reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2023

Ja w 1 ciąży usłyszałam że zbrzydlam od jednej osoby. Po czym dodała, że to będzie dziewczynka. Myliła się . Ale z wyglądu przyszlej mamy lepiej nie wróżyć płci 😅
mi tez tek powiedziała koleżanka, „to chyba będzie ta dziewczynka, odbiera ci urodę”, a po paru dniach dowiedziałam się ze to chłopczyk 😆 było mi przykro ze zbrzydłam 😆

reklama
Ja mam takie założenie jak w pierwszej ciąży...jeżeli coś nie tak wyjdzie na usg, albo lekarz będzie miał jakieś wątpliwości to zrobię nifty..nie będę się bawić w pappe bo to tylko statystyka
Niestety badania nifty i podobne są bardzo bardzo drogie...
Dlatego ja myślę nad pappa, w 1 ciąży robiłam

mi tez tek powiedziała koleżanka, „to chyba będzie ta dziewczynka, odbiera ci urodę”, a po paru dniach dowiedziałam się ze to chłopczyk 😆 było mi przykro ze zbrzydłam 😆
Moja teściowa cała ciąże pytała czy na pewno nie chłopczyk, bo dziewczynka zabiera urodę przecież, i że na pewno się pomylili na tym usg i to musi być chłopak XD

reklama
To jest po prostu takie dłuższe i dokładniejsze badanie USG. Sprawdza się konkretne rzeczy, które nie zawsze są sprawdzane przez każdego lekarza na innych wizytach usg
aaaa, ale to lekarz wysyła na takie badanie czy sam to i na wizycie ? Nie wiedziałam ze jest potrzebne na to jakieś skierowanie. Przy synku lekarz zapytał mnie czy chce prenatalne a ja powiedziałam ze nie, bo nawet nie wiedziałam co to, i pomyślałam ze jak dodatkowe to pewnie niepotrzebne. Teraz mam innego lekarza ale nic mi na razie nie mówił o prenatalnych. 🤷🏻‍♀️ na następnej wizycie to będę w 11/12 tc to może wtedy mi coś powie 🤷🏻‍♀️

Do góry