reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2023

Kwas foliowy akurat biorę oraz Wit D. A co do reszty to raczej będę się sugerować badaniami :)
Jod też jest ważny w ciąży
Dziewczyny z Mdłościami! Wchodzi wam coś do jedzenia co nie wychodzi i nawet dobrze siedzi w brzusiu ? 😆 u mnie jabłka pomidory i uwaga - Burger king, a dokładnie to jeden Burger… jak już jestem mega głodna to aż wstyd się przyznać ale mąż pędzi po tego burgera bo jest mu mnie szkoda, nie jem oczywiście codziennie, ale już pare razy zjadłam, zawsze mam wyrzuty sumienia ze karmie moje dzidzi takim świństwem,.. ale No czasem nie dość ze mdli to dodatkowo z głodu,,. 🫣 kto mnie pocieszy ? 🥲😂
Oj u mnie to jest tragedia, nawet nie będę mówić... I też mam wyrzuty sumienia co do tego co jem, ale naprawdę nie potrafię jeść inaczej, mogę też nic nie jeść, ale wtedy rzygam dalej jak widzę, więc wolę cokolwiek wrzucić do żołądka :( ja odliczam dni do końca tego okrutnego pierwszego trymestru :( zawsze mnie tak przeczołga, że prawie nie ma co zbierać

reklama
Kwas foliowy akurat biorę oraz Wit D. A co do reszty to raczej będę się sugerować badaniami :)
Dziewczyny z Mdłościami! Wchodzi wam coś do jedzenia co nie wychodzi i nawet dobrze siedzi w brzusiu ? 😆 u mnie jabłka pomidory i uwaga - Burger king, a dokładnie to jeden Burger… jak już jestem mega głodna to aż wstyd się przyznać ale mąż pędzi po tego burgera bo jest mu mnie szkoda, nie jem oczywiście codziennie, ale już pare razy zjadłam, zawsze mam wyrzuty sumienia ze karmie moje dzidzi takim świństwem,.. ale No czasem nie dość ze mdli to dodatkowo z głodu,,. 🫣 kto mnie pocieszy ? 🥲😂
Oj u mnie to jest tragedia, nawet nie będę mówić... I też mam wyrzuty sumienia co do tego co jem, ale naprawdę nie potrafię jeść inaczej, mogę też nic nie jeść, ale wtedy rzygam dalej jak widzę, więc wolę cokolwiek wrzucić do żołądka :( ja odliczam dni do końca tego okrutnego pierwszego trymestru :( zawsze mnie tak przeczołga, że prawie nie ma co zbierać

Magnez bierzesz na brzuch ? Ja tez biorę magnez 2x dziennie ale czasem wieczorem nie jestem w stanie połknąć tabletki 😔
ja biorę magnez bo przy synku miałam przedwczesne skurcze, już w 26tc i po prostu żeby zapobiec, tym bardziej ze mam skrócona szyjkę operacyjne i może u mnie się dziać wiele rzeczy już wcześniej. Ale strasznie się czuje, powedzial tez ze jakbym miała jakieś rozwolnienia to mam ograniczyć, sle chyba po prostu do niego zadzwonię.

Jod biorę już od jakiegoś czasu z euthuroxem. Mam niedoczynność tarczycy ;)

Co do pregny to teraz biorę pregna start ale w poprzedniej ciąży brałam w późniejszym etapie pregbę plus. Ja brałam i biorę niezależnie od pory dnia czy posiłku :)

Co do jedzenia to mam jakiś dziwny etap że jem wszystko... W niedzielę kebab, wczoraj zapiekanka, dzisiaj na obiad w pracy placki ziemniaczane i już mi w brzuchu burczy mimo że nie lubię normalnie placków, a teraz mam na nie ochotę 😆😆 mdłości nadal nie mam i mam nadzieję że mieć nie będę 🙈 jedynie częściej chodzę siku, pierwszy raz od dwóch prawie lat wstałam w nocy dwa razy do łazienki 😱

Ja mam taki problem, że podczas przygotowania posiłku już przestaje mieć ochotę na zjedzenie go i jak zaczynam jeść to.. 🤢 Dlatego to jest dramat, nie zawsze mąż ma możliwość robić mi każde jedzenie

Ja mam taki problem, że podczas przygotowania posiłku już przestaje mieć ochotę na zjedzenie go i jak zaczynam jeść to.. 🤢 Dlatego to jest dramat, nie zawsze mąż ma możliwość robić mi każde jedzenie
ja mam na szczęście duuuzo łatwiej, mąż jest w domu codziennie o 13-14, i on poprostu gotuje, ogólnie to ciężko mi do kuchni wchodzić. Dla małego oczywiście się poświęcam i robię mu śniadanko, przekąski itd, tu nie ma wgl dyskusji. Ale No nie umiem gotować, mdli mnie od zapachów, jak odwieram lodówkę to aż odpycha. Tak samo sprzątanie w kuchni, ja posprzatam, ale mąż musi naczynia do zmywarki powkladacni odpalić bo ja bym chyba padła przy tej zmywarce… 🤢

Co do jedzenia to żadnych mdłości, wymiotów nie mam... Nie mam też na nic zbytnio ochoty. Jem w sumie jak zwykle: na śniadanie kanapki z masłem,wędlina i pomidorem do tego kawa, sok z żurawiną :p potem zupa i jakieś drugie danie, w między czasie podjadam sporo słodyczy (ale to już jem dłuższy czas :/) no i kolacja też albo kanapki albo jajecznica w sumie zależy co mam czas zrobić 🤔 ale w żaden sposób mój jadłospis nie odbiega od tego co jadłam miesiąc czy dwa temu

Mnie na szczęście też mdłości oszczędzaja, ale od początku bolą plecy w krzyużu, jak w poprzedniej ciąży, z tym, że teraz bardziej. I cholernie cięzko mi wytrzymać cały dzień w pracy :( okrutnie się męczę

reklama
Ja mogę jeść pomidory w każdej postaci. Lazania. Bolognese. Do wszystkiego pomidory. Pomidory ze śmietaną i cebulą... kanapki s czymkolwiek pomidorem. Plasterki oczywiście grubości koło cm 🤣🤣 sok pomidorowy.I śledzie w sosie koperkowym. W ogóle na ostre i kwasne mam ochotę. Czekolada mnie odrzuca choć normalnie lubię. Lubiłam 🤪

Do góry