reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2023

reklama
Ja bym powiedziała że kwas foliowy, witamina D3 I omega 3 (i ewenutalnie magnez bo dobrze robi na skurcze i zapobiega twardnieniu brzucha w pozniejszym etapie) to taka podstawa a reszta jeśli faktycznie są niedobory. Zbadałabym przede wszystkim poziom żelaza i ferrytyny bo tu lubi się jakaś anemia przyplątać ale też nie zawsze.
Ale chyba lekarz daje to w liście badań, tak mi się kojarzy z pierwszej ciąży ?

Dziewczyny z Mdłościami! Wchodzi wam coś do jedzenia co nie wychodzi i nawet dobrze siedzi w brzusiu ? 😆 u mnie jabłka pomidory i uwaga - Burger king, a dokładnie to jeden Burger… jak już jestem mega głodna to aż wstyd się przyznać ale mąż pędzi po tego burgera bo jest mu mnie szkoda, nie jem oczywiście codziennie, ale już pare razy zjadłam, zawsze mam wyrzuty sumienia ze karmie moje dzidzi takim świństwem,.. ale No czasem nie dość ze mdli to dodatkowo z głodu,,. 🫣 kto mnie pocieszy ? 🥲😂

Dziewczyny z Mdłościami! Wchodzi wam coś do jedzenia co nie wychodzi i nawet dobrze siedzi w brzusiu ? 😆 u mnie jabłka pomidory i uwaga - Burger king, a dokładnie to jeden Burger… jak już jestem mega głodna to aż wstyd się przyznać ale mąż pędzi po tego burgera bo jest mu mnie szkoda, nie jem oczywiście codziennie, ale już pare razy zjadłam, zawsze mam wyrzuty sumienia ze karmie moje dzidzi takim świństwem,.. ale No czasem nie dość ze mdli to dodatkowo z głodu,,. 🫣 kto mnie pocieszy ? 🥲😂
Ale mi smaka zrobiłaś.
Ja mam mdłości ale najgorsze jak muszę wziąć tabletki od tarczycy i godzinę odczekać aby coś zjeść. Jak zjem cokolwiek jest lepiej. ;)

Dziewczyny.... Wstałam dziś do pracy i na papierze zobaczyłam jasno różowy śluz.... Na wkładce póki co nic nie ma... Jedynie jak się podcieram po wyjściu z łazienki. Myślicie,że mam się czym stresować? Dzwonić do gina wcześniej czy czekać do piątkowej wizyty? Biorę luteinę dowcipną 2xdziennie
ja bym napisała esa

A wiesz co nawet nie badałam. Tą luteinę dała mi tak po prostu "profilaktycznie". Póki co nie ma tego dużo, głównie na papierze po wyjściu z łazienki. Taki teraz bym powiedziała bardzo jasno brązowy
Jasno brązowy to stara krew. Takie plamienia mogą się zdarzyć na początku ciąży, ale dla własnego spokoju chyba bym to skonsultowała

Brałam pregnę w poprzedniej ciąży, biorę I teraz. Ja zawsze biorę rano, ale pora nie znaczenia, no chyba, że się bierze inne leki, których nie wolno łączyć z pregną

Ale mi smaka zrobiłaś.
Ja mam mdłości ale najgorsze jak muszę wziąć tabletki od tarczycy i godzinę odczekać aby coś zjeść. Jak zjem cokolwiek jest lepiej. ;)
ja tez muszę rano coś przegryźć zanim wezmę magnez, jeszcze mam takie wielkie te tabletki… inaczej bym rzygła 🫣 także nie wyobrażam sobie na pusty żołądek, współczuje ☹️ ale jak mus to mus 🤷🏻‍♀️

Ja mam tak z mcchikenem 🥹 a najgorsze to to ze mam w odległości 10minut burgerkinga, mc i kfc 😃

reklama
Do góry