Koleżanko, która Nam się tu ujawnisz za parę dni na przykład czytasz to i też nie masz objawów - to się nie nakręcaj. 🤗
Też to czytałam gdzieś na forum i się uspokoiłam np. od 2 dni nie mam żadnych objawów. Poza tym moja szwagierka mówiła że w ciązy się czuła lepiej niz normalnie i nie miała żadnych objawów

@Aurorah jak tam jesteś juz po ?
Dosłownie przed chwilą wyszłam od lekarza. Widziałam moje malusieńkie kochane serduszko ♥️ na dzień dzisiejszy wszystko wygląda dobrze. Przez to że nie jesteśmy pewne kiedy się zaczął cykl trudno było obliczyć termin, ale wg USG jestem jakoś 6+0 termin wychodzi około 8 maja. Zostaję z wami na majówkach. Ale to był stres weszłam do gabinetu z płaczem i wyszłam z łzami ale te ostatnie to już ze szczęścia. Następna wizyta za 2 tyg jak wszystko będzie ok to dostanę kartę ciąży. Muszę już na tą wizytę zrobić niektóre badania.

reklama
Do góry