reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2023

reklama
Męczy się któraś z was z bólami zoladka ? Ja z synem miałam ten problem od połowy ciąży, tutaj zaczęło się już teraz.. takie kłucie jakby ciagle mi coś siedziało. Ogólnie to jem mniej jak przed ciąża, a mam takie bóle zoladka, zaparcia i wzdęcia ze szok. Dobrze ze chociaż mdłości ustępują 😅

Męczy się któraś z was z bólami zoladka ? Ja z synem miałam ten problem od połowy ciąży, tutaj zaczęło się już teraz.. takie kłucie jakby ciagle mi coś siedziało. Ogólnie to jem mniej jak przed ciąża, a mam takie bóle zoladka, zaparcia i wzdęcia ze szok. Dobrze ze chociaż mdłości ustępują 😅
Nie mam tak, ale fakt taki, ze jestem głodna, ale dużo nie mogę zjeść, szybko czuję nasycenie.

U mnie, szczególnie w nocy:/ coś jakby skurcze/kłucie. Przed ciążą miałam takie bóle ale jak zjadłam totalnie coś niezdrowego i popilam litrem coli :/

Ja generalnie serio, jak wszystko będzie ok na prenatalnych, to śmiało mogę powiedzieć, ze to jest moja najlepsza ciąża, jeśli chodzi o sampoczucie typu mdłości/wymioty. Natomiast najgorsza, jeśli chodzi o plamienia.

Dziewczyny ile u Was kosztuje USG prenatalne? Mi powiedział 300zl
Ja mam darmowe prenatalne.
Ludzie, od lat, odkąd żyjemy, jesień - przeziębienia. Jak ja słyszę, ze każda choroba to covid. No sorry, ale bez jaj... Wzmacniajcie się, kurujcie, jak najwięcej odpoczywajcie. Taki sezon, ze choróbska będą nas chwytać.
Owszem, pracuje w przedszkolach i co roku od 6 raz zawsze w październiku mnie "cos lapie" zawsze pierwsze tygodnie sa trudne. Wiele sie naklada wirusów. Zrobilam apteczny test na xovid bo lekarka prosila. Nie będę się wypowiadać odnosnie wiary w ich bezbłędność. Jednak teraz jakies inne to przeziębienie. Nie ma co, cos siedzi i niechaj juz sobie pójdzie cokolwiek to jest. 👍🙂
Nic takiego nie powiedzialam ze wszystko to covid. Nie będę się wypowiadać o tym temacie bo to obecnie tematu tabu jak przy alkoholu, polityka, wiara i teraz covid.

reklama
Ja mam duzy apetyt i musze sie hamowac niestety. I ostatnio kilka razy nie przestalam jesc w dobrym momencie i po kilkunastu minutach rosnie mi wielka gula w zoladku, tzn takie mam wrazenie, i jest mi zle 🫣
A apropo jeszcze jedzenia jak z miesiac temu kupowalam sobie pomidory koktajlowe na potege i jadlam jak przekaske, tak teraz gdy poczuje zapach jakiegokolwiek pomidora tak wszystko staje mi w gardle 😂 ale jeszcze ani razu nie wymiotowalam, juz 9+3, oby tak zostalo…

Do góry