reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2024

Za granica właśnie o betę ciężko :)
Nie wiedziałam, że takie problemy za granicą. w Polce to 3 dyszki z kawałkiem i człwoiek wie czy jest i czy przyrasta.
Hej dziewczęta. U mnie historia jest dłuższa....
Ponad 8 lat starań, klinki, leczenie, stymulację i nic.... w końcu decyzja o adopcji. Teraz oczekujemy na propozycje dziecka, a tu taki nagle cud jestem w ciąży....
Mam obawy przed wszystkim czy z ciążą będzie ok, co teraz z adopcją 🙈
Tyle lat nic, a tu wszytko na raz.....
Gratuluje ciąży! Co do adopcji, czasami agencje zawieszają, bo par chetnych na zdrowe niemowlęta jest dużo i uznaja, że bezpłodne pary mają pierwszeństwo, albo że nie mogą być pewni, czy wobliczu pojawienia się biologicznego dziecka to adoptowane nie będzie inaczej traktowane.

Myślę, że musisz po prostu porozmawiać z agencją.
Mi się zaczynają mdlosci od kilku dni. Stresuje mnie to bo w pracy chce powiedzieć dopiero po kolejnej wizycie (w październiku) , a siedzę z kierownikiem w pokoju i moja praca opiera się na ciągłym rozwiązywaniu problemów, rozmowach z ludźmi, energicznych decyzjach itp. Mam nadzieję, że to tylko chwilowe 🙈

Ja własnie nie wiem kiedy mówić w pracy. Mam pierwszę wizyte 20 i zobaczymy, czy i co lekarz zobaczy i co powie.

reklama
Nie wiedziałam, że takie problemy za granicą. w Polce to 3 dyszki z kawałkiem i człwoiek wie czy jest i czy przyrasta.

Gratuluje ciąży! Co do adopcji, czasami agencje zawieszają, bo par chetnych na zdrowe niemowlęta jest dużo i uznaja, że bezpłodne pary mają pierwszeństwo, albo że nie mogą być pewni, czy wobliczu pojawienia się biologicznego dziecka to adoptowane nie będzie inaczej traktowane.

Myślę, że musisz po prostu porozmawiać z agencją.

Ja własnie nie wiem kiedy mówić w pracy. Mam pierwszę wizyte 20 i zobaczymy, czy i co lekarz zobaczy i co powie.
Ja jeśli mnie organizm nie zdradzi, chce poczekać do badania w 12tyg i wtedy będąc sama spokojna podzielić się. A niestety administracja to takie dyskretne Panie, że pół firmy wiedziało o ślubie po przekazaniu zaproszenia do Zarządu (taka tradycja) więc wolę uniknąć krępującej sytuacji.

Kurczę, Dziewczyny - brak objawów naprawdę nie musi oznaczać, że z ciążą coś jest nie tak. Dostrzegam Wasze emocje, szczególnie że wiele z Was (jak tak czytam sobie) przeszło długą drogę do upragnionej ciąży.

Więc jeśli Ty Droga Koleżanko, która Nam się tu ujawnisz za parę dni na przykład czytasz to i też nie masz objawów - to się nie nakręcaj. 🤗
Też to czytałam gdzieś na forum i się uspokoiłam np. od 2 dni nie mam żadnych objawów. Poza tym moja szwagierka mówiła że w ciązy się czuła lepiej niz normalnie i nie miała żadnych objawów

@Aurorah jak tam jesteś juz po ?
Dosłownie przed chwilą wyszłam od lekarza. Widziałam moje malusieńkie kochane serduszko ♥️ na dzień dzisiejszy wszystko wygląda dobrze. Przez to że nie jesteśmy pewne kiedy się zaczął cykl trudno było obliczyć termin, ale wg USG jestem jakoś 6+0 termin wychodzi około 8 maja. Zostaję z wami na majówkach. Ale to był stres weszłam do gabinetu z płaczem i wyszłam z łzami ale te ostatnie to już ze szczęścia. Następna wizyta za 2 tyg jak wszystko będzie ok to dostanę kartę ciąży. Muszę już na tą wizytę zrobić niektóre badania.

reklama
Do góry