reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2023

Tobie to mozna tylko pozazdroscic jesli sypiacie cale noce:-) ale moze tez macie to po prostu w genach hehehe :-) :-) tego sie trzymaj.

Może być, moja mama zawsze powtarza ze my byliśmy tacy bezproblemowi. A znowu teściowa zawsze wspomina ze jej dzieci to płaczliwe, mrankotne i cały dzień na rękach, a i noce to z cała trójka musiała spac przerywanie 🤣 synek podobny do tatusia ale kochany po mamusi 🥰🥰🥰
(Żarcik, przecież wiadomo ze każde dziecko jest kochane i każde jest inne 😉)

reklama
Ja mam duzy apetyt i musze sie hamowac niestety. I ostatnio kilka razy nie przestalam jesc w dobrym momencie i po kilkunastu minutach rosnie mi wielka gula w zoladku, tzn takie mam wrazenie, i jest mi zle 🫣
A apropo jeszcze jedzenia jak z miesiac temu kupowalam sobie pomidory koktajlowe na potege i jadlam jak przekaske, tak teraz gdy poczuje zapach jakiegokolwiek pomidora tak wszystko staje mi w gardle 😂 ale jeszcze ani razu nie wymiotowalam, juz 9+3, oby tak zostalo…
Ja mam cały czas etap pomidorków i ogólnie pomidorów - pomidorki malutkie ♥️ parę dni temu u mamy gołąbki w sosie pomidorowym + na wynos ♥️ miałam ochotę na fileta z makreli w sosie pomidorowym ale po tym bolał mnie brzuch :D a dzisiaj zrobiłam zupę pomidorowa z passaty ♥️

A ja zawsze kochałam pomidory a teraz nie mogę na nie patrzeć! To co się stało z moimi preferowaniami kulinarnymi to jest dla mnie szok! Wcześniej byłam dużo na diecie niskoweglowodanowej ze względów zdrowotnych a od 6tc jem prawie same węglowodany.. jaja jak berety :D

Ja znowu jak uwielbiałam zielone warzywa typu brakół, szpinak, jarmuż to od początku ciąży nawet nie myśle żeby je zjeść 😂 ale nie mam co narzekać obecie 10+3 i zero mdłości, wymiotów, zmęczenia. Jedynie cycki większe ale to dobrze 😂 i często siusiam

Męczy się któraś z was z bólami zoladka ? Ja z synem miałam ten problem od połowy ciąży, tutaj zaczęło się już teraz.. takie kłucie jakby ciagle mi coś siedziało. Ogólnie to jem mniej jak przed ciąża, a mam takie bóle zoladka, zaparcia i wzdęcia ze szok. Dobrze ze chociaż mdłości ustępują 😅
Mnie męczą bóle żołądka, czuję, że jest taki ciężki brzuch i też problemy z "2" u mnie niestety. Chociaż niby od kilku dni lepiej trochę.

reklama
Też padam wczesnym wieczorem razem z dzieckiem.. a później w nocy przebudzam się, bo przecież jeszcze luteina i później nie mogę zasnąć przez 2h.
Mam dzisiaj wieczorne dreszcze i uczucie zimna. Mam nadzieję, że to znowu hormony, a nie przeziębienie🤦‍♀️

Do góry