reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2023

reklama
Ale dziwne w sumie bo u mnie zawsze robią pappa + usg, nie możesz odmówić, jest ti badanie darmowe plus jeśli coś jest nie tak to NIPT też jest wtedy darmowy
A skad jestes Bibi?
Ja wlasnie chcialam sie zapisac prywatnie na NIPT ale na prywatnej wizycie w pl klinice dr powiedział ze nie ma sensu, bo tu w uk oni robią badania na nhs za darmo. Tylko se mówił o pappa i aminopunkcji. O NIPT nie wspominał. Mi papa na bank wyjdą złe, bo ja mam 43 lata i tak zastanawiam się, co robić... czekac, robic co proponuja na nhs czy zaplacic te 400£ i isc na NIPT prywatnie

Dziewczyny co myślicie o tych testach? Ta ‚druga kreseczka’ wyszła 1-3 min po pierwszej. Jestem 4 dni przed @. Jeden z dziś drugi z wczoraj
gratulacje :)
Ja mogę jeść pomidory w każdej postaci. Lazania. Bolognese. Do wszystkiego pomidory. Pomidory ze śmietaną i cebulą... kanapki s czymkolwiek pomidorem. Plasterki oczywiście grubości koło cm 🤣🤣 sok pomidorowy.I śledzie w sosie koperkowym. W ogóle na ostre i kwasne mam ochotę. Czekolada mnie odrzuca choć normalnie lubię. Lubiłam 🤪
ja tak samo… kupilam sobie pomidorki koktajlowe i tak sobie przegryzam co przejde przez kuchnie 😂

gratulacje :)
ja tak samo… kupilam sobie pomidorki koktajlowe i tak sobie przegryzam co przejde przez kuchnie 😂
U mnie dzisiaj bolognese 🙈 kiedyś od kogoś usłyszałam, że organizm sam daje znać, że czegoś mu brakuje z wartości odżywczych. Jestem w stanie tym wytłumaczyć nawet zachcianki na solone frytki z mc 🤪

A skad jestes Bibi?
Ja wlasnie chcialam sie zapisac prywatnie na NIPT ale na prywatnej wizycie w pl klinice dr powiedział ze nie ma sensu, bo tu w uk oni robią badania na nhs za darmo. Tylko se mówił o pappa i aminopunkcji. O NIPT nie wspominał. Mi papa na bank wyjdą złe, bo ja mam 43 lata i tak zastanawiam się, co robić... czekac, robic co proponuja na nhs czy zaplacic te 400£ i isc na NIPT prywatnie
Ja mieszkam w Hiszpanii 🙂 tylko nie jestem pewna czy ten NIPT jest dla każdego czy to mój ubezpieczyciel pokrywa (mam rozszerzony pakiet prywatnego ubezpieczenia wiec ogólnie nie place za żadne badania i żadne wizyty prywatne)

Wy o prenatalnych, a ja czekam dopiero na 1 wizytę 😅 Pewnie już dalej to pójdzie z górki, z wizytami, jak zawsze w sumie, więc się nie martwię o to ;)
Ja na razie wcinam, co mi popadnie, ale maaaam taka ochotę na pieczeń rzymska z kminkiem na chleb, no codziennie bym ja jadła 🤣
To samo pomyślałam :) Dziewczyny juz na prenatlane się umawiają, a ja drżę czy zobaczę serduszko.

To samo pomyślałam :) Dziewczyny juz na prenatlane się umawiają, a ja drżę czy zobaczę serduszko.
ja tez mam pierwsz wizyte u ginekologa w srode za tydzien :) i to taka prywatnie bo w Szwecji pierwsze usg 11-13tc, pozniej drugie jakos w polowie i to na tyle jesli z ciaza wszystko ok. W piatek ide do mojej poloznej.

reklama
Do góry