reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2023

reklama
Męczy się któraś z was z bólami zoladka ? Ja z synem miałam ten problem od połowy ciąży, tutaj zaczęło się już teraz.. takie kłucie jakby ciagle mi coś siedziało. Ogólnie to jem mniej jak przed ciąża, a mam takie bóle zoladka, zaparcia i wzdęcia ze szok. Dobrze ze chociaż mdłości ustępują 😅

Męczy się któraś z was z bólami zoladka ? Ja z synem miałam ten problem od połowy ciąży, tutaj zaczęło się już teraz.. takie kłucie jakby ciagle mi coś siedziało. Ogólnie to jem mniej jak przed ciąża, a mam takie bóle zoladka, zaparcia i wzdęcia ze szok. Dobrze ze chociaż mdłości ustępują 😅
Nie mam tak, ale fakt taki, ze jestem głodna, ale dużo nie mogę zjeść, szybko czuję nasycenie.

U mnie, szczególnie w nocy:/ coś jakby skurcze/kłucie. Przed ciążą miałam takie bóle ale jak zjadłam totalnie coś niezdrowego i popilam litrem coli :/

Ja generalnie serio, jak wszystko będzie ok na prenatalnych, to śmiało mogę powiedzieć, ze to jest moja najlepsza ciąża, jeśli chodzi o sampoczucie typu mdłości/wymioty. Natomiast najgorsza, jeśli chodzi o plamienia.

Dziewczyny ile u Was kosztuje USG prenatalne? Mi powiedział 300zl
Ja mam darmowe prenatalne.
Ludzie, od lat, odkąd żyjemy, jesień - przeziębienia. Jak ja słyszę, ze każda choroba to covid. No sorry, ale bez jaj... Wzmacniajcie się, kurujcie, jak najwięcej odpoczywajcie. Taki sezon, ze choróbska będą nas chwytać.
Owszem, pracuje w przedszkolach i co roku od 6 raz zawsze w październiku mnie "cos lapie" zawsze pierwsze tygodnie sa trudne. Wiele sie naklada wirusów. Zrobilam apteczny test na xovid bo lekarka prosila. Nie będę się wypowiadać odnosnie wiary w ich bezbłędność. Jednak teraz jakies inne to przeziębienie. Nie ma co, cos siedzi i niechaj juz sobie pójdzie cokolwiek to jest. 👍🙂
Nic takiego nie powiedzialam ze wszystko to covid. Nie będę się wypowiadać o tym temacie bo to obecnie tematu tabu jak przy alkoholu, polityka, wiara i teraz covid.

reklama
Ja mam duzy apetyt i musze sie hamowac niestety. I ostatnio kilka razy nie przestalam jesc w dobrym momencie i po kilkunastu minutach rosnie mi wielka gula w zoladku, tzn takie mam wrazenie, i jest mi zle 🫣
A apropo jeszcze jedzenia jak z miesiac temu kupowalam sobie pomidory koktajlowe na potege i jadlam jak przekaske, tak teraz gdy poczuje zapach jakiegokolwiek pomidora tak wszystko staje mi w gardle 😂 ale jeszcze ani razu nie wymiotowalam, juz 9+3, oby tak zostalo…

Do góry